IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Хомосексуални бракови
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Хомосексуални бракови

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 10>
Автор
Порака
Macedalien Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Април.2005
Локација: France
Статус: Офлајн
Поени: 114
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Macedalien Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2006 во 14:29
Доброутро - ја откривте Америка со верската и правна институција.
Кон врв
nedopirliv Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Ноември.2005
Локација: Macedonia
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliv Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2006 во 22:49
Originally posted by RebeL RebeL напиша:

Значи недопирлив, на пример ти имаш партнер и живеете 10 години заедно. Партнерот твој не дај Боже се разболува и е во многу тешка состојба. На болница е. Докторите те*е нема да те пуштат да влезиш да го видиш ако не му си фамилија, значи ако не си во брак.

Ете такви права бараат хомосексуалците, ете тоа сакаат да го постигнат со бракот, а не да изјавуваат љубов! Бракот е бизнис. Институцијата „брак“ е правна, а не верска или љубовна. Природата нема врска со бракот. Бракот е само алатка на државата да ги држи луѓето моногамни, а притоа за да не се бунат им дава права на заедничка сопственост, заедничко наследство, примерот што го спомнав погоре и тн....
A BE NEMA ZIVA SIOLA STO MOZE DA ME ZAPRE DA GO VIDAM AKO JAS SKAM.......nikoj nemoze da mi go zabrani toa....NIKOJ!
Кон врв
ivana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Госпожа Грофица

Регистриран: 14.Април.2005
Поени: 3327
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2006 во 08:55
Originally posted by Macedalien Macedalien напиша:

Доброутро - ја откривте Америка со верската и правна институција.

Кој  тука изиграва квази Колумбо??
да не осамне еден ден графит на форумов..Колумбо је*ем ти матер радозналу

мала шала де
Motivation is game in my hands
Кон врв
Macedalien Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Април.2005
Локација: France
Поени: 114
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Macedalien Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2006 во 14:12
хехехехех Wink
Кон врв
ThA-BiTcH Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 27.Февруари.2006
Поени: 16
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ThA-BiTcH Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2006 во 15:59

Ајде и една салам тема на разговор. Што
мислите за браковите помеѓу хомосексуалците/лезбејките? Дали треба да
се озаконат или не? И ве молам поддржете ги вашите аргументи, не само
„да“ или „не“.

Да, треба да да се озаконат.
И онака, ќе живеат заедно они, како и да е.
Башка, не знам зашто да не им се дозволи брак?
Аман луѓе, не им дозволуваат да посвојуваат деца, не им дозволуваат бракови, не им дозволуваат да бидат заедно, не ја оправдуваат нивната љубов...
па кои се они/кои сте вие да забранувате нечија љубов? Ако нив/вас им/ви пречи, не им се обраќајте и не ги приметувајте, ем нив ќе им олесните, ем вие/они нема да се замараат со нешто кое не го оправдуваат.
        * Blonde Bitch *
    *~*~* I was born a BITCH!
What's your excuse?*~*~*~
Кон врв
Corporal^^ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2006
Поени: 833
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Corporal^^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2006 во 12:42

Originally posted by ThA-BiTcH ThA-BiTcH напиша:

Ајде и една салам тема на разговор. Што
мислите за браковите помеѓу хомосексуалците/лезбејките? Дали треба да
се озаконат или не? И ве молам поддржете ги вашите аргументи, не само
„да“ или „не“.

Да, треба да да се озаконат.
И онака, ќе живеат заедно они, како и да е.
Башка, не знам зашто да не им се дозволи брак?
Аман луѓе, не им дозволуваат да посвојуваат деца, не им дозволуваат бракови, не им дозволуваат да бидат заедно, не ја оправдуваат нивната љубов...
па кои се они/кои сте вие да забранувате нечија љубов? Ако нив/вас им/ви пречи, не им се обраќајте и не ги приметувајте, ем нив ќе им олесните, ем вие/они нема да се замараат со нешто кое не го оправдуваат.

EPA ZATO OTI NE GI PRIMETUVAME NE MU DAVAME NIKAKVI PRAVA

Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2006 во 08:21
Треба да им се дозволи брак баш поради низа правни работи и последици.На пример да живееш со некој многу години да стекнеш заеднички имот и кога едниот партнер ке почине имотот останува на  роднините од прво колено мајка татко сестра итн.кои можеби до тогаш не сакале ни да слушнат за своето детеИ каде има тука правда,а партнерот со кои сте живееле и сте го сакале не добива ништо.Немојте да кажете сега ете со тестамент ке остави бидејки во изненадна смрт обично не се остава,а и фамилијата секогаш според нашиот закон може да го оспори тестаментот.Ова е само едно зошто треба да се дозволи склучување на хомосексуални бракови
Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2006 во 22:51
nikako ne treba da se dozvolat homoseksualni brakovi. brakot e institucija i zaednica samo megu dva razlicni pola. ako trebalo ist pol da stapuva vo brak, togas Bog ke sozdadel samo mazi ili samo zeni, a ne masko i zensko. Toj gi sozdava razlicni za da se mnozat megusebno i da ziveat na ovaa zemja. Bog rekol: "Zatoa mazot ke gi ostavi tatka si i majka si i ke se prilepi do svojata zena i tie ke stanat edno telo" Bitie 2:24. Nikade ne se spomnuva deka mazot ke se prilepi do drug maz ili zena do druga zena.
Homoseksualnosta e bolest koja moze da se leci. Homoseksualcite neka odat i neka se lecat  i neka pocnat da ziveat normalen zivot.
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2006 во 10:28
леле мила моја филе.. немој те молам да ми ја цитираш библијата ок?
зашто? и вака и зата живеат заедно, има фајде ако им забраниме брак нееее. па ако сакам ке идам кај љубовта моја и ке му дарам прстен и пред сите ние сме во брак.. Немојте така со ограничување... Хомосексуалноста не е болест, доколку би била сите би се заразиле.. секој си има право на избор према срце.. И утре за разлика не знам што ке ми се случи и станам лезбејка па зарем ке ме каменувате, а до вчера ме љубевте беспрекорно..
Би им дозволила, барем да не патат, го разбирам како забранета љубов па ајде ке се криеме и стегаме,.. Нека живеат и они.. лив енд лет дем лив...

Изменето од natalija - 13.Јуни.2006 во 10:28
Кон врв
blue Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2005
Локација: Macedonia
Поени: 5922
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2006 во 10:37
se slozuvam so Nate. Mislam i deka edna druga dimenzija ni treba na nas lugjeto vo ne tolku razvienite zemji, a toa e materijalnata sigurnost...ako ziveevme vo malku podobri uslovi vo koi ne se sekirame kako sigurno da si ja obezbedime idninata, mislam deka malku poliberalno ke mozevme da pogledneme na site ovie "strasni" prasanja
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2006 во 10:42
Така е блу благодарам на надополнувањето
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2006 во 18:45
senokos ај те молам користи точки (.) и запирки (,) да може да те разбере човек како што треба. 3 реченици во една ги ставаш, а којзнае која кај почнува и кај завршува!!
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2007 во 22:12
Институцијата БРАК, моја мила girl_power, е ништо повеќе туку парче хартија која им гарантира на сопружниците заедничка сопственост, право на наследство, здравствено осигурување и такви административни привилегии кои сите стрејт луѓе ти добиваат со потпишувањето на бракот (нека ме поправат/дополнат компетентните). Кога сме веќе демократска држава, нели сите нејзини граѓани би требало да ги уживаат истите права и обврски?
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2007 во 11:03
Da ne debatirame sto e brak so pederski kreaturi. Koj ne mu e jasno neka si razjasni vo svojata glava.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,160 секунди.