IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Што е ИСУС ХРИСТОС?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што е ИСУС ХРИСТОС?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 17>
Автор
Порака
sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јануари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 515
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2010 во 11:22
Sinot Bozji e i Pomazan Prvosveshtenik.
Кон врв
DragancoLeskoec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2009
Поени: 984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DragancoLeskoec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2010 во 18:46
И јас сум син Божји и мене Господ ме создал
Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2010 во 19:22
.

Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 13:05
Кон врв
teodul Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Септември.2010
Поени: 190
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај teodul Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2010 во 18:12
Originally posted by DragancoLeskoec DragancoLeskoec напиша:

Greska ti si sin na tvoite roditeli , zosto samo eden e sinot Bozji a toa e Isus Hristos.
Кој има уши нека чуе кој има очи нека виде.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2010 во 18:51

Tochno taka. Site sme Bozhji sinovi i kjerki, no razlikata e vo nashata svest. Jas i ti mozheme da doznaeme, intelektualizirame i da verbalizirame deka sme Bozhji sinovi, a Isus toa go osoznal, go zhiveel i go transcendiral.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 11:06
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Tochno taka. Site sme Bozhji sinovi i kjerki, no razlikata e vo nashata svest. Jas i ti mozheme da doznaeme, intelektualizirame i da verbalizirame deka sme Bozhji sinovi, a Isus toa go osoznal, go zhiveel i go transcendiral.

I togash bidejki Sinot Bozji e spasitel, kako shto velat drugi, i site nie sme sinovi bozji, koga ke osoznaeme za toa stanuvame sami sebe spasiteli. Taka li e?
Кон врв
DragancoLeskoec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2009
Поени: 984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DragancoLeskoec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 13:32

Така е!Исус ја живеел таја вистина.А по "birthright" , сите сме еднакви.

Изменето од DragancoLeskoec - 28.Октомври.2010 во 13:33
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 14:31
Originally posted by sk sk напиша:

I togash bidejki Sinot Bozji e spasitel, kako shto velat drugi, i site nie sme sinovi bozji, koga ke osoznaeme za toa stanuvame sami sebe spasiteli. Taka li e?

Ako ne mozhe nikoj da go zhivee nashiot zhivot, nikoj ne mozhe da ni izbavi spasenie dokolku samite toa ne go napravime.

Isus e patot, no nie sme tie shto treba da go izodime i da stigneme do portata. Tie neshta ne se nasleduvaat, ne se zdobivaat samo so veruvanje vo niv, nitu nekoj mozhe da gi sraboti za nas.

6 Исус му рече: „Јас Сум Патот, и Вистината, и Животот. Никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене.
ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН, Глава  14 
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 15:05
"6 Исус му рече: „Јас Сум Патот, и Вистината, и Животот. Никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене.
ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН, Глава 14 "

Tocno. Toa e najvaznata sushtina na Pomazaniot Prvosveshtenik, da posreduva megju lugjeto i Boga, i kako Vtor Adam On e Patot (nema drug prvosveshtenik koj e medijator megju Boga i lugjeto, zoshto Sinot Bozji sega sluzi vo Nebesniot Hram za Negovite sledbenici), On e vistinata (ne e farisejskiot prvosveshtenik medijatot, tuku Sinot Bozji) i On e zivotot (kako Pomazan Prvosveshtenik koj bez nikakov grev go pomina zivotot na zemjava iskushuvan vo se kako i sekoj covek, ima pravo dadeno od Nebesniot Tatko da posreduva za lugheto i site onie koi go sledat vo Negovoto ucenje imaat zivot vecen vo Nego). Stihot tocno go opisha Pomazanoto Prvosveshtenstvo.

Eden podatok koj e mnogu interesen. Pred rushenjeto na vtoriot hram, fariseite znaele deka neshto losho ke se sluci, zatoa shto voposlednite 40 godini se nema sluceno cudoto. Imeno, kako shto pishuva Talmudot, crvena lenena krpa se stavala na portite od hramot, koja gi prestavuvala grevovite na Israelot. Koga prvosveshtenikot na Yom Kippur ke posreduval pred Boga za oprostuvanje od grevot, ako Bog gi oprostel grevovite, taa crvena lenena tkaenina se pretvorala vo bela (doslovno ispolnuvanje na Isaija 1:18). No poslednite 40 godini taa crvena tkaenina ostanuvala crvena. Hramot bil unishten A.D.70. Odzemi od taa brojka 40 godini, i ke vidish deka i fariseite znaele deka A.D. 30 prvosveshtenstvoto bilo odzemeno od niv. Toa se sofpagja so vremeto na voskresenie na Pomazaniot Prvosveshtenik.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 15:21
Togash zoshto ne go sledish negoviot zbor ???
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 15:21

Togash zoshto ne go sledish negoviot zbor ???

Bidi pokonkreten na shto mislish? ( I kako znaesh dali go sledam ili ne koga nie ne se znaeme
)
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 15:26
EUREKA sk, znam po chitanjeto na tvoite komentari.

Изменето од Messenger - 28.Октомври.2010 во 15:27
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 15:27
Blaze si ti, se si znaesh!!!!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 15:30
Togash ne si iskren vo nivnoto pishuvanje.

Na krajot, chovek treba da znae koga da zastane so konverzacijata koga kje vidi deka od nea povekje ne biduva nishto...

Ajde, neka bide tvojot zbor posleden.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.