|
Чесна Држава |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||
Antagonist
Нов член Регистриран: 22.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 01.Септември.2010 во 19:01 |
|
бев инспириран од еден член на форумов да ја отворам темава.
Тој на една тема за Македонските патарини искоментирал
Идам пред некој ден да јадам у Вили (кеј- скопје) си нарачав сендвич , се убаво , за да платам типката немаше кусур , па ме замоли да пробарам од дечките што у близина продаваат книги да ми раситнат.Барам ја ситно , им објаснувам на луѓево ситуација ме гледаат тие зачудено и ми викаат , па ете сендвичот тие во рака што имаш да плаќаш ! Why the f**k , треба да чекаме некој да згреши или да има некав пропуст за ние да може да се оправдаме да си поминеме на патарина или да си украдеме сендвич или само да се чекало дупка у законот и .... и , опа ихааа... Кај ни е моралот.. by the way , си почекав некоја минута , си се најадов слатко па отпосле поштено си го платив сендвичот. Изменето од Antagonist - 01.Септември.2010 во 19:05 |
||
читајте колумни http://www.kolumnist.mk
|
||
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има чесни луѓе во државава, ама малку.
Моралот на многумина не им работи, и едвај чекаат некоја дупка во законот за да се офајдат. Песимист сум дека во државава ќе проработи свеста на некои луѓе..... |
||
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Why the f**k , треба да чекаме некој да згреши или да има некав пропуст за ние да може да се оправдаме да си поминеме на патарина или да си украдеме сендвич или само да се чекало дупка у законот и .... и , опа ихааа... Кај ни е моралот..
А зошто да не?!? Нели на тој некој тоа му е работно место и мора да биде присутен. Особено на патарина, болница и такви останати хитни позиции. Нели зема плата за тоа?!? Нели од моите пари го плаќаат?!? Е да. За тоа и очекувам супериорна услуга. И кога веќе искоментирав тука... Примерот со сендвичот не ми се допадна баш. Т.е...споредбата. Не можеш да го споредуваш тоа. Секоја продавница (или било што) мора да има основни средства за работа. Во случајов ситните пари! |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
за да една држава го добие епитетот “ поштена “ , треба многу нешта да се остварат ....... најосновно е да оној кому му е доверена власта биде таков ....... за жал , досега НИТУ ЕДЕН не се покажа како таков а тешко и дека во иднина ќе има некој ...... кај нас е се’ наопаку ..... наместо новите да ја злоупотребуваат власта помалку , тие како за инает тоа го прават повеќе ........ па така , државата полека се претвора во нешто што наликува на клановска поделба на територијата која се контролира .......
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а за морал џабе ќе се дискутира кога такво нешто не постои во денешно време на овој свет кај ниеден човек кога треба да мисли за свое добро |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
некој тука спомна МОРАЛ ..... во оваа држава и со вакви политичари кои продефилираа изминативе 20 години ? ......... ц ц ц ц ц ц ц ц ( сега навистина треба емотикон со крстење ) ............
П.С ... и со ваков народ ............. Изменето од МАРШАЛ - 01.Септември.2010 во 19:51 |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...zaboravaat deka tuka se raboti za drzavna rabota ( ne privatna ),..koja shto morash da ja zavrshish ( da otidesh nekade ). .koja shto plus i ti go poprechuva normalnoto dvizenje niz zemjata ,..pa, ushte i da se cheka treba ,..nekoj isto taka drzaven mochko,..da si zavrshi rabota... ...aj , shto ne ti dava moznost da pominesh i bez patarina ako sakash ,..t.e...da ti dade alternativen pat za da dojdesh do nekoe mesto( kako shto e sekade vo normalni zemji)... ...ovoj ushte nashol i da go chekaat "trista" dushi,...dodeka toj,..mochal li,..shto li pravel... ...bash poradi vakvi i sl ...."komentatori"...ne funkcionira zemjava,.. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
се потврдува фактот дека МОЧКОВЦИ ја контролираат државата
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...inache,..mngu sum zadovolen i blagodaren shtom,...ete ...i jas sum bil inspiracija za ...neshto ...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај па и ние што сме
Не сме го оставале да оди..кај царот пеш Ќе речат...баш за вакви случаи постои повеќе од едно место за наплата..ама во никој случај не смее тоа да се зема како оправдување...за нефункционалноста на СИТЕ работи ...кај нас. |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
поштена е онаа држава која се обидува да обезбеди подобра иднина за своите граѓани и идни поколенија ........ за разлика од оваа која прави тоа да изгледа обратно ..........
|
||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Postena drzava ima li takvi
|
||
Љаеш НЕ касаш !
|
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe druze se ubavo ti si ispadnal posten toa e vred i ic ne se sekiraj ima takvi pa duri i vo Makedonija, a ima i takvo sto toa go cenat.
No toa sto tipkata nemala sitno i tebe te pratila da baras sitno a vsusnost e nejzina rabota e toa ne ni cini vo drzavata... |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За да зборуваме за поштена држава прво мора да расчистиме што подразбираме под поштеност. Како и се кај нас се си има двојни стандарди.
Обичниот човек -да го краси поштеност до момент кога не добие власт. Чим иобие отиде јабана- нечестивиот го зема под свое. Читам денеска- вработените немаат плата заради стопирањето од министерството за финансии на списоците за плати. Си ја зголемил раководителот платата, си трошел пари мимо забраната од владата... Сега се очекува (во поштените земји е така) по кратка постапка да добие нога у дупе. Па потоа вработените да му опнат тужба за надокнада на каматите, па за душевно страдање ...арно ама кај нас ништо од сето тоа нема да се случи. Не сме ние поштена држава- поштеноста е одлика на држави со закони. Државни функционери се луксузираат со пари од буџетот |
||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |