![]() |
|
Власи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4647484950 66> |
Автор | |
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://ro.wikipedia.org/wiki/Dimitrie_Bolintineanu
Dimitrie Bolintineanu I ovoj golem rom`nski poet i pisatel bil od Makedonija. Od Ohrid! Mungos go pronajde. |
|
![]() |
|
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
А чекај сега, тој е Аром’н, или е Ром’н?
![]() |
|
Zero Tolerance For Silence
|
|
![]() |
|
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Има големи разлики. Татко му бил од Охрид - македоновлах, кој се преселил во Романија. Синот е роден во Романија.
|
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
А зошто тогаш е категоризиран како Романски Влав а не Македонец или Македонски Влав,веке неможам да фатам ред и крај како е и што е,правите збунка во редовите,намерно или ненамерно незнам
|
|
![]() |
|
Пишувал на романски јазик. Треба да е од дводомните писатели.
Инаку убаво си пишува во неговата биографија дека татко му е Македоњан |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Ајдеееееее - сега и Д'ртањан да не стане Македоњан - абе кај ги наоѓате овие зборови не ми е јасно - многу фантазија имате -
На Персиски Александар е Сандер На Турски Александар е Искендер На Грчки Александар е Алексадрос На Влашки Александар е Алеханду Само на Македонски Александар е Александар а Македонци се Македонци ![]() Него не ми е јасно зашто Турците и Иранците ја викаат Бугарија Булгаристан а Македонија не ја викаат Македонистан ![]() |
|
![]() |
|
Da ne bidam golosloven
![]() "sin na macedonjaninot Enake Kosmad" Изменето од Каснакоски - 05.Октомври.2010 во 14:34 |
|
![]() |
|
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
А на латински Александар како е?
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Каснаковски, а на романски (или аром’нски е тоа, не знам) како се пишуваат националностите, со мала или голема буква?
|
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Којзнае како е - но смешно е што на пример Бугарин кога ке прочита на Влашки Македонец како не значи Македонец туку Македоњан - абе смешки,циркуси
![]() |
|
![]() |
|
so mali bukvi e na romanski, za aromanskiot ne znam. Vidi ![]() ПС заборавив дека ти ветив за азбуката нешто |
|
![]() |
|
Еееееее, е арно ти текна.......а што си ми ветил? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Јас знам и други ама ќути да не не сетат власите ![]() |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
![]() |
|
Овој дали го знаеш
АЛЕКСАНДРУ МАЧЕДОНСКИ http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandru_Macedonski А и неговите роднини Димитрие Мачедонски, Павел Мачедонски, Марија Мачедонскина ... |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4647484950 66> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |