|
Зошто толку верувања (религии) ? |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 31.Март.2012 во 09:35 |
|
Што е тоа,што допринело човекот да се раздели на толку многу верувања,религии? Без разлика дали веруваат во науката или веруваат во натприродна сила. Грешката е во Законот,од било кое верување. Треба нов Закон,за обединување. Или нема грешка,така треба да биде. Викторија 123,таблата е наместена Не повлекувам потез (давам мислење),бидејќи ти си со белите фигури. Уште пред да повлечеш потез,нудам реми. Изменето од Pica pica - 31.Март.2012 во 09:36 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ви се мешам во кујната, само да те потсетам дека јавното објавување тема значи и јавно дебатирање со сите членови, не само со еден. Доколку некој сака да разговара со еден член, тогаш на располагање е Личниот Курир.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никогаш не си видел двајца како играат шах во парк ?
Иако играта е за двајца,не значи дека треба да се затвориме во четири ѕида. Но штом правилата на форумот налагаат така иако не сум толку силен играч,ја отварам првата симултанка на пдф вероисповед. Сите сте со бели фигури и се разбира имате реми во секое време. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Обидот да се разбере и да се научи Креацијата и себе си како дел од неа. Бидејќи тоа е трагање за секој посебно, нормално е дека се поделило на многу слични патишта. Разликите со време станале с'е поголеми поради погрешните разбирања, различните толкувања, личните интереси, политиките... |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Внимателен,умерен и мирен потез што одговара на дамин гамбит. Верување преставува еден вид вреднување на правилата,законот,филозофијата или науката и воедно себе препознавање во нив. Односно даваме вреднос на самите себе дека токму тие закони или филозофии се единствено исправни. Иако во повеќето случаеви вредностите кои ги прифатиле родителите ги наметнуваат на своите деца,за да се задржи и зголеми семејството на верување,со цел да покажат надмоќност кон спротивните вредности и нивно обезвреднување-уништување. Така да и твоето отварање е само еден вид вреднување на поединец кој според своето искуство ќе ги надмине сите закони,правила и филозофии и ќе успее да го надмине и основниот природен закон на раѓање и умирање. Такви луѓе кои свосјтвено на своето доживување ќе одредат правила и закони за следните генерации,создавајќи матрица за само себе "создавање".Иако сето тоа го кажале добро намерно,но за жал само се стеснува портата,а истовремено се зголемува и поделбата. Tоа не е тоа! Наместо намалување на разликите,добиваме продлабочување на истите. Сигурно постои нешто во човекот што го отсликува неговот внатрешно духовно ниво на свесност што го диктира место во одредена група или како поединец ловец на злато,каде што треба да припадне. Што е тоа што човекот внатрешно или надворешно го тера да се прилепи до вредноста - верувањето? Изменето од Pica pica - 31.Март.2012 во 21:23 |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има толку многу религии заради тоа што светот е полн со ненормалници .Колко едноставно прашање .
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tablata ubavo si ja namestil... ama jas sum daleku od parkot, pa se nadevam nema da ischeznam dodeka ne go napravam mojot prv poteg(so netov shto denovive ...) no kje se vratam
Veruvanje... veruvash dodeka ne osoznaesh. "Religijata mi pripagja mene a ne jas na religijata" - ne smeam da si go dozvolam luksuzot da prebaruvam - ne za drugo , kje me snema... ama vaka nekako bea tvoite zborovi na edna od temite na ovoj pdf. Lugjeto postojano baraat odgovori na mnogu prashanja, ja baraat srekjata - patot do nea.... Sakaat da se osoznaat sebe i...... Barajki se sebe nie chesto se zatvarame vo zacharen krug od koj teshko se naogja izlez... Nie ne sme voopshto vo toj "krug", slichno kako i religijata.... toj e vo nas a ne nie vo nego. Eden dobar uvid i vekje ne si tamu. Spored mene ne postoi drug nachin, ne postoi drug "izlez od krugot". Ona shto go barame, vekje go imame vo nas! P.S (ushte edno potsetuvanje, ako me snema ne znachi deka me nema-kje se vratam) |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако треба паркот ќе го донесеме кај тебе
Сети се на "светата книга" со празни и бели листови. Ако беше напишана со збор тогаш ќе толкувавме,ќе истражувавме барајќи се себеси и својата среќа. Мислиш дека буквата ги раздели? |
||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во што веруваш ти или што е тоа што вреднуваш? Изменето од Pica pica - 31.Март.2012 во 23:09 |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jас верувам во Исус Христос . Источноправославен христијанин сум . А за постоенето на 100 видови религии извини ама треба да си многу луд за да создадеш некоја од веќе прифатените ,а уште по луд треба да си за да ти ја легализират .
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вака напишано некој може да разбере дека Исус Христос бил источноправославен христијанин. |
||
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ете и ти сам кажуваш дека постоењето на религии различни на христијанство ,муслиманство ,хиндуизам и еврејство е рамно на секта
Изменето од емил - 31.Март.2012 во 23:32 |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никогаш не сум рекол нешто такво. Ако најдеш такви зборови од мене слободно цитирај ги тука. |
||
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама го потврдуваш моето мислење источно православие и се' останато ....
|
||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |