IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Педофилија и инцест во семејството
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Педофилија и инцест во семејството

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 27>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 13:28
Originally posted by Pavaroti Pavaroti напиша:

Normalni familii nemozat deca da imaat a na ovie monstrumi napravile deca da gi maltretiraat. [/QUOTE]
И не се така малку

Таткото-монструм не признава дека си ги силувал ќерките

Педесетина малолетници и деца жртви на сексуалните предатори

Четириесет и три малолетници, од кои дури триесет се деца што немале ни четиринаесет години, биле жртви на монструми што сексуално ги малтретирале, покажуваат анализите на МВР за првите шест месеци од оваа година. Светлата точка во оваа црна статистика е што е регистрирано намалување на случаи за околу дваесет отсто, а завчерашниот монструозен случај во Велес е првото родосквернавење годинава.

Најголем број случаи биле регистрирани во Неготино - шест, во Скопје и Прилеп по пет кривични дела, а во Струмица имало четири кривични дела. Голем дел грозоморни случаи биле откриени во градовите, а другите биле во слабо развиени рурални средини.

Она што вчудовидува е фактот што произлегува од анализите на МВР, а тоа е дека годинава само во 8 случаи жртвите не ги познавале монструмите. Во 31 случај жртвите се знаеле со силувачите, а во 4 случаи биле и во роднинска врска.

Сексуално малтретирани биле 34 девојчиња и девет момчиња, додека осомничени за гнасните чинови се 47 машки лица и едно лице од женски пол, претежно полнолетни.
Кон врв
CICAMACA Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 18.Јануари.2010
Поени: 57
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CICAMACA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 16:36
Малку е чудно - таткото монструм од Велес да не го признава злосторството.Ако е стварно нетаман во паметот ќе се фали и нема да негира, бидејки таквите неможат да лажат.

Мислам дека треба и одговорност да превземе и Центарот за социјални грижи, Велес - 4 деца со родители без работа - досега требало да ги сместат во институција.............

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2010 во 11:19
Згрозени од самиот чин сите ние стануваме нерационални и некако освен зборови на осуда и набројување казни друго и не кажуваме.
Вчера (бев до едно скопско училиште да земам некои работни материјали)  ме изненади реакцијата од една долгодишна учителка (со авторитет и голем УЧИТЕЛ, не велам педагог- учител во вистинска смисла на зборот).
Гледајки  ја училишниот психолог како размавтува со некои листи за оценување, за некои податоци за запишани/испишани ученици, со оромна доза на омраза (прв пат ја гледам ваква) ми рече дословце вака:
- Ми се гади од оваа. ПСИХОЛОГ. Додека таа како некоја ветрушка шета низ училиштето и собира податоци  некаде некое дете трпи тортури од некого. Знае ли таа дека нејзините притисоци дали ние наставниците ке ставиме 2 или 3 не му се важни на она јагненце од Велес (и на сите како неа) оценките бидејки нема кој да ги чита. Нејзиниот таткое зафатен со задоволување на своите настрани пориви, а мајката спасува глава од тепање и не и е гајле за траумите на детето.
Свесна ли е ова,  дека ако тие си ја вршат својата работа, тоа дете ке било заштитено една година понапред од сите маки.
Бидејки се обидував да кажам нешто таа уште по жестоко продолжи
- Алоооо детето има 7 години, една година е прваче. Дете 6 години сексуално злоставувано не може да се однесува нормално во училиште. Сигурно учителката се обидела да каже нешто, ама немало кој да ја слушне.
Се прашувам во кое школо учело, има ли таму психолог, педагог?
Занемев, бидејки знам дека е во право.навистина не ни помислив дека ова дете е учениче, дека некој требало да забележи дека нешто не е во ред. Зошто не збаележале? Зошто никој не се потрудил да забележи?Ајде другите се малецки па не оделе во градинка.
Мајката се штитела себеси и ги оставила децата на милост и немилост, но како во училиште никој не збаележал дека детето е истрауматизирано.
Навистина сакам да видам што пишува во сведителтвото на тоа дете кое го потпишало директор-менаџер.
Време е сите канцелариски молци да се фатат за работа. Училишните психолози да го имаат списокот на децата со разновидни потешкотии, заедно со социјалните работници да тргнат на терен, да ги видат условите во кои живеат децата. Тие земаат плата за тоа, не за оценките. Оценките можат да бидат најдобри- ама детето ним да не им се радуватага
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2010 во 11:40
И после ќе зборуваме за правда,за одговорност,за морал ,за ажурност......
Ма сите овие поими станаа апстрактни на денешницава.
Кога вака сурово си поиграле создателите на овие кутри малечки дечиња,безусловно  вклучувајќи ја тука мајката,тогаш што останува за овие другите непосредни ''слепци''....работава е нишај врата ,зимај плата!
Жално!!!тага
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2010 во 12:08
lelelle...bolni nenormalni......изненадувањелутина
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2010 во 13:07
Originally posted by renatax renatax напиша:

И после ќе зборуваме за правда,за одговорност,за морал ,за ажурност......
Ма сите овие поими станаа апстрактни на денешницава.
Кога вака сурово си поиграле создателите на овие кутри малечки дечиња,безусловно  вклучувајќи ја тука мајката,тогаш што останува за овие другите непосредни ''слепци''....работава е нишај врата ,зимај плата!
Жално!!!тага

Институциите се формирани токму затоа- да помогнат онаму каде  затаило семејството.
Министерот за труд се огласи, кажа дека службите направиле се. Да, точно направија откако се дозна (не пред тоа, а семејството според некои иформации е примател на социјална помош). Значи не е извршен никаков увид во кои услови живееле децата.
Има една вистина, за прв пат по толку години “атракции“ медиумите беа на висина на задачата. Не спомнаа ни иницијали, нити го дадоа ликот на монструмот. Ги заштитија децата со своите постапки и со своето доследно информирање.
Јас очекувам да се оглси и министерот за образование, да искаже осуда за затајување на образовните институции и стручните лица во образованието кои од први на први земаат плата да откријат, да побараат објаснение за однесувањата, третманот кон децата.

Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2010 во 13:16
Да мамамд,на мене истото ми падна во очи,затајувањето на идентитетот на сторителот,на почесен начин беше приведен.
А министерот за образование повторно ќе каже дека не чувствува одговорност за неажурноста на институциите,најверојатно мисли дека некој зад грб му работи пробувајќи да му ја одземе фотелјата,на која толку многу му е удобно,па за жива глава нема намера да стане од неа.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2010 во 13:24
Originally posted by renatax renatax напиша:

Да мамамд,на мене истото ми падна во очи,затајувањето на идентитетот на сторителот,на почесен начин беше приведен.

Мора и треба. Заради децата. Мала земја сме, се знаеме. Белегот на траумите, погледите полни сожаление ке ги следат секаде. Поарно е вака. Да не се знае кои се.тага
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2010 во 13:24
...a be,...tuka izgleda ...site ministri se imuni od odgovornost,...zatoa shto tie lichno ne go storile delot,

...i taka e!..да

...treba da chujat japncite ,..shto e odgovornost!

...a ne da mi se kolat tamu,..budalite,..изненадување

samo zatoa shto vozot mu kasnel ,...edna minuta!изненадување

...da kasnel pet minuti ,...i bi go sfatil....... nekako!збунетост
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 16:24
Дефинитивно не е нормалноизненадување
Аферата со малолетничка проституција ги полни истражните затвори

Кумановец принудил малолетничка на орален секс

Педесетгодишен кумановец е осомничен оти сексуално нападнал четиринаесетгодишно девојче со пречки во менталниот развој, кое го затекнал на улица во градот и го однел во напуштена куќа, каде што го извршил гнасниот чин.

Станува збор за Ж.З.(50) против кого веднаш била поднесена кривична пријава за обљуба врз немоќно лице.

Според полициските информации, кумановецот бил приведен завчера околу 18 часот кога неговото возило, во кое било и девојчето, го запрело патрола на сообраќајната полиција на улица во градот. Полицајците не ја проголтале приказната на осомничениот дека малолетничката го стопирала и откако побарала пари за леб му рекла да ја превезе до одредена дестинација.

По кратката истрага било утврдено дека кумановецот го затекнал девојчето на улица и го качил во автомобилот. Потоа малолетничката ја однел во напуштената куќа, каде што ја натерал орално да го задоволи.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2010 во 10:45
Originally posted by CICAMACA CICAMACA напиша:

Малку е чудно - таткото монструм од Велес да не го признава злосторството.Ако е стварно нетаман во паметот ќе се фали и нема да негира, бидејки таквите неможат да лажат.

Мислам дека треба и одговорност да превземе и Центарот за социјални грижи, Велес - 4 деца со родители без работа - досега требало да ги сместат во институција.............

Не сум педофил, ме мести шурата!

Човекот кој во јавноста веќе беше прогласен за монструм, пред истражниот судија тврди дека е наместен од братот на сопругата, кој во неколку наврати му се заканувал дека ќе го заглави.
Спремен сум да се подложам на каков било тест, само да се дознае вистината -
Од сите обвинувања кои се упатени против него, од судот и од јавноста, тој прифаќа само едно - дека е виновен оти еднаш ја удрил сопругата.
и побарав на жена ми од парите што ги добивавме за четврто дете, 11.269 денари месечно.
мајката на децата, која претходно била мажена во Грција, но се вратила поради незгодниот карактер поради што секојдневно била физички малтретирана,
не биле точни шпекулациите оти таткото бил алкохоличар,
Сопругата, според него, имала проблеми со нејзиниот брат, кој со закани ја натерал да потпише дека целиот имот во Велес му останува нему.
Го пријавувавме во полиција. И мене и на сопругата, тој ни се закануваше, а јас го имам снимено на мобилен телефон со видеоклип како ми се заканува. Се сомневам дека тој ме мести -
гинеколошкиот преглед направен врз девојчињата покажал дека кај сите три имало дефлорација, но не со полов орган, туку со прст од раката. Гинеколозите откриле дека највозрасното девојче било дефлорирано со среден прст, додека останатите две со мал прст.

Не ми е јасно зошто другите медиуми не кажаа ништо околу ова (или јас не слушнав) ама ова чиатјки го ме замисли- Што ако сето ова е вистина/ Што ако навистина некој друг ги “средил“ девојчињата? Можно ли е за имот да се направи ваква монструозна монтажа?тага
Има ли начин да се докаже вистината?
Кон врв
Pavaroti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Регистриран: 03.Април.2009
Поени: 441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2010 во 22:09
Има. Ако е невин ќе докаже човекот.
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2010 во 23:12
uffffff.....лутинаkazna najgolema...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2011 во 17:23
Монструмлутина Што човек да каже за некој кој посега по своето чедо за задоволување на своите болни пориви.
Дефинитивно треба да се воведе смртната казна.
На гробишта со години ја силувал 14-годишната ќерка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.