IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Победете ја Невиноста
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Победете ја Невиноста

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 14:24
Originally posted by Glenn Glenn напиша:

Кампања владина? Победи ја невиноста?изненадувањеизненадувањеизненадување
Е стварно уште не сум слушнала нешто поглупаво од ова.
Што кој ... некого го боли кој кога се дал на општење.
Да ги пренасочеа парите од такви глупави кампањи во едуцирање на младите луѓе како да се  заштитат своето здравје, несакана бременост, да се даваат бесплатни средства за контрацепција, да се подигне свеста за сексуално преносливите болести, за ракот,планирање на семејство и ред др.многу поважни работи....
Не треба и не мора да се подржува промискуитетност ама реалноста е дека на луѓето кои се сексуално активни треба да им се даде доволно информации и да им се отворат очите од можни последици, тоа ќе биде доволно, ама на кој да му текне да направи нешто корисно.
Глен... лошо се изразив изгледа...црвенеење  Сакам да кажам ... насловот делува како да е кампања на владата... ирончино беше кажано. Ако навистина постоеше таква камања , јас ќе се преселев во Финска до сеа....голема%20насмевкаплазење

@малата
и само малата  :  Безразлика кој какви ставови има...  И јас имам остри ставови во врска со ова прашање (кога веќе се наметна... женска невиност) , ама сепак... се трудам да не напаѓам никого , поготово која неговиот личен живот и не ме засега баш толку многу.   Како би било јас сеа тебе да ти поставам прашање: Колку партнери си имала до сега и која ти е омилена поза?? (реторичко прашање, не одговарај...I REPEAT.... не ми одговарај , не ме занима)

Твоето прашање гласи: Kolku e vazno za edna zena da ostane nevina do 18 godini?

До 20 и нешто не е жена според мене, туку девојка... ако веќе и тоа значи нешто.   Туку... после 18 потоп??  Шо прај после 18 не е важно? Шо прај од кога ќе се омажи (или изгуби невиноста) не е важно??
Или ако е важно, дај нагласи...

Пишуваш постови по 2 збора кои не се доискажани и немаат никаква поената , а често се тумачат и како несоодветни...

„Mislam deka poveketo so prst ja izgubile na forumov nevinosta,am ne kazuvaat“
сршено%20срце

ТИ КАКО СИ ЈА ИЗГУБИЛА СВОЈАТА НЕВИНОСТ??

Бујрум тука , изрекреирај се и олесни се , па да видиме со кого си имаме работа...  Од мене добиваш изим да не даваш совети , туку само да си се олесниш....  Па?? Ако толку имаш стискавец пред другите форумџии , да те видиме на делогазење%20од%20смеење
http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7409

Или пак.. си малолетна од 13-15 год , а неќиш тоа да го кажиш. Ако е така, тогаш е др. случај... кажи си, ќе те прифатиме и така, не е проблемтрепкање

Изменето од volkswagen - 10.Мај.2011 во 14:41
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 17:56
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

@малата
и само малата  :  Безразлика кој какви ставови има...  И јас имам остри ставови во врска со ова прашање (кога веќе се наметна... женска невиност) , ама сепак... се трудам да не напаѓам никого , поготово која неговиот личен живот и не ме засега баш толку многу.   Како би било јас сеа тебе да ти поставам прашање: Колку партнери си имала до сега и која ти е омилена поза?? (реторичко прашање, не одговарај...I REPEAT.... не ми одговарај , не ме занима)

До 20 и нешто не е жена според мене, туку девојка... ако веќе и тоа значи нешто.   Туку... после 18 потоп??  Шо прај после 18 не е важно? Шо прај од кога ќе се омажи (или изгуби невиноста) не е важно??

Пишуваш постови по 2 збора кои не се доискажани и немаат никаква поената , а често се тумачат и како несоодветни...

сршено%20срце

Бујрум тука , изрекреирај се и олесни се , па да видиме со кого си имаме работа...  Од мене добиваш изим да не даваш совети , туку само да си се олесниш....  Па?? Ако толку имаш стискавец пред другите форумџии , да те видиме на делогазење%20од%20смеење

Или пак.. си малолетна од 13-15 год , а неќиш тоа да го кажиш. Ако е така, тогаш е др. случај... кажи си, ќе те прифатиме и така, не е проблемтрепкање

фолки...ако ова е наменето за малата и само малатаплазење
 сакав да те прашам каков е твојот став по прашањата во зелен болд? Од кога станува жена а престанува да биде девојка? Зарем има некоја граница за која не знамзбунетост
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 18:09
Originally posted by ФорумскаБаба ФорумскаБаба напиша:

Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

@малата

сршено%20срце

фолки...ако ова е наменето за малата и само малатаплазење
 сакав да те прашам каков е твојот став по прашањата во зелен болд? Од кога станува жена а престанува да биде девојка? Зарем има некоја граница за која не знамзбунетост

Ај добро... нека биде и за тебеголема%20насмевкаплазење  големо%20гушкањебакнеж

Пааа....  оштарцрвенеење плазење  Што се должи на моите години највероватно и моето сегашно опкружување од страна на генерацијата. Кој да ти знае...

А тоа другото...  Мислам... релативна работа е , ама пак од друга страна кога ќе погледнам во некоја,  незнам како , ама веднаш чувствувам дали да ја означам како жена или како девојка (грубо кажано-грубо звучитрепкање  Нема некој посебна разлика меѓу поимиве и конкретна поделба... амааа.... ама голема%20насмевка

Еве , мене едно мало детенце ми се има изнавикано „чичко чичко“... не му се лутам... шо да правам кога сум му личел ко за „чичко“смеење

големо%20гушкање Уф... колку сум сложен... се уморив додека си го препрочитав постовизненадување     големо%20гушкање големо%20гушкање големо%20гушкањебакнеж

Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 18:22

абе фолки и да не е за менеголемо%20гушкањебакнеж..дискусија нека има плазење

ова победете ја невиноста, па уште Невиност со голема буква, како да е незнам штоизненадување ме мава во глава

и од тука ми иде прашањето

Зошто бре луѓе толку ви е важна невиностазбунетост
Како што кажа малава, сигурно повеќето се скинале со прст(?!?) па од тука ...каков заклучок може да се изведе?

Како што мене ми изгледа, тука се прави само муабет за секс, а не за водење љубов. Секс како секс, влези излези заврши си работа, е за таков секс не е ни важно кога ќе ја изгубиш невиноста.
Водењето љубов е сепак со доза на емоции, па ако налеташ на некоја што има 16 години и не е невина, па и не треба да и се суди. мир

А за тебе мало, пази што правиш...со невинитехи,%20хи... (кога веќе се искажа дека имаш остар став, претпоставувам што значитрепкање)
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 20:46
Originally posted by ФорумскаБаба ФорумскаБаба напиша:

абе фолки и да не е за менеголемо%20гушкањебакнеж..дискусија нека има плазење

ова победете ја невиноста, па уште Невиност со голема буква, како да е незнам штоизненадување ме мава во глава

и од тука ми иде прашањето

Зошто бре луѓе толку ви е важна невиностазбунетост
Како што кажа малава, сигурно повеќето се скинале со прст(?!?) па од тука ...каков заклучок може да се изведе?

Како што мене ми изгледа, тука се прави само муабет за секс, а не за водење љубов. Секс како секс, влези излези заврши си работа, е за таков секс не е ни важно кога ќе ја изгубиш невиноста.
Водењето љубов е сепак со доза на емоции, па ако налеташ на некоја што има 16 години и не е невина, па и не треба да и се суди. мир

А за тебе мало, пази што правиш...со невинитехи,%20хи... (кога веќе се искажа дека имаш остар став, претпоставувам што значитрепкање)

Претпоставувам дека претпоставуваш...плазење

Ами бабичке.... такви ми се годините ваљда, па не знам за компромис изненадувањецрвенеење
Многу тешка филозофија е сето ова, па така „цело е кога има СЕ“
не семо објект, технички срања итд, ами објект+субјект... сложено еизненадувањесмеење  Ама сепак, ако имаш желба и трпение па да пружаш посебно внимание и нежност, не е тешко и тоа ...  Ако се сака , ништо не е тешкоголема%20насмевкаголема%20насмевкаплазење
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 22:37
Леле, да знаете само колку не сакам да се навраќам на темата ама сепак има форумџии со кои е вредно да се помуабети без оглед на тоа колку спротивставени ставови може да има.
Вака, сега ќе пишам збор-два или 100плазење околу како изгледа животот во пракса, женскиот живот,  ќе опфатам малку со примери и доколку некој сака да разбере и да прифати е добредојден.
Фолки еве тебе те сметам дека си многу умно дете, добро резонираш без оглед на твоите години (кои патем и незнам колку ги имаш), добро е да си имаш сопствени ставови по сериозни прашања кои ги наметнува животот, но твоите погледи ќе се менуваат со текот на животот, некои ќе останат исти но многу веројатно и да се случи за едно 15-20 да се разбудиш едно утро и да се присетиш каков си бил и што си размислувал кога си бил млад дечко и ќе си кажеш леле зарем ја сум истиот тој човек од пред 1,2,3 декади?
И јас можеби сум имала остри граници на прифаќање или покажување став по некои прашања во минатото, но доаѓаат моменти во животот кога почнуваш да се менуваш што е и нормално, оти секогаш учиш, дознаваш, си подложен на психо-физички промени....
Нејсе, од медицинска гледна точка им се препорачува на младите девојки да не се впуштаат во сексуални односи премногу рано оти тоа  си има сопствени ризици. Тие се суште во развој итн, итн. Најмногу се обрнува внимание на емоционалната зрелост оти во тие години е нешто што им недостасува.
Е кога се зборува конкретно и кога настануваат првите сексуални искуства помеѓу младата популација се зима опсекот од 14-18 год, и то во најголем број случаеви(во најголем дел, не сите) . Ова е точна информација и е веродостојна и тоа во пракса се потврдува.
Значи многу луѓе го имаат својот прв сексуален однос пред својата 18 год. Тогаш нивото на хормоните дивее, затоа и кој што мисли паметот им е во дечковците и во девојките.
Многу од младите имаат и врски, се вљубуваат, некои се па и само љубопитни но реалноста не е воопшто невина и многу од нив имаат сексуални контакти па и односи.
Во тој период од животот тоа и не е тема за сериозна дискусија, оти се срамат, се кријат, да не ги дознаат дека спијат со дечковците или дека им се случило да бидат со некого и затоа не се зборува гласно за својата интима, од стравот да не дознаат другите, родителите, оти тогаш сите само за тоа шушкаат, ги интересира која била скината а која не, за да можат да се споредуваат меѓу себе која е попаметна, која е попоштена и која повеќе вреди. Што се вика да имаат тема за муабет на школо.
5 год подоцна,па после 10 год, па кога ќе начукаш 30 па и нагоре, ти е просто смешно со какви работи си се замарал, зашто тоа апсолутно веќе нема значење во твојот живот.
Многу често женските завршуваатво долга врска или брак  со некој друг отколку со оној со кој ја изгубиле невиноста. Може сите си мислеле дека тој е принцот од нивните соништа и дека засекогаш ќе останат заедно, ама не е така, оти со невиноста не се купува љубов и разбирање или едноставно сте затрескани еден во друг ама не сте еден за друг.
Сите ние си ги бираме луѓето со кои ќе го делиме животот а после губитокот на таа фамозна невиност сите сакаме да имаме задоволителен сексуален живот и да бидеме сакани, што значи дека се фокусираш на сопствените и потребите на партнерот, а тука веќе невиноста не се ни зема во обзир.
Битно е како некоја машка личност гледа на жената, што му е важно кај една жена, како е воспитан и сл. Кога сакаш некого, па и најголемата фукса да е тебе не ти е важно. Секако на многу луѓе им е важно да не нивниот партнер промискуитетен, но старите рекле што си бараш-тоа и ќе си најдеш.
Сите имаат избор да бираат вакви или такви. Можеби нечива идна сопруга изгубила невиност на свои 15 год со некое дете со кои многу се сакале на времето ама не е останале заедно, ама на некој друг ќе му биде соодветна жена и мајка на неговите деца.
А и тие девојчиња што се залетуваат да имаат односи дали оти им се сака или мислат дека вреди да му се препушти на некого само за да го задржи покрај себе играат на опасна карта која може д им предизвика огромна емоционална болка а впрочем тоа и најчесто го прават со своите врсници или со некој малку постар од нив, така да...и машките во голем дел го искусуваат својот прв секс во тој период од својот живот, пред својата 20 год.
Не треба да не изненадува ништо оти нашите баби, прабаби дедевци се зимале релативно млади и своите деца ги изродиле пред да влезат во својата 20 год, што значи ние не сме измислиле топла вода а тогаш чесноста играла голема улога, но фактот говори оти минатите генерации општеле и создавале семејства многу порано отколку денешните генерации.
Денешните услови на живот наметнуваат некои други вредности а тука е и медицината да не потсети за вистината за човечката сексуалност и што носи таа, а потоа секој со свој памет во глава.
Знам дека постов ми е километарски ама се надевам дека добро се објаснив и дека не сум досадна, а се надевам дека и нема веќе потреба да ширам пешкири,зашто ќе стане бесмислено.среќа

Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 12:32
Ае Гленче.... постов не сетив кога го прочитав... едноставно има смисла и знаеш што сакаш да кажишголема%20насмевка

Тој делот што се однесуваше до мене:
Глен... па и не сум баш толку дете... Имам 17 сега за сегаголема%20насмевка
Од тие сум што појавуваат нагли промени секоја пролет (кокичињата)... Тие шо ме познаваат подолго ми викаат дека не можи човек да ме препознае од година во година со тоа колку драстични промени се случуваат во однос на моите ставови. А и сам го чувствувам тоа, поготово кога ќе си ги провртам старите постови на форумов. А и многу влијае на мене тоа што јас уште од помал (13-14 години) овде во маалово бев „учителот“ од кој што сите дечишта бараа помош , школо , инфо , иако бев постар само 1 год од мнозинството, а некои дури беа и на моја возрастсреќа

Ова е едно од поретките ствари што ми се провлекуваат дооолги години , поготово што стално одам со помали чупиња од мене.

Можеби некогаш и тоа нема да ми значи нешто.... од кај знам...изненадување
црвенеење
Кон врв
krkovicka_mala Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Ноември.2010
Поени: 99
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krkovicka_mala Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2011 во 21:22
17 год.ти си најголемо дете,има време за севе,само грешно ме разбравте.Несакам да се сексаат младите на секој кош,каде ке стигнат.Губат невиност по визби,паркови и незнам уште каде.
Тоа треба да биде на прва венчална нок.
Кон врв
DragancoLeskoec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2009
Поени: 984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DragancoLeskoec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2011 во 21:22
Originally posted by krkovicka_mala krkovicka_mala напиша:

17 год.ти си најголемо дете,има време за севе,само грешно ме разбравте.Несакам да се сексаат младите на секој кош,каде ке стигнат.Губат невиност по визби,паркови и незнам уште каде.

.......     ................

Изменето од DragancoLeskoec - 16.Јуни.2011 во 21:23
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2012 во 14:15
Originally posted by krkovicka_mala krkovicka_mala напиша:

Леле, кај налетав на темаваизненадувањегазење од смеење

Сакам да прашам, дали е важно кај изгубиле невиностзбунетост
Јас мислев важно е со кого, а не кадетага Што да правиш, годините ми одминале па сега кога ја гледам 30ката во категорија старомодни спаѓамплазење
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Gabriela_S Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Локација: On the stone
Поени: 21943
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gabriela_S Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2012 во 23:14

хименопластика

Јове Кекеновски

Кога ќе се спомене зборот хименопластика поголемиот број луѓе знаат дека се работи за хируршки зафат со кој на жените им се ,,враќа невиноста”. Меѓутоа на луѓето кои го разбираат овој збор првата асоцијација им е дека се работи за лажење, нечесност, неверност. А за воља на вистината хименопластиката и не e нешто друго.

Денес е јавна тајна дека хименопластиката како хируршка интервенција се почесто се работи и применува не само во светот туку и во нашата држава. Докторите велат дека на неа најчесто се подложуваат проститутките, како би ги задоволиле своите клиенти за да им ,,бидат први кои им ја одзеле невиноста”. Новите  партнери на проститутките за да ја задоволата својата суета (односно барем некаде да бидат ,,први”),  спремни се тој чин на ,,прв сексуален однос” со својата дама дебело да го платат. Цената на ,,враќањето на невиноста” се движи од 200 до 500 евра, а во некои држави и до илјада евра.

Hеодамна на оваа иста тема на еден портал прочитав дека во Египет комплетот со вештачки химен и целиот потребен прибор (од кинеско производство) се продава по цена од околу 30 долари. Во рекламата за овој производ се вели: „Не морате повеќе да се грижите поради изгубената невиност. Со овој производ можете секогаш да ја доживеете својата прва брачна ноќ“. Во контекст на ова постои еден податок кој вели дека еден турски гинеколог што работел хименопластика постигнал светски рекорд. Тој на една проститутка и го реконструирал хименот дури 431 пат.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2012 во 01:02
Додека има побарувачка ќе има и понуда.  смеење

Прекрасен пример и аргумент за илузорноста на човековата суета и материјалните вредности, потпомогнати со општествената традиција и религиозната догма. голема насмевка

Денес 431 човек е убеден дека постигнал едно од највредните нешта што може маж да направи во својот живот. Што е среќа, што е радост... толку големи што биле вредни за посебно плаќање. голема насмевка

И потоа некои ќе фрлаат со дрвја и камења по проститутките... не знаејќи колку хумана работа вршат.

Само замислете, да не била оваа жена дури 431 маж би умрел разочаран од овој живот.  смеење

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.