|
Хомосексуални бракови |
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Автор | ||
Macedalien
Сениор Регистриран: 15.Април.2005 Локација: France Статус: Офлајн Поени: 114 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Доброутро - ја откривте Америка со верската и правна институција.
|
||
nedopirliv
Сениор Регистриран: 04.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој тука изиграва квази Колумбо?? да не осамне еден ден графит на форумов..Колумбо је*ем ти матер радозналу мала шала де |
||
Motivation is game in my hands
|
||
Macedalien
Сениор Регистриран: 15.Април.2005 Локација: France Статус: Офлајн Поени: 114 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
хехехехех
|
||
ThA-BiTcH
Нов член Регистриран: 27.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, треба да да се озаконат. И онака, ќе живеат заедно они, како и да е. Башка, не знам зашто да не им се дозволи брак? Аман луѓе, не им дозволуваат да посвојуваат деца, не им дозволуваат бракови, не им дозволуваат да бидат заедно, не ја оправдуваат нивната љубов... па кои се они/кои сте вие да забранувате нечија љубов? Ако нив/вас им/ви пречи, не им се обраќајте и не ги приметувајте, ем нив ќе им олесните, ем вие/они нема да се замараат со нешто кое не го оправдуваат. |
||
* Blonde Bitch *
*~*~* I was born a BITCH! What's your excuse?*~*~*~ |
||
Corporal^^
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 833 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EPA ZATO OTI NE GI PRIMETUVAME NE MU DAVAME NIKAKVI PRAVA |
||
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Треба да им се дозволи брак баш поради низа правни работи и последици.На пример да живееш со некој многу години да стекнеш заеднички имот и кога едниот партнер ке почине имотот останува на роднините од прво колено мајка татко сестра итн.кои можеби до тогаш не сакале ни да слушнат за своето детеИ каде има тука правда,а партнерот со кои сте живееле и сте го сакале не добива ништо.Немојте да кажете сега ете со тестамент ке остави бидејки во изненадна смрт обично не се остава,а и фамилијата секогаш според нашиот закон може да го оспори тестаментот.Ова е само едно зошто треба да се дозволи склучување на хомосексуални бракови
|
||
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nikako ne treba da se dozvolat homoseksualni brakovi. brakot e institucija i zaednica samo megu dva razlicni pola. ako trebalo ist pol da stapuva vo brak, togas Bog ke sozdadel samo mazi ili samo zeni, a ne masko i zensko. Toj gi sozdava razlicni za da se mnozat megusebno i da ziveat na ovaa zemja. Bog rekol: "Zatoa mazot ke gi ostavi tatka si i majka si i ke se prilepi do svojata zena i tie ke stanat edno telo" Bitie 2:24. Nikade ne se spomnuva deka mazot ke se prilepi do drug maz ili zena do druga zena.
Homoseksualnosta e bolest koja moze da se leci. Homoseksualcite neka odat i neka se lecat i neka pocnat da ziveat normalen zivot. |
||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
леле мила моја филе.. немој те молам да ми ја цитираш библијата ок?
зашто? и вака и зата живеат заедно, има фајде ако им забраниме брак нееее. па ако сакам ке идам кај љубовта моја и ке му дарам прстен и пред сите ние сме во брак.. Немојте така со ограничување... Хомосексуалноста не е болест, доколку би била сите би се заразиле.. секој си има право на избор према срце.. И утре за разлика не знам што ке ми се случи и станам лезбејка па зарем ке ме каменувате, а до вчера ме љубевте беспрекорно.. Би им дозволила, барем да не патат, го разбирам како забранета љубов па ајде ке се криеме и стегаме,.. Нека живеат и они.. лив енд лет дем лив... Изменето од natalija - 13.Јуни.2006 во 10:28 |
||
|
||
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se slozuvam so Nate. Mislam i deka edna druga dimenzija ni treba na nas lugjeto vo ne tolku razvienite zemji, a toa e materijalnata sigurnost...ako ziveevme vo malku podobri uslovi vo koi ne se sekirame kako sigurno da si ja obezbedime idninata, mislam deka malku poliberalno ke mozevme da pogledneme na site ovie "strasni" prasanja
|
||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така е блу благодарам на надополнувањето
|
||
|
||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
senokos ај те молам користи точки (.) и запирки (,) да може да те разбере човек како што треба. 3 реченици во една ги ставаш, а којзнае која кај почнува и кај завршува!!
|
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Институцијата БРАК, моја мила girl_power, е ништо повеќе туку парче хартија која им гарантира на сопружниците заедничка сопственост, право на наследство, здравствено осигурување и такви административни привилегии кои сите стрејт луѓе ти добиваат со потпишувањето на бракот (нека ме поправат/дополнат компетентните). Кога сме веќе демократска држава, нели сите нејзини граѓани би требало да ги уживаат истите права и обврски?
|
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da ne debatirame sto e brak so pederski kreaturi. Koj ne mu e jasno neka si razjasni vo svojata glava.
|
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |