|
20 години парламентарна демократија |
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Автор | |||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Volku volku da bese premier Branko ke nemase da vidis ni dinar za nisto i zadovolen ke bese od TOLKU |
|||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Potpolno si vo pravo prijatele !!! Da ni bide vekovita slobodnata, samostojna i demokratska republika Makedonija ! |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
VOLKU , VOLKU ----KOLKU LI TOA KE CINI ??
volkot..---KUTI BE , ZA TATKOVINATA SE RABOTI |
|||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Демократијата останува, а и подеднакво важно, независноста и слободата. Нека ни е честита дваесетгодишнината од независноста и парламентарната демократија. Да ни е вечна слободна, суверена и самостојна Македонија. |
|||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
да тоа ја докажува ВЕЛИКОСТА на оваа власт и колку е сплотена со сите нас дома,а богами и со надворешните пријатели...
И се помочаа и на КОСМОПОЛИТСКАТА идеја на ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ,за светот,си ја направија прославата ПАРТИСКА,така како што им доликува... некој рече како правиш,така ти се враќа.,да ете им се враќа себичност,сами нека си слават и... да тоа е 20 години парламентарна демократија |
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Na proslavata na nezavisnosta nema pokaneto gosti od stranstvo...Taa ke si ja proslavime nie Makedoncite...oti e nasa... |
|||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dobra poenta. Site komentiraat za toa koj im e simpatichen ili nesimpatichen od partiite, kogo podrzhuvale i koj im se dopagja, namesto da komentiraat za 20 godishninata na demokratijata. Partiite i simpatijata kon nivnite vodachi kje si doagja i kje si odi spored afinitetot, potrebite i podrshkata na narodot, a demokratijata ostanuva ! Zatoa kje povtoram, , da ni e chestit 20 godishniot jubilej na parlamentarnata demokratija! |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Незнам зошто...
ама кога се зборува за демократија кај нас... ми доаѓа мислата дека... демократија и демократични... е исто како симпатија и симпатични... сите имаат симпатија ама не се сите симпатични... ама викаат... секој на својата мајка и е најубав... а каква врска има ова со... 20 години парламентарна демократија... појма немам... јбг... |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Blagodaram za odgovorot. Verojatno ne sum bil dobro informiran...
|
|||
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пријателе, прашуваш за прославата на денот на независноста, или за отворањето на аеродромот? На отворањето присуствуваше бројна турска бизнис делегација, а за прославата на независноста не сум слушнал таква најава. Изменето од Македон - 07.Септември.2011 во 01:36 |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Slushnav deka turcite doagjaat so najvisoki pretstavnici i vo polna enturazha na ministri i biznismeni.
Dali e toa tochno ? |
|||
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Подготовките за прославата на 20 годишнината се финишираат , денеска генерална проба
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Отиди прошетај по улиците на секој град во МК, но и во другите бивши YU републики, вклучувајќи ја дури и Хрватска (со исклучок можеби на Словенија) и прашај ги постарите од 45 години, кога поубаво се живеело, ќе видиш кој ќе биде одговорот. Токму затоа во мојот пост од претходната страна реков дека ако во изминативе 20 години имаше силен економски развој во МК, ќе немаше причина за носталгија по едно убаво поминато време, бидејќи тоа убаво сеуште ќе траеше. Овака, реков, немаме алтернатива. Или можеби треба да се правиме мутави, па да велиме дека денес поубаво се живее од тогаш?! Тоа би ме потсетило на Орвеловата ’84! А дали таа благосостојба била резултат на:
и, дали економската ситуација била реална или фиктивна, обичниот човек воопшто не го интересирало. Исто како што и во Америка обичниот човек воопшто незнае за економската политика на владата. Тој само знае дека убаво живеел. А дали тоа било резултат на поволни кредити, заеми ... се гледа од последнава економска криза. Каму и сега денешниве т.н политичари да можат да земаат неповратни кредити (ама не лично за себе)! А за негативностите на претходното (социјалистичко) уредување имав пишувано во една друга тема (мислам беше нешто со „југоносталгија“ ...) (btw. каде е таа тема, одамна не сум ја видел. Дали е избришана, заклучена ...?) Затоа, има голема разлика од носталгично сеќавање на нешто убаво што си го поминал и, активно работење за враќање на истото нешто, за што се согласувам дека е неповратно!
За ова во целост се согласувам. Р.Ѕ. На крај на ум ми дојде една спредба. Нешто во врска со носталгијата и промена на името. Иако на изглед нема допирни точки со темава, сепак е во тој контекст. Јас, како дел од милионите, кој својата младост сум ја поминал во општество кога имало благосостојба, кога се ми било убаво (незнам дали е тоа само поради младоста ) денес се чувствувам „обвинуван“ за југоносталгија, дека работам за враќање на таа состојба! И тоа само поради фактот дека само се присетувам на еден период кој ми е останат во добро сеќавање. И тоа „обвинуван“ сум од (истите) луѓе со кои денес спорам за (не)промена на името! Луѓе кои токму поради тој подобар живот, поради таа благосостојба која денес ја имаат во ЕУ, се согласуваат (или се индиферентни) да се промени името на државава. |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ете Златник, имаме сеуште за дообјаснување,но суштинско едно во целата филозофија на нештата е што ,ако веќе го осудивме тоа време,се разбира и зошто, ги наведовме сите работи,сега се прави напор од некои и нивната ПРОПАГАНДА истото сегашно време да се оправда,а тоа е слично на претходното,само што овие сега(наследници ДИРЕКТНИ на тие КОМУНИСТИ,зашто по логика на нештата ние не можеме други луѓе да внесеме,..а да оние неколку ПЛАТЕНИЦИ се само ДЕКОР) си мислат дека нивните вредности се ДОСТОЈНИ како човечка придобивка...
НО вистината е друга, овие сега исто така насилнички спроведуваат само свои ТОТАЛИТАРНИ(тоа како дефиниција го има во обична енциколопедија за тоталитаризам како поим)постапки и на насилен начин ги прикажуваат како ДЕМОКРАТСКИ ПРИДОБИВКИ,а за такви придобивки знаеме за времето на КОМУНИЗМОТ,односно СОЦИЈАЛИСТИЧКОТО САМОУПРАВУВАЊЕ и како тие се спроведуваа. Така за демократија има уште далеку,а тоа можеме да го разложуваме само по сферите на човековиот живот од најмали нозе па до највозрасниот период,сепак тоа е поопширен разговор и бара поголемо излагање,но има време. |
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |