|
Што да правам кога не можам да поверувам? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
soirose, viktorija ne reche deka taa s'e osoznala, tuku onoj koj osoznal nema potreba da veruva. Onoj koj osoznal ne veruva bidejki go dozhiveal. Inaku, ima pravo koga ti veli deka taa ne e tema za diskusija, pa zatoa zamolen si da zastanesh so isprashuvanja po istorija i numerologija. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секој човек - помалку или повеќе во нешто - верува, а ако изјавува дека веќе нема потреба да верува, тој навистина претерува! Но, претерувањето воопшто нетреба да не' чуди, бидејќи ние живееме во се' поинтересни и поинтересни времиња ! 2 Солун. 2 (обрнете внимание посебно на вторите 2 стиха!) Изменето од spiros - 28.Мај.2011 во 11:21 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 08:51 |
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....vozdrzi se nekoe vreme.....i potoa ke poveruvas
|
||
vivi
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne bi se slozil so tebe, ateistite se isti kako mene i tebe. Tie veruvaat deka ne treba da veruvaat. A jas i ti veruvame deka treba da veruvame. |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na druga zabava...Dobro de malku poinakva hahahaha |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se plashish zasto ne si sovrsena po nekoi standardi postaveni od strana na crkvata i onie koi ja napishale biblijata. Nikoj od nas ne e sovrsen, Bog vo toa nase nesovrsenstvo vsusnost ja krie nasata sovrsenost. Taka da ne treba da se plasis, zivej go zivotot najdobro sto mozes ne davaj ni eden moment da ti izbega, nemoj nisto da pravis zatoa sto nekoj nekade toa go rekol ili napishal. Bog nema granici taka da vo tvoeto ziveenje nemoj da imash ni ti. (ovaa e moe licno mislenje ) |
||
Give me your secrets
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kakva i da e zabavata upotrebi go Ho'oponopono procesot na Dr. Hew Len; "Zhalam" "Te molam prosti" "Ti blagodaram" "Te LJUBAM" Bidi vo Nulta sostojba(Zero limits), sostojba na chista ljubov! Изменето од viktorija123 - 29.Мај.2011 во 16:48 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој го извлекува најлошото од тебе? Кој те паѓа на колена?
Кој ја растегнува твојата вера?
Кој го развива твојот карактер?
Има работи кои ти се случуваат, токму во моментов ! Бог дејствува!
Ти можеби нема да си потполно свесен за тоа, но без тоа дејствие, ти никогаш нема да си способен да се справиш и да го достигнеш она, кое што Бог го наумил за тебе....!!! |
||
Panini
Сениор Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа е најбитното нешто дејствувањето на Бога дури и во неверниците и атеистите, затоа што тој ги создал и им дал лична слобода, епа изборот е твој..дали со Него и без Него, битно да останеш човек...ама како ке успееш патот е само твој..
|
||
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne mora da veruvash, ni mene ne mi uspeva pa ubav sum... Edinstveno veruvaj na samiot sebe, ne dozvoluvaj sam sebe da si gi zatvarash ochite pred svetov(shto veruvanjeto inache e), i kako i da svrtish everything's gonna be allright...:) |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
Panini
Сениор Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas ne mozev da veruvam ama ich, ama sluchajno go najdov nachinot, posto Boogovi i Gospod ne mozea da me utesat pocnav da mu veruvam na glavniot, kako niven pretstavnik. Pa znaci>
DA ili na sebe veruvas ili na vladikata, jas na primer posto bev slab da si veruvam na sebe, mu veruvam na vladikata, mu bacuvam raka, si pravime muahabeti, mi kazuva sto chini a shto ne chini, ako gresam neshto me poprava, pa jas stanuvam pameten, ne se zamaram so citanje biblija, on ja znae na pamet( pa duri i stariot zavet dva i pol pati go cital i go znae naizust), potoa me pricestuva mi stava krst na celo so grejan zejtin od Kristal, mi dava na-FORA, mi vika da ja trgnam rakata od dzeb koga sum vo hramot, me ukoruva koga ja gledam Kristina ljubovno, posto bila ostavena, mora da si moralen neli! Potoa stalno mi se smeshka koga sum dobar i mene mi e ubavo, i mnogu drugi raboti me mrzi da zapisuvam ovdje. I taka ete go mojot nacin, probaj moze ke ti se dopadne, a moze i ne! E pa togas moze ko drugar mi Zeko da idesh kaj Pastorot blizu Univerzalna od drugata stranica po Blagoevata Ulica on sigurno znae shto e pravo ili ne e, vikaat bil car vo Tenesse i mnogu drugi raboti i gi upatuva lugjeto na praviot pat nakaj Aerodrom vo Vinozito i tn.. Znaci ako veke sakas da veruvas najdi nekogo sto ke ti bide tuka koga kje moze se razbira... |
||
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Помнам пред едно 20 години на овие простори и речиси цела Источна Европа и третина од Азија беа во едно општество во кое религијата се сметаше за "опиум на народот". Не веруваа во Бог , ниту надприродно, ниту во ништо свето. Но, една религија заменија со друга, духовна со материјална и идеалистичка. Се веруваше во егзактност и објективност во научниот метод. Се веруваше само во она што може да се види со очи. Тогаш психолозите ги открија оптичките илузии и покажаа дека човечкото око може да биде излажано, па не е се така како што се гледа.
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka e, ne e se kako Nam ni izgleda. Taka e - kako shto E. I shto sega, vo shto i na kogo da poveruvam? Tajnata ne se doznava (kolku i da veruvame deka e taka), Taa ni se otkriva, koga kje se "sretnesh" so nea. Sekogash Sega, Ovde. I ne, ova ne e filozofija... Изменето од viktorija123 - 10.Октомври.2011 во 16:08 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |