|
ВМРО-ДПМНЕ или СДСМ? |
Внеси реплика | страница <1 7172737475 95> |
Автор | |
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе мило знам јас дали е отворена или не и знам во кој „ходник“ заглави проектот ама затоа те прашав-фалена на 100 усти инвестиција беше а за Бунарџиците(тие се официјално пуштени) оти не ми одговори? Нели на Веле Самак му плаќаме еден куп пари за одржување на имотот во јабана за тој да донесе странски инвеститори та да ги наполни тоа зоните...освен што го постави татко му за ректор(нели тоа е домашна инвестиција) друга не ми е позната? |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
prilepcanec pp
Група Регистриран: 24.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eee vele i tatko mu sol nemaja da si frla pa do nasite pari cekaja abe aj ne zaebavaj.kakvi mifki beja rektori sega samako e problem(namesten bil).
i koj i da e koga ne si vo nato,plus drzavice sme kade okolu non stopima problemi so ocekuvate be deka mozi da dojdi vo makedonija kakov investiciski bum??lugeto i ja zivnaa rabotata donesoa po nesto,pa da vidime posle krizata kako ke se odvivaat rabotite |
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па и Србија не е во ЕУ и Нато, а доживува инвестициски бум....Тоа не е репер...А тоа дека донеле по нешто се виде со Швед Милк.... А фалењето со кореанците и нивната фабрика за монитори никаде го нема.... И тоа ми биле економски промотори? Каде е карго аеродромот со кој толку се какаа по медиумите? Каде е австриската фабрика за ветерници? Се некако слабо им оди со инвестициите а? А плати и пари за промотори битно секој месец има... Греотки се тие... Се дочепаа до живот во странство и сега праќај секој месец извештај од некое си кафуле таму кај што се назначени.... Прилепската слободна економска зона викаш се спрема на големо а? 4 години да се спремаше, па цела Македонија ќе ја спремеа..... А струмичката каде е? И таа се спрема турбо? Единствена инвестиција таму е Агрокор, кој за цела среќа успеа да им ја донесе Заев... Ако за ВМРО инвестиции се Веро Џамбо, и проекти од таков тип, тогаш фала многу... Повеќе трговски центри имаме од населби и маала....Само нема кој да купува во нив, и кој да отвора дуќани таму... Оди види го Џамбо, седи полупразен, а газдите од 5-пт ден почнаа да кукаат како нема народ... |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ејј,ова го барав да ми го кажеш,е сега математиката на местење,во Прилеп има по официјални бројки,(бугаринот-Ингилизов)максимум 9000 членови, на ДПМНЕ,од каде излегоа 30,000 гласови,тогаш и Марјан се изненади,односно се потеше,затоа што тука беа наместени изборите,а и да гласале толку народ,атмосферата тогаш беше подруга,односно тогаш во админстрацијата(извор од образование,јас работев таму)требаше секој да даде по минимум 30 луѓе кои ќе гласаат за ДПМНЕ,односно за Марјан,е сега Марјан се закуми со Бугаринот,извработи еден куп пилиштари и мочковци,сега ситуацијата е подруга,а за проектите да не зборуваме,имам многу да ти презентирам. Инаку старите Членови на оваа партија,веѓе се разнишани со РЕФОРМАТА на ДПМНЕ,таа беше во времето на Независноста ,му беше назив на партијата на Андов ,ако паметиш - Реформски сили.Затоа прво со Гујо да се реформирате во македонштината,а потоа за други. И немој да мислиш дека оној кој опонира на ДПМНЕ е за СДСМ,во овој свет има и други БОИ. |
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
prilepcanec pp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kakvo mestenje be sega pak epten treskas hahahah koe mestenje koj crni kamenja se mesti za glas ,dva 100 ami 30 nasproti 7 iljadi???smesen si
|
|
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ете така сте реформирани,гледај го целиот одговор,а не фрагментарно,како што ти одговара.
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
prilepcanec pp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gradski plostad prilep sabota 19.00h poveli da vidis kolku sme rasformirani hahah
|
|
Diogen
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
До овие избори бев апсолутно неутрален, ама оваа валкана кампања што се води деновиве ме вади од такт....
Гледам, нашле некој грев (цитат на Бранко), ај што го плука Бранко, го разбирам, мака видел, ама како Никола го искористил, секоја чест. Му фрлиле некоја коска, гревов лае против Бранко, а Никола не му помогнал ништо, само го искористил во својата кампања. Ќе помислев поинаку, да не беше експресното тешење на министерката... СДСМ сам си си ги кршел штабовите, Бранко сам си кине плакати, го фатиле и на снимка: http://www.youtube.com/watch?v=a-4Vas18kgA Додуша не го најдов Бранко на снимката, тој е скриен, ама овие се комуњари кои си ги кинат плакатите и уринираат по нив, тотално пијани. Ако некој препознае меѓу нив активисти на ВМРО, значи е удбаш и не и мисли добро на државава. Мака ми е веќе од кампањава, аман нека заврши побрзо и конечно да го допреме дното..... Остваруваме.... |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Повеќе од сигурно е дека и овие избори
ги добива ВМРО....само прашање е дали со
55.....58 ....62 ...пратеника ......!
СДСМ .... имаше шанса .... но Бранко не даде таа да се
искористи ...........!
|
|
Gorazd777
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Другови и другарки и мали другарчина, РЕФОРМСКИТЕ сили на Стојан Андов,опс чекај бе... РЕФОРМИСТИТЕ на Паторот Дафи дак че се реформирале или веќе се РЕФОРМИРАНИ во болни умови и сега почнуваајќи со РЕФОРМАТА од Кратово,почнуваат и да УРИНИРААТ Реформирани.
Значи не чекат тешка борба да докажеме дека Овие РЕФОРМИСТИ од ДПМНЕ,беа прво комуњари,,односно УДБАШИ, па комуњари,,потоа нивниот водач стана ДА-овец ,па сите станаа Вмро-вци,и сега користејќи тактика на Наци лидерот Хитлер си наоѓаат жртви,макар и тие да се измислени ,па си прават виртуелна кампања и имаат еден лик за водење жртвена,валкана долна и никаква кампања. И така РЕФОРМИРАНИ ,нека станат само врапчињата на покојниот пратеник(Митко ли беше ?) од првиот парламент и сите нека си цврцорат или гракаат ДПМНЕ,ДПМНЕ |
|
ВОЈНАТА Е МИР
|
Diogen
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гледајќи потресни стории на ТВ, како Бранко е крив што некој се развел, некој се разболел, некој е гладен... ми светна генијална идеја. Ова малово мое дома тешко го успивам, па си велам, дај до петти Јуни нека гледа ТВ кампања, па навечер онака шаашардисано и уплашено кога ќе легне, тивко да му шепнам: Нанај, оти Бранко ќе ти дојде.... Веќе е бескорисна секоја лицитација со пратенички места на ДПМНЕ. Еве јас ви посакувам да не влезе ниеден пратеник на СДСМ, сите да се од ДПМНЕ..... И сум убеден дека за сите глупирања во иднина што не очекуваат, СДСМ и Бранко ќе бидат криви..... |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега дефинитиввно велам НЕ ЗНАМ
2006 знаев- му верував на Груевски и довербата се исплатеше. Македонија привидно имаше влада која функционираше. 2008 побараа од нас да им дадеме уште една доверба-да имаат 63 пратеници за да не бидат сопирани во својата работа. Им ја дадовме довербата -добија 63 пратеници. Што добивме ние? Оправдување дека економската криза е виновна за паѓањето на стандардот (а се градеа споменици- за градба немаше криза или од тендери остануваат поголеми проценти?) Добивме информација- дека Бранко е крив и за османлиското ропство- додека амбасадори шфалери го рушеа рејтингот на државата, додека млади напалени политичари во име на некој си џепен патриотизам се скараа со цела Европа Добивме лозари, земјоделци, тутунари- сдсмовци И на крај-шлагфорт- побараа нови избори за да добијат ПОМАЛКУ пратеници- да докажат дека Бранко живна. Некој паметен нека ми објасни зошто беа потребни овие избори (за да знам зошто некого да го гласам) и немој некој пак да ме убеди дека е заради Бранко што им сметал оти тоа ни комшиското петгодишно дете не го верува? Им дадовме доверба- а тие решија уште некој денар да потрошат на докажување? Што? Не сфатија ли дека секоја љубов има граници? Не разбраа ли дека во Македонија многу влади беа казнети од инает? Или да не верува човек-ама ова како да сакаат да бидат казнети!!!! |
|
Gorazd777
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво ти е среден периодот пред нас(владеењето на гуевистите) ,и да така одеше,тогаш беше друга еуфорија,но сега сега е комплетна диктатура.
Но малку да дискутираме за прашањето зашто беа потребни изборите. Декември,активно опозицијата бараше избори,но на Груевци воопшто не им падна на памет за таа работа,како одеа некои работи ,се виде која политика ја водеше паторот и надворешните релевантни фактори не го трпеа повеќе,затоа го повикаа во УСА го нашибаа таму и како секој паторест диктатор изјава даваше надвор од сите институции. Значи беше приморен да појде на избори и дадена му е последна шанса да го смени к*рсот,со еден ку.ршум да среди неколку работи.Како ќе биде че видиме. Ако забележиме кај АМерите во амбасадата беа свикувани лидерите на помалите партии оние кои ќе коалицираат со идната влада односно од кои ќе бидат пресудни за состав владата да функционира,да не пречат,а мнозинството да ги изгласа потребните во пакет вистински реформи,а тоа е влез во ЕУ,НАТО и промена на името. Ова е следствено на сите работи досега околу регионот,така последно се средија и Србите со младич,еве и Грција че ги реши работите преку одлука на Билдерберг групата(тоа е нешто друго). И така реонот мора да тргне понатаму со светот,доста се слепи црева. За тоа беа потребни и избори е сега прашање е кој го е тоа прифатил,тој че да и победи на изборјето. П.С.Бившата ја оставија 50 години со Тита(изјавил Черчил "оставете ги сами ќе се распаднат по 50 години"),нас не оставија 20. |
|
ВОЈНАТА Е МИР
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Велиш..(ај) да си го допреме (конечно) дното!?
АМА... ДНОТО ГО НЕМА...хаха
(ни) Го украл некој пак....погоди кој е де?
пак ...Бранко разбира се
|
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Внеси реплика | страница <1 7172737475 95> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |