IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Помош, Nikon проблем
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Помош, Nikon проблем

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
Марио Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Марио Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Помош, Nikon проблем
    Испратена: 18.Ноември.2010 во 15:13
Здраво дечки,

една моја пријателка која моментов е странство и се деси фарса со Д60... еве објаснување лично од неа

„Slikav, megu vreme snemav baterija, i ja staviv neoriginalnata, edna baterija poracana na internet Li-ion. Od koga ja staviv baterijata go ukluciv aparatot na on, i samo pukna nesto silno vo apratot. Posle toa nitu so originalnata so nisto ne se pali. “

Значи коментари од типот на „Никон е тапа“ ве молам немојте.

Ако може некој итно да ми каже сервис/продавница за фотоопрема во Солун, ако знае таму, ако не кажете чаре за тука каде да се носи...

Поздрав
Кон врв
Марио Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Марио Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2010 во 15:36
Okej, REFOT M сервисирале тоа дознав, како се покажале до сеа? Некој сервисирал? ... Сервис во Солун нешто?

Изменето од Марио - 18.Ноември.2010 во 15:36
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2010 во 16:46
tapa e nikon, ni gi biva. плазење
Кон врв
Irena Mila Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2010
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Irena Mila Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2010 во 17:06
Fala Brane za posmosh, mene mi se zezna, sega znam nikon sucks ama toa e..
Кон врв
Glecin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2007
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2010 во 17:28
hmm...jas servisirav ednash nikon D 60 ovde kaj nas, ama doagjaat od Blegrad ili gi nnosat tamu...ne znam....no se iznachekav....teshko da se reshi problemot brzo. Pobarajte na net za slichni problemi...!!

pozdrav
There is more in life than books you know, but not much more!
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Irena Mila Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2010 во 17:30
Ah mi uspea da go zapalam ama mi vika

Error Press shutter release button again

baram celo vreme :((

Изменето од Irena Mila - 18.Ноември.2010 во 17:30
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2010 во 17:32
Nikon, Canon, Sony, Olympus... s'e tapa do tapa!

Treti, nezavisni i nepoznati levi smetala od proizvoditeli... super!

Kolku pati sme govorele za ovie raboti koga kje ni se sluchat vakvi problemi...

... ama neshtata sekogash bile takvi - zadovolstvoto od faktot deka sme potroshile pomalu pari za "ist proizvod" koga-toga ni se dokazhalo kuso vo sporedba so vechnoto nezadovolstvo od negovata performansa.

Irena Mila , zal mi e za onoa shto ti se sluchilo. Ne mozham da ti pomognam so nikakov sovet, no samo najiskreno ti pozheluvam problemot da bide mal ili negovoto reshavanje da bide poeftino od polovina cena na novo telo.

Изменето од Zoran K - 18.Ноември.2010 во 17:33
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2010 во 17:34
Originally posted by Irena Mila Irena Mila напиша:

Ah mi uspea da go zapalam ama mi vika

Error Press shutter release button again

baram celo vreme :((

"shutter release button" e okinuvachot na kamerata - kopcheto koe go pritiskash za da fotografirash.

P.S. Mozhno e nesoodveten napon od baterijata da napravila problem vo elektromagnetskiot krug na okinuvachot. Se razbira, ova e samo pretpostavka...

Изменето од Zoran K - 18.Ноември.2010 во 17:37
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Irena Mila Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2010 во 17:37
Zoran fala poblem si e problem ili ke se reshi ili ne, ah ovaa tehnologija.. najdov ova za ovoj problem.. da da znam koe e kopceteo, istrazuvam na net sega :(

http://www.flickr.com/groups/d40slr/discuss/72157608920360100/

Изменето од Irena Mila - 18.Ноември.2010 во 17:38
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2010 во 17:55
Togash probaj gi sovetite i posochenoto video na YouTube.

Ako mislish deka ne bi mozhela toa samata da go napravish, zamoli nekoj od prijatelite da ti pomogne.

Sega... bidejki ti imash D60 namesto podmachkuvanje so WD40 kje mora da koristish WD60.

Se sheguvam!

Namesto WD40 upotrebi silikonski lubrikant. Takov kje najdesh vo prodavnicite za elektronski delovi... a mozhebi i vo specijaliziranite prodavnici za profesionalen alat. I ne bi ti sovetuval da sprejash vo kamerata, tuku vnimatelno da podmachash so sungjerasta chepkalka (da ne zalepish vlakna na trkalceto). Ovie chepkalki izgledaat isto kako onie za ushi i mozhat da se kupat tamu kade shto kje go kupish i silikonskiot lubrikant.

Изменето од Zoran K - 18.Ноември.2010 во 18:03
Кон врв
metomax Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Февруари.2010
Поени: 89
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај metomax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2010 во 18:52
Irena,jas imam kupeno d60 od solun,vo knigata za servis i garnacia ima broj:
+30(0)2109410669
ili adrsa za servis:
D.&J.Damkalidis S.A
44 Zefrou St.17564
tel:+30-210-9410888
fax:+30-210-9427058
A ima i servis u Sofija u Bugarija
Profiled,
ul.car Boris 126,Sofija 1612
tel+359(0)2 850 0350
Odnesi go na servis ne popravajte sami, bidejki ako ostane nekoe federce posle ni vo servis ne go zimaat
http://metomax.110mb.com/
Кон врв
LaBo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Мај.2009
Локација: Macedonia
Поени: 123
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LaBo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2010 во 21:21

Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 21:40
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2010 во 22:52
Решението се вика NIKON FM2 Невозможно е да се направи утка со батерии, дека работи и без батерии А, со цена е поефтин од батерија за Д60.
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2010 во 00:19
Si pochnal da se rasfrlash so pari... podobra opcija bi bilo Lomo, a ushte podobra bi bila Holga ili nejzinata luksuzna varijanta Diana 120 (em ne trebaat baterii, em sreden format film...) m, m, m... merak!

Shto se veli - ak je bal, nek je maskembal!

Shto ubavo pomognavme na Irena Mila da si go reshi problemot!

Изменето од Zoran K - 19.Ноември.2010 во 00:20
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.