IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - 20 години парламентарна демократија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

20 години парламентарна демократија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 14>
Прашање: Колку во Македонија има парламентарна демократија?
Одговор Гласови Статистика
8 [23,53%]
1 [2,94%]
6 [17,65%]
0 [0,00%]
1 [2,94%]
18 [52,94%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2011 во 18:26
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Незнам зошто...ама кога се зборува за демократија кај нас...ми доаѓа мислата дека...демократија и демократични...е исто како симпатија и симпатични...сите имаат симпатија ама не се сите симпатични...ама викаат...секој на својата мајка и е најубав...а каква врска има ова со...20 години парламентарна демократија...појма немам...јбг...

Dobra poenta.

Site komentiraat za toa koj im e simpatichen ili nesimpatichen od partiite, kogo podrzhuvale i koj im se dopagja, namesto da komentiraat za 20 godishninata na demokratijata.

Partiite i simpatijata kon nivnite vodachi kje si doagja i kje si odi spored afinitetot, potrebite i podrshkata na narodot, a demokratijata ostanuva !

Zatoa kje povtoram, , da ni e chestit 20 godishniot jubilej na parlamentarnata demokratija!

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2011 во 21:44
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Blagodaram za odgovorot. Verojatno ne sum bil dobro informiran...

Na proslavata na nezavisnosta nema pokaneto gosti od stranstvo...Taa ke si ja proslavime nie Makedoncite...oti e nasa...

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2011 во 23:54
да тоа ја докажува ВЕЛИКОСТА на оваа власт и колку е сплотена со сите нас дома,а богами и со надворешните пријатели...
И се помочаа и на КОСМОПОЛИТСКАТА идеја на ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ,за светот,си ја направија прославата ПАРТИСКА,така како што им доликува...
некој рече како правиш,така ти се враќа.,да ете им се враќа себичност,сами нека си слават и...
да тоа е 20 години парламентарна демократија
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2011 во 00:07

Незнам зошто...ама кога се зборува за демократија кај нас...ми доаѓа мислата дека...демократија и демократични...е исто како симпатија и симпатични...сите имаат симпатија ама не се сите симпатични...ама викаат...секој на својата мајка и е најубав...а каква врска има ова со...20 години парламентарна демократија...појма немам...јбг...

Dobra poenta.

Site komentiraat za toa koj im e simpatichen ili nesimpatichen od partiite, kogo podrzhuvale i koj im se dopagja, namesto da komentiraat za 20 godishninata na demokratijata.

Partiite i simpatijata kon nivnite vodachi kje si doagja i kje si odi spored afinitetot, potrebite i podrshkata na narodot, a demokratijata ostanuva !

Zatoa kje povtoram, , da ni e chestit 20 godishniot jubilej na parlamentarnata demokratija!

Демократијата останува, а и подеднакво важно, независноста и слободата.

Нека ни е честита дваесетгодишнината од независноста и парламентарната демократија. Да ни е вечна слободна, суверена и самостојна Македонија.
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2011 во 00:09
VOLKU , VOLKU ----KOLKU LI TOA KE CINI ??

volkot..---KUTI BE , ZA TATKOVINATA SE RABOTI
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2011 во 02:35
Originally posted by Македон Македон напиша:

Dobra poenta.

Демократијата останува, а и подеднакво важно, независноста и слободата.

Нека ни е честита дваесетгодишнината од независноста и парламентарната демократија. Да ни е вечна слободна, суверена и самостојна Македонија.

Potpolno si vo pravo prijatele !!!

Da ni bide vekovita slobodnata, samostojna i demokratska republika Makedonija !

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2011 во 04:59
Originally posted by laki_bu laki_bu напиша:

VOLKU , VOLKU ----KOLKU LI TOA KE CINI ??

volkot..---KUTI BE , ZA TATKOVINATA SE RABOTI

Volku volku da bese premier Branko ke nemase da vidis ni dinar za nisto i zadovolen ke bese od TOLKU

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2011 во 05:02
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

да тоа ја докажува ВЕЛИКОСТА на оваа власт и колку е сплотена со сите нас дома,а богами и со надворешните пријатели...
И се помочаа и на КОСМОПОЛИТСКАТА идеја на ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ,за светот,си ја направија прославата ПАРТИСКА,така како што им доликува...
некој рече како правиш,така ти се враќа.,да ете им се враќа себичност,сами нека си слават и...

Zosto partiska proslava??????????

na koj mu e zabraneto da dojde na proslava

koj ne e pokanet

partiska zosto vladata na Gruevski go izgradi seto toa sto ke bide promovirano...?
E pa aj ke gi skrieme site tie raboti...i nikoj da ne vide....za da ne bide partiski...I ke gi stavime vo dvorot na Gruevski...samo negovo da bide se...
oti toa ne e izgradeno za graganite......
c.c.c.c.c

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2011 во 05:04
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

Zosto partiska proslava??????????

na koj mu e zabraneto da dojde na proslava

koj ne e pokanet

partiska zosto vladata na Gruevski go izgradi seto toa sto ke bide promovirano...?
E pa aj ke gi skrieme site tie raboti...i nikoj da ne vide....za da ne bide partiski...I ke gi stavime vo dvorot na Gruevski...samo negovo da bide se...
oti toa ne e izgradeno za graganite......
c.c.c.c.c

Zosto ni se drugi luge na proslava...posle i za tie da vikas kolku pari se istroseni za niv...za smestuvanje za hrana za ova za ona...ako imase pokaneto pak nemase da ti cine....
Dosta ni bese od strani faktori...da uzivame vo ova nie makedoncite...
ova e nas den......

Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2011 во 13:52
Присуствувајќи ...со целото наше семејство на вчерашната свечаност...пототоа долго во ноќта си размислував на и околу оваа тема...
И сега сакам (и) со вас да ги споделам своите (и) размислувања но и надежи..во нашата иднина..која (кој како ќе дојде) ни ја „толкува„..почесто се и од црно поцрно ја преставува(ат)..
Па ...ќе идам по ред ...на и во  своите размислувања..:

-Во 1990 година република Македонија реши да се придружи кон сите останати (и) цивилизирани Европејци..и оддржа ПОВЕЌЕПАРТИСКИ ИЗБОРИ..на видно противставување на повеќемината од „пројугословените„..познати (сега) како потенцијални УДБАШИ и КОДОШИ..и кои (и) сега лелекаат од Лустрацијатаголема%20насмевка
-На ПРВИТЕ ИЗБОРИ победи НАРОДОТ ..кој ете му даде право на оној дел од гласачкото тело , а кое се определи за т.н. „граѓанска десница„..
-НО..што стана..(на) неискусните „нови„ владетели..им се „придружија„ како крлежи еден куп створени ДРН ДРН ДРН „партиичиња„..сите створени од КОС и УДБА....секако македонска филијала ..со „т.н. ГОЛЕМИ макдедонци се одред ЧУВАРИ на Југославија..која (им) беше во КОМА...и ПОЧИНА..иако уште дене денес слушам ПИСКОТНИЦИ по неа.ќе ги препознаете по тоа..сите овде..без исклучок.
-Сите обиди да се створи Независна Македонска Држава ..се изјаловија..кога новоизбраната ВЛАСТ на НЕЗАКОНИТ НАЧИН..ја „превземаа„ про-југословените и оригинал АНТИ Македонците...и се наредија во Власта..како Председател на Републиката , Преседател на Парламентот и на Владата..сега наместо составена од стварните победници..таа беше како гердан..каде што сјаеја појке комуњарски апаратчици..одошто победници на Избори..
-И (си) ја ПРЕВЗЕМАА Власта се одред комунисти поранешени..сега како т.н. социјал демоНкрати...и почнаа со разградување на новостворената и накриво поставена Држава на Македонците..правеејќи ја како ФИРОМ (велеа само за 2-3 месеца) од докажани ФИРОМИОЉУПЦИ + се одред предавници
-И би (и кај нас) ете демоНкратија до пред пет (5) години..кога дојде човек со поинаков генетски код....ПРО-европски секако..
-И веднаш (за)почнаа критиките кон него..од ФАБРИКА на т.н. „новинари„ ПЛАТЕНИ ПЛУКАЧИ за се што тој го (на)прави(л)..те бил малку образуван..те не бил ногу мудар..те бил продавач (како ФИРОМОЉУБИВИТЕ ПРЕДАВНИЦИ..се тоа со постојана адреса  некоја Вила на ВОДНО ББ ...чест на исклучоците
-На последните Избори..Македонскиот Народ (најверојатно под нечие влиајние) не му ја даде очекуваната подршка..та „победи„ со помалку пратеници од она што беше нормално...кај здрави Нации да се дешава
-Напредокот на еден реформатор..не може да успее  во (само) еден мандат...тоа сега сите го „гледаат„...дури и оние кои имаат одзади (по 2) очи...
И затоа уцените од „коаљицијата„ ни дојдоа...не дека некој така сака(л)..туку морал!!
-ТУКУ... тоа (ни) е „остаток„ од мудрите„ предходници...кои ниту ја направија Државата на Македонците постабилна..ниту поотпорна на влијанија однадвор ...туку и ја УПРОПАСТИЈА..
-Денешните владетели ...само мораат да го прават она што нивните предходници им го оставиле во „наследство„..
-Затоа е вчера немаше НИКОЈ од тие  предавници на прославата ..вакви или онакви..но еден ден сите ќе влазат како ПРДАВНИЦИ во учебниците по Историја..која се „пишаува„..секој ден...само други ќе ја читаат кога нас нема да не биде на Земјата..тага
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2011 во 09:18
Порано (во социјализмот) велевме дека сите директори во општествените фирми крадат. Кој повеќе, кој помалку, но (речиси) сите имаа фатено по нешто.
Иако тоа не го оправдував и знаев дека тоа не е ниту законски, ниту етички чесно, сепак тогаш велев: „Ако крадат, само нека има нешто и за работниците!“
Денес (во плурализмот) се случува истото, само наместо директори, на сцена се политичарите (барем така тие се нарекуваат, иако блага врска немаат од политика).
И за нив пак велам, ако крадат, ама нека има и за народот.
Да беше барем малку попаметен и да пуштеше некоја „ронка“ за народот, Бранко немаше да изгуби уште во ’98-та. А можеби и до денес ќе владеешене%20знам
За разлика од него, мислам дека Никола ја сфатил таа филозофија. Можеби тој сега повеќе краде и од Бранко, но тој освен што краде, прави нешто, гради, дава на народот ... значи има нешто опипливо. Уште ако успее да ја намали вработеноста (ама не фиктивно, како СДСМ со „бранковиот“ закон) и малку да се зголемат платите ... ќе лапне уште некој мандат. А со тоа и можност за понатамошно крадење.
Впрочем, на оваа политичка филозофија се придржуваат сите развиени земји.
Еве, на пример Америка.
Зарем таму не крадат тие кои се на  власт? Тие дури и војни отвораат и убиваат луѓе за да дојдат до богатство, моќ, слава... Ама, на народот му даваат 3-4000 долари плата за овој да седи мирен, да си ги задоволи основните човекови потреби, да може да си купи стан, куќа, кола, да јаде што сака и каде сака, да шета ... со еден збор, да има убав и лагоден живот и да не го интересира политика (кој што бил, кој колку украл, кој кого вработил ...).
Тие, американците (но не само тие, туку целиот западен, развиен свет) очи ќе си извадат за да дојдат до тоа што погоре го наведов, но сите тие непријатели се единствени кога се работи за интересот на државата.
А што се случуваше кај нас во изминатве 20 години од парламентарна демократгија? Во целата оваа меѓусебна војна околу освојување на богатство и моќ, не успеаја да ја стабилизираат државата (економски, политички, етнички, културно, образовно...) и, не најдоа за сходно да се обединат за врвниот интерес на државата - името.
За воља на вистината и, едните и другите повикуваат на единство, ама едните повикуваат за единство околу промена на името.
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2011 во 18:01
Дали се читата вие двајцата,ај ти златниче,сеуште се крепиш,ама овој од новаци е наскрос забеган,а сега тоа го потврди и семејно.
Но Златниче со овој пост разочароуваш,на крај споредбата со Америка и комунизмот кај нас,го оправдуваш КРАДЕЊЕТО на Грујо,значи малку крадењето за тебе било помало зло од она на бранко,БРАВОс и аферим на верата.
Прво оној од Новаци,кој уште на лепешки смрди,кажува како онанисале со неговите на партиската прослава,а потоа философира за УДБАШИ,а не знае дека Кољо и брачед му Сашо се директни наследници од тие УДБАШИ,за другите од Власта и не зборувам,така министерката за Внатрешни кога ја донесле првпат во дувлото на ДПМНЕ,се изразила со крива муцка дека и смрдело (небаре е штала) на ВМРО-овштина и таа сега е во партијата,
За ФИРОМ-от и другите тракатанци,колку работи имаме поминато и што правевме ние само самите си знаеме,и колку е тоа навредливо,но тој што навитина се борел нема да зборува и да се фали,туку такви КЛЕТНИЦИ и УМНОБОЛНИ од Новаци,кога ќе кажуваат тоа ти се чини како ВРХОВИСТИТЕ од пред сто години плампаат,
Затоа овие 20 години нема вистинска парламентарна демократија,зашто е само КРАТИЈА за тие на власт(ДПМНЕ 10 год,СДСМ-10год),од ДЕМОС нема ни трага,народот осиромашува...се разбира ПОДАНИЦИТЕ се богата,како и во комунизмот.
А уште за градењето,се гледа тоа со спомениците во УШКУП е градење,и тоа дебело КРАДЕЊЕ,во внатрешноста,нема ништо ,сеуште се лепешките по улицита,ама си знете вие што да ви кажувам.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 10:38
Многу посоодветно би било: 20 години парламентарна депресија. 
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2011 во 10:48

...  го оправдуваш КРАДЕЊЕТО на Грујо,...

Neznam dali ova go velish tendenciozno ili pak vo prethodniot moj post navistina ne si go zabelezal ova
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

... Иако тоа не го оправдував и знаев дека тоа не е ниту законски, ниту етички чесно, ...

Iako povekje ne sum moderator (za da ti gi sokrijam postovite ili da te baniram), bi te zamolil da prestanesh so navredlivite zborovi upateni kon clenovite na forumov. Mislam deka mozesh da smognesh sili da diskutirash bez upotreba na vulgarnosti i drugi gadni zborovi.
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.