|
Што претставува монаштвото? |
Внеси реплика | страница <1 959697 |
Автор | ||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дел од фотографиите од монашењето вo Бигорски манастир во навечерието на Отсекувањето на главата на св. Јован Крстител. Каде е трупот, таму се и орлите...
ПОВЕЌЕ ФОТОГРАФИИ Изменето од Maran Ata - 24.Септември.2011 во 05:34 |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Evangelose ostavi gi monasite na mira...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Токму такви се и ХРИСТИЈАНСКИТЕ ПРАВОСЛАВНИ монаси - проповедници и евангелизатори меѓу народот. На 4-ти ноември 2011, поради својата мисија, на отец Партениј - игуменот на манастирот Бигорски, му беше доделена наградата за ЖИВОТНО ДЕЛО од страна на општинската управа на град Битола. Навистина, светило што свети на врв планина, не може да се скрие од луѓето. ВИДЕО п.с. редно е некои луѓе веќе да престанат да се бламираат... за нивно добро Изменето од Maran Ata - 07.Ноември.2011 во 00:23 |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оној кој има тешкотии да живее како христијанин со светот ,се замонашува.
Оние пак кои одлучиле да бидат во светот и имаат тешкотии во него,со чекорење по божјиот пат, се препуштаат на туѓинување или во крајни случаеви јуродивство.... |
||
Внеси реплика | страница <1 959697 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |