|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 210211212213214 217> |
Автор | |
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eden aneks na mojot post od pogore za EV
Nozhicite na L.da Vinchi i strujata na Tesla,ne vi se potrebni.Oruzhje sozdadeno od chovekot ne funkcionira. I sega zaboraviv da vi go kazam najglavnoto sredstvo za odbrana za vo sluchaj ako na nekoj momentalno mu e potrebno(posebno na depresivcite koi vojuvaat sami so sebe). Zashto Neukazuvanje pomosh koga na nekoj mu e potrebna e isto taka krivichno delo, a jas sakam da sum chista i pred zakonot. Znachi, najglavnoto oruzhje e verata. I toa "vera vo veruvanje". Odnapred se ograduvam od nametnuvanje na stavovi, no ako nekoj go interesira mene mene lichno mi pomogna verata vo milosta Bozhja. Pobedata e zagarantirana. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Amin
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Carlos A. A. Pereirae obicen fotograf so, prema mene, jadno portfolio, tipov ne napravil niedna dobra fotografija , barem prema toa sto sum go videl kaj nego ako nekov niedna, lazev napravil edna, koja vredi za milion od drugi poznati fotografii a toa e fotografija na Rachаeл onaa tretata... taa e fotografija SON nad SONOVITE na site fotografi ene so se vika i SLEPA KOKOSH KJE KLUCNE PO NEKOE ZRNO, ama ova ne e zrno nego oblakoder кој се вика Between Darkness & WonderRachael
Изменето од anakin - 05.Декември.2010 во 17:09 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma nema vrska!
...treba eden na branko...i toa pogolem od onoj na aco...vo chest na toa shto uspeal da vi gi sobue opincite.... ....bez nego ke bea seushte goltari nekoi, ...ako toj bil chesen ,...mislam! ...zatoa shto osnovnata maxima na nekoi im e taa,... shtom toj mozel...nie mozeme i duplo od nego ! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ѕherlok Holms e tip ingiliz roden vo 1887 godina vo London. |
|
|
|
ARTE
Сениор Регистриран: 07.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ramzes II (oko 1302 g.p.n.e. - 1213 g. p.n.e.) Solomon (oko 1000 g. p.n.e - 928 g.p.n.e ) KIR VELIKI (590 g. p.n.e -530 g p.n.e.) Buda ( oko 563 g.p.n.e - 483 g.p.n.e ) Konfucije (551 g.p.n.e - g.p.n.e ) Leonida (480 g.n.e ) Herodot (? 484 g.p.n.e - 430/420 g.p.n.e ) Alkibijad ( oko 450-404 g.p.n.e ) Aristotel (384 g.p.n.e -322 g. p.n.e ) Hannibal ( 274 g.p.n.e - oko 183 g.p.n.e ) Ciceron (106 -43 g.p.n.e ) Sapfo (oko 630 g.p.n.e - oko 570 g.p.n.e ) Isus ( oko 4 g.p.n.e -oko 30 g.n.e ) Marko Aurelije (121 - 180) Konstantin Veliki (oko 285 - 337 ) Muhammad (570-632) Karlo Veliki (742-814 ) Harun al-Rashid (763/6 -809 ) Eleonora Akvitanska (112 - 1204 ) Edvard Crni princ (1330-1376 ) Filipo bruneleski ( 1377 - 1446 ) Saladin (1138- 1193) Jovanka Orleanka ( oko 1412 - 1431 ) Babur (1483 - 1530 ) Изменето од ARTE - 30.Јануари.2011 во 03:35 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ubai slikicki
|
|
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ја се надевам дека Господин Rachael нема да ми се налути што ја користам таа убавина cuz it's Darkness
Изменето од sanja-a - 31.Јануари.2011 во 08:26 |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
veronautika - graffit - religija - vistina
. ako procitame nekogas na nekoj zid AKO MU ZBORUVAS NA GOSPOD, TOGAS TI SE MOLIS NO AKO GOSPOD TEBE TI ZBORUVA TOGAS IMAS TEZOK OBLIK NA SHIZOFRENIJA . kade e tuka vistinata, zarem gospod i vernik ne se vo dvonasocna komunikacija ili gospod ne gi znae jazicite na narodite osim evrejskiot ????? . kade e tuka pravdina??? Изменето од anakin - 02.Април.2011 во 12:15 |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
принц, принцеза, коњ и HELP
. . Во бајките принцезата е најубава на свет а принцот е на бел коњ. Ако е најубава значи се претпоставува дека атрибутите и се некаде 90 60 90 или за љубителите на поголема предница 100 60 90. Сега рука на срце, не се спомнува дека е баш најубава на целиот свет, него најубава во кралството, оти треба да се остави место за некоја друга принцеза, од друга бајка, да носи сличен епитет и атрибути тука некаде. Принцот пак секогаш е на бел коњ, тука немам дилема, тоа не значи дека бел коњ е поубав од црн арапски вранец , него дека принцот е белец. Големината на неговиот коњ никогаш не се спомнува, ама сигурно големината на коњов е надпросечна, оти што би бринц имал мал коњ, не? кога може во бајката да избира. Дилемата ми беше, зошто формите им се така дефинирани, кога воопшто не се важни за една бајка со среќен крај. Можеби тоа има некоја врска со сексот, ама за тоа ќе мора да подразмислам. . . HELP |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sexualisticki preporaki
никогаш, ама баш никогаш немојте на некоја девојка да и предложите вака: - Се извинувам, Г-це, дали би сакала со мене да имате сношај?-Ако по некој случај упали, што многу би ме изленадило, тогаш таа очајно сака на својата посилна половина да му набие рогови, оти вчера го начекала со својата најдобра другарка, корпус деликатес. Со оглед на погорното наведено произлегува дека, ако сепак се одлучите на такво прашање: Прво погледнете се во огледалото, за да оцените, колку очајна девојка треба да прашате.Ако сето тоа не упали ( јас така и предвидов погоре) тоа значи дека се сексавте 50% ( вие сакавте). Ако прашате пак две близначки, вашата сексуална активнот таа вечер ќе биде само 33,333%, што е математички помала вредност, иако резултатот е биде истоветен. . Ако случајно пак во некој кафич ви пријде цуца и пол и ви постави ово горно неадекватно прашање - Се извинувам, Г-не, дали би сакале со мене оваа вечер да имате сношај?-тогаш или 1. сонувате прекрасен сон 2. таа во мометот ви побарала запалка да запали цигара а вие сте сексуално сјебан веќе подолго време 3. сега ова го измисливте, за да им се фалите на другарите наредни две години . но мора да знаете, дека во тој момент неколку девојки би сакале тоа да ви го кажат, ама нема. ФАК, сега незнам зошто, нема? . но мислам дека тоа има врска со моето поранешно откритие. НА ЖЕНИТЕ НЕ ИМ Е ТОЛКУ ВАЖНО ШТО РЕКОВТЕ НЕГО КАКО ГО РЕКОВТЕ ТОА. |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
реформаторски откритија
. Повеќемесечно, мое, истражување на теренот покажа многу придобивки на транзицијата и поготово на реформите. Така да нема више одење еднаш на 10 шалтери него сега одиш на еден шалтер 10 пати. Позитивни страни за кои е свесна дури и нашата реформаторска влада се: 1. не мораш да ги пронаоѓаш сите 10 шалтери распрчкани Бог знае каде во градот 2. не се караш со 10 државни службеници ама само со еден и тоа 10 пати, па со тек на времето му ги откриваш слабостите и караниците ги преокренуваш во своја полза 3. не мразиш толку државни службеници , него само еден 4. не мораш да памтиш кој што не ти рече што ти е потребно, него во старт знаеш кој бил тој што ти дал, погрешни или нецелосни информации 5. ако шалтерскиот службеник е некоја добра цуца, во текот на целиот месец може и да се зацопа у вас ( а познато е дека љубовта ја измислија комунистите, беспари да се упикаат под здолништа ( пази здолниште е мак. збор за сукња)) 6. стануваш позната личност во околината на шалтерот, шо после 7 ми от пат, другите ем те сожалуваат ем ти нудат кафе, за да се смириш, што не е мала работа и тука се гледа хуманоста на државните службеници на дело 7. освен позната личност стануваш и маскота на офисот 8. немаш проблем со паркирање оти од трети пат веќе си ги научил сите места каде е можно да се упикаш без некој да те загради 9. има уште, ама за тоа, кога ќе завршам со теренската активност, ако до тогаш не ме зафати фобија од Дежа ви |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
makedonska kamBanja - izbori 2011
. ме радува што ова кампања има чисто македонски карактер и се внесени елементи од нашето к*ртулно наследство тоа е одлика на голем народ, да не гледа околу што се прави, него да си зачува свое достојно минато така да се појавија, за првпат, традиционалнимакедонски елементи 1. САКАШ ЗМИЈА ДА ТЕ АПНЕ ИЛИ МАГАРЕ ДА ТИ ГО НАЧУКА негативен одговор на двата избора алудира на ЛДП, шо е достојно за почит 2. ЈАС СУМ ЗА ДА , А БРАНКО Е ЗА НЕ македонско визионерство, однапред знаеме што сака и мисли подобро и од самиот тој 3. ИМАМЕ ТИМ И ПРОГРАМА ЗА ДЕСЕТКА внесена е традиционална десетка со кромид, и овие избори се одликуват со традиција а не некоиси жабарски пици и лазањи а за МекДоналд па ич не станује збор 4. БРАТ И ДА САКАМ СО ТВОЈАТА ЖЕНА, НЕ МОЖАМ ДА СТИГНАМ (на сите страни сексуално растргнат) тоа е традиционално македонско фалбаџиство, кое го знает целиот свет и така во светските анкети, колку пати ебејете у неделата, нашата нација е исклучена, како неверодостоен и неверојатен анкетен податок 5. НИЕ ГРАДИМЕ НЕ КРАДИМЕ употребена е рима, што е одлика на нашите музикални песни а и реклама за струшките вечери на поезијата, кои се наближуваат . со обзир дека самошто почна кампањата, традиционалното, верувам, ќе се задржи и ќе може овој пост да се дополни со други МАКЕДОНСКИ к*рТУЛНИ БИСЕРИ Изменето од anakin - 26.Мај.2011 во 18:41 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 210211212213214 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |