IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Исусовото воскресение, факт или фикција???
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Исусовото воскресение, факт или фикција???

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 456
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 22:49
Originally posted by MUSLIMA_1 MUSLIMA_1 напиша:

Mejrem koja e spomnata i vo biblijata marija zborime za ista edna zena,samo so razlicni iminja

Znachi Isus ne e stvoren kako Adam i Eva i ima majka, neshto shto e sprotivno od onoa shto go tvrdeshe tuka :

znaci raganeto na isus e isto kako so adam, i eva, i tie se stvoreni bez majka i bez tatko,od zemja taka i sluckata bese so isus

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 01:14
I sega ce molcime ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
MUSLIMA_1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Септември.2011
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 01:36
Pa prasaj sto te intresira toa me prasa toa ti odgovoriv, sto te intresira kazi toa sto znam ke ti kazam toa so ne znam,ke ti recam ne znam prasaj toj sto znae poveke od mene,
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 14:09

Pa prasaj sto te intresira toa me prasa toa ti odgovoriv, sto te intresira kazi toa sto znam ke ti kazam toa so ne znam,ke ti recam ne znam prasaj toj sto znae poveke od mene,

Toa e vo red, no rabotata e shto chesto pati ti si ubedena deka znaesh nekoi raboti za koi povekje pati vekje ti svrtivme vnimanie deka ne gi znaesh.

A mnogu e problematichno da se diskutira so nekoj koj tvrdi oti znae za shto govori, a vo sushtina rabotata e sosem sprotivna.  тага

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 14:35
Повторно се избега од темата и се почна со дискусија која е Исусовата мајка според Исламот?

Јас повторно ќе напишам, Исусовото воскресение не можеме да тврдиме дали е факт или фикција.
Се работи за темел на една верба - христијанската и е прашање на вера. Исто како што муслиманите тврдат дека к*ранот не е пишан од луѓе, туку дека дошол од небото. Сметам дека овде нема што да се говори за факти, христијаните веруваат дека воскреснал и денот на неговото воскресение се слави како најголем христијански празник - Велигден. Тоа е верување.
Муслиманите веруваат дека к*ранот е паднат од небо. Темава сметам дека треба да се затвори.Според мене, нема поента.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2011 во 00:11
Доколку не се затвори темава, јас би поставил и едно вакво прашање:
Доколку Исус не воскреснал, тогаш што се случило со Неговото тело?

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
MUSLIMA_1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Септември.2011
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2011 во 00:47
Allah veli vo k*ranot: I navistina li mislea hristijanite deka nie go ubivme mesihot sinot merjeminov, isa(isus)? ne toj e ziv i Allah go izdigna na nebesata, znaci isus e ziv no toj ne e na zemjava,koga ke dojde svmak sveta( kijamet) On ke se simne, ke zivee 7 godini,posle 7 godini ke umre i toj ke bide zakopan vo svetoot mesto vo medina, toj ke se bori so dedzalot, ke gi skrsi site krstovi,i ke ja ubije svinjata, kako sto e opisano vo k*ranot, toj ima 33 godini, a ke umre na 40 godini, toa se znaci na kraj na svetot,znaci toj e podignat od zemja otiden na Allahovata nebesa, kaj e sto e tocno samo Allah znae,ama toj e ziv,i ne voskrenal nitu umrel. tuku mesto isus staven e drug covek na krstot koj nalikuval na isus.
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2011 во 00:54

Allah veli vo k*ranot: I navistina li mislea hristijanite deka nie go ubivme mesihot sinot merjeminov, isa(isus)? ne toj e ziv i Allah go izdigna na nebesata, znaci isus e ziv no toj ne e na zemjava,koga ke dojde svmak sveta( kijamet) On ke se simne, ke zivee 7 godini,posle 7 godini ke umre i toj ke bide zakopan vo svetoot mesto vo medina, toj ke se bori so dedzalot, ke gi skrsi site krstovi,i ke ja ubije svinjata, kako sto e opisano vo k*ranot, toj ima 33 godini, a ke umre na 40 godini, toa se znaci na kraj na svetot,znaci toj e podignat od zemja otiden na Allahovata nebesa, kaj e sto e tocno samo Allah znae,ama toj e ziv,i ne voskrenal nitu umrel. tuku mesto isus staven e drug covek na krstot koj nalikuval na isus.

TOA NIKOJ ZA SEGA NE E VO SOSTOJBA DA GO DOKAZE...NO MOZEBI NEKOGAS NEKOJ ... KOJ ZNAE ?!

Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2011 во 01:43

toj e ziv,i ne voskrenal nitu umrel. tuku mesto isus staven e drug covek na krstot koj nalikuval na isus.

Ајде за момент да претпоставиме дека исламската приказна за Исус е вистинита.
Но што се случило со телото на тој мистериозен човек што наликувал на Исус?

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 456
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.