IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Божиот јазик во ИСЛАМОТ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Божиот јазик во ИСЛАМОТ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2011 во 08:21
Originally posted by the king the king напиша:

Исламот јас како економиста го сваќам како Менаџмент на животот,...

Дали ти како економиста си се запрашал некогаш зошто баш исламските земји се едни од најнеразвиените и економски најслабите земји во светот?
Во последниве 5-10 години се бележи инвазија на муслимани кои што се доселуваат во Велика Британија и замисли која коинциденција, баш во овој период економијата на Велика Британија почна да паѓа, а фунтата речиси и ги стигна еврото (порано беше 99ден, сега е 70ден).
Дали можеби тоа има врска со исламскиот менаџмент на животот? збунетост
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2011 во 14:25
ти благодариме пророче божји (и стар члену) за убавите зборови...
знаеме дека многу коментари се болни и реални факти...

тоа е ваш, а не мој проблем.

п.с.
тетратка мери според мерките на к*ранот
сура 2: 190-191
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
MUSLIMA_1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Септември.2011
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2011 во 22:04
Se mislese na ovie k*ranski ajete te nasoci da vidis :

190. I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! – Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu.

191. I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali. A zlostavljanje je teže od ubijanja! I ne borite se protiv njih kod Časnog hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! – neka takva bude kazna za nevjernike.

A kolku muslimani ubivte vie vo nasiot hram mezdzidil aksa (Erusalim)????

Изменето од MUSLIMA_1 - 07.Октомври.2011 во 22:05
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 00:30
Muslima 1 ti si hristijanka dlaboko vo srceto i samata go znaes toa .... Mozes tuka da se frlas kolku sakas so islamot no miroto so koe si miropomazana na krstevanjeto eden den pak ce zasveti na tvoeto celo...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 00:34
Nikogas!!!!!!!!!!!!! ni mrtva ni ziva dlaboko vo srceto i gorda muslimanka sum Fala na Allah sto me upati na praviot pat Elhamdulillahi rabbil Aleminn

Изменето од MUSLIMA_1 - 08.Октомври.2011 во 00:35
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 00:37
Originally posted by MUSLIMA_1 MUSLIMA_1 напиша:

A kolku muslimani ubivte vie vo nasiot hram mezdzidil aksa (Erusalim)???? </span>

Муслима1, тие што убивале биле засигурно псеудо верници слични на оние што ти си припаѓала пред 15 години или какви што се примерите кои што ги обожаваш и пропагираш денес!

Интересна работа е што многу деца на многу крвави “христијански верници“ кои што учествувале во крвавите крстоносни војни против верниците на невистинскиот пророк мухамед, денес учествуваат во џихатот на невистинскиот мухамед против “христијански и нехристијански верници“ !

Сваќаш?

Додека одозгора не се роди, човекот е како волкот што руното го менува но духот не!

Originally posted by the king the king напиша:

Ве читам и си се мислам, ...

the king, човекот може цел живот да чита, да се школува, да стане не само економист туку и најсаканото чедо на мамонот, но без Светиот Дух БОЖЈИ и Христов се’ тоа може да го врже на мачката за опашот!

Сваќаш ли на што мислам?

Време е сето човешто да се разбуди за БОЖЈИОТ Совршен Ислам во Исус Христос и да престане повеќе да се противи на тоа Чудесно Евангелие фалејќисе со слугувањето на нечии адети!

Поздрав

Изменето од spiros - 08.Октомври.2011 во 01:49
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 05:22

Se mislese na ovie k*ranski ajete te nasoci da vidis :

190. I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! – Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu.

191. I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali. A zlostavljanje je teže od ubijanja! I ne borite se protiv njih kod Časnog hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! – neka takva bude kazna za nevjernike.

A kolku muslimani ubivte vie vo nasiot hram mezdzidil aksa (Erusalim)????

мк преводов е поинаков:

190. На Аллаховиот пат убивајте ги оние кои вас ве убиваат. Но, не преминувајте ги границите; Аллах, навистина, не ги љуби претерувачите!

191. На таквите кои ве напаѓаат и вие напајѓајте ги каде било да го стетнете, и истерувајте ги отаде од каде тие ве истеруваат... Сплеткарењето е поголем грев од убиството. И не убивајте ги, доколку тие не ве убиваат, при Месџидул Харам. А ако, пак, ве убиваат...па, убијте ги и вие! Ете, така Аллах ги наградува неверниците!

п.с.
тетратка сеуште не убил никој и никаде..

КОЈ ТОА: ВИЕ???????изненадувањеизненадувањеизненадување

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 16:00
Ako ne ubil tetratka sigurno ubil,nekoj od tvojata pripadnicka religija, ni jas ne sum ubila nikogas do sega ama sigurno mojte braka muslimani ubile nekoj kafir zasto zasluzil moze mu bila siluvana ili ubijena majka ili sestra,pa ALLAH VELI VO k*rAN OKO ZA OKO ZAB ZA ZAB. FIT FIT
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 19:05

Уште пред да започнат последните војни на балканот, од сунистичка рака ми беа убиени еден другар и еден пријател (двајцата млади момчиња), коишто нити беа вооружени, нити тепале, нити убивале, нити силувале, ...!

За разлика од мојата преплашена мајка (тогаш бев околу 15 годишен) којашто ми купи нож за да се бранам ако некој од нечистите би ме нападнал, фамилиите на овие починати момчиња не направија никакви “крв за крв“, “око за око“ ... одмазди!

Голем респект имам за луѓе коишто вистински веруваат и самите не преземаат одмазди како Совршениот БОГ да би бил неспособен инвалид!

За сите останати верници - во који што ја вбројувам и мојата родена мајка - имам потполно разбирање, но не и респект каков што имам кон вистинските верници!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 21:54
100000% sum sigurna toa ne biile Sunni, pravite ehli sunna jemad, ne ubivaat zeni deca i stari lugje nemokni, nitu siluvaat nit nisto,toa sigurno bile nekoj kafiri sto ne go znaele islamot,ama ke si go platat toa vo dzehennem,ako bile muslimani tesko niv zasto ni jas ne pozdruvam da se ubivaat deca i zeni bilo od koja religija duri i od mojata da se neka se prokleti ako toa go pravat, makar i moj roden brat da e ama ne mi se veruva deka dobrite muslimani toa ke go naprava, osven ako ne se siij alevij sufij od tie sekti sve moze da se cuje i da se vidi,

Изменето од MUSLIMA_1 - 08.Октомври.2011 во 21:55
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 22:05

100000% sum sigurna toa ne biile Sunni, pravite ehli sunna jemad, ne ubivaat zeni deca i stari lugje nemokni, nitu siluvaat nit nisto,toa sigurno bile nekoj kafiri sto ne go znaele islamot,ama ke si go platat toa vo dzehennem,ako bile muslimani tesko niv zasto ni jas ne pozdruvam da se ubivaat deca i zeni bilo od koja religija duri i od mojata da se neka se prokleti ako toa go pravat, makar i moj roden brat da e ama ne mi se veruva deka dobrite muslimani toa ke go naprava, osven ako ne se siij alevij sufij od tie sekti sve moze da se cuje i da se vidi,

Ова како треба да го разбереме...изненадувањеизненадувањеизненадување
Дека другите може да се убиваатизненадувањеизненадувањеизненадување

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 22:08
MUSLIMA_1, chitaj povnimatelno i koncentriraj se na napishanoto...

100000% sum sigurna toa ne biile Sunni, pravite ehli sunna jemad, ne ubivaat zeni deca i stari lugje nemokni

Originally posted by spiros spiros напиша:

од сунистичка рака ми беа убиени еден другар и еден пријател (двајцата млади момчиња), коишто нити беа вооружени, нити тепале, нити убивале, нити силувале, ...!

Spored tvojata replika izlaga deka go podrzhuvash spirosa...

Изменето од Messenger - 08.Октомври.2011 во 22:10
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 22:11
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

MUSLIMA_1, chitaj povnimatelno i koncentriraj se na napshanoto...

100000% sum sigurna toa ne biile Sunni, pravite ehli sunna jemad, ne ubivaat zeni deca i stari lugje nemokni

Се јави севишниот со неговите препораки....
газење%20од%20смеење

Кажи сега : полево полево... подесно подесно...

мессс читаш ли што се пишува, и на што даваш упатствазбунетост

искрено жал ми е што ЗИДАРСКИ не е повеќе тука

газење%20од%20смеење

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 22:14
Pa podobro da ja upatuvam otkolku da ja ismejuvam reven hristijanu. среќа
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.