|
Војската работи во тешки услови |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | ||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Орлов да се разбереме земаат убави плати во војската и тука нема муабет,знам луѓе што биле на три мисии и не да живеат солидно,абе ко богови се.
Ризикувале тоа е,ама да се жалат додека работата тамо не е фер. Сега ако земеш дека барем 50% од војниците професионалци се луѓе без никакво образование освем средно истуркано со триста маки,она е премија за нов,плус за метење и косење трева никој не дава 18000 во месецот. |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne go forsiraj chovekot vo dokazjuvanjeto. Treba da se preispita kade se sopna. Povekje od sigurno ne ochekuvashe deka ima nekoj koj toa go znae. A fala bogu do sega nitu edna tema koja lichno sum ja postavil ne e postavena paushalno. Sekoja e podkrepena so cvrsti dokazi. Koga pred tri godini ja postaviv temata koj e Dragan Pacinov, nekoi se sprotivstavuvaa deka toa ne e taka. No toa go pravea poradi podatokot shto temata beshe spremen a ja dadov na nashe dete da ja postavi........togash seushte ne smeev da postavuvam takvi temi i povekje pati vo toa vreme bev i predupreduvan za takvite temi. A sega, sega e sosema drugo. Zatoa ne go forsiraj chovekot. Daj mu vreme.........a potoa kje se dokazjuvame. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Орлов абе јас тебе те прашувам колку зема плата еден војник по договор кој работи во касарните во Македонија.
Јас знам дека околу 18000 денари им е плата,ако тоа им е малку што да речеме за другите работници во Македонија. Офицерите не знам колку земаат,ама ќе да земаат многу повеќе од обичните војници. Не би рекол дека е мала сума таа што ја споменав. |
||
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga zboram za vojskata nikogash i ne pomisluvam na PFV, a voopshto pak na onie koi glavata si ja stavaat na tener. Sami se prijavuvaat zatoa shto tuka zemaat 13 do 15.000,oo denari. Nemoj da mislish deka toa se zadolzjitelni odenja. Zatoa jas koga zboram za vojska i plata sekogash gi gledam pripadnicite na sistemot na RiK-ot i ostanatiot stareshinsaki kadar. PFV zemaat no do koga? Do 38- godini. A shto potoa? Drzjavata gi tretira po NATO sistemot, iscedigo limunot, sokot ispij go za da se ovezjish a korubata (vosluchajov PFV) frlija vo prvata kanta za smet. Sega poveli pa repliciraj.Ama ne od rekla kazala, nego so argumenti. |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
cifra de,..cifra daj,..
...pa, da vidime dali e golema ,...ili mala... ...a, onoj spomna nekoja ,...18 000 ?! ..tolku li zimaat?....e, pa ,...toa ne mu e ni prosechna plata,..i stvarno e za zalenje,..eden vojnik so tolkavi pari... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
300 евра плата за војник, а полицаец не е малку Па ако сакаме здраво чувана држава војската и полицијата треба да ни е добро платена (па даскалите, па лекарите). За министрите ако остане. |
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Shkolska pogore pishuva spored godinite na stazj kolku zemaat PFV. Daleku e od 300 evra. A drugarot fiks treba da znae za da konk*rira za PFV treba da ima sredo obrazovanie i toa chetvrti stepen najmalku. Neka ne mi kazjuva deka se so osmo ili neobrazovani, od prichina shto so taa problematika se bavev koga se stvarashe taa kategorija na vojska. A, ako misli na onie koi do 30.04.204 godina gi drzjevme so DzD dodeka se rasturi posledniot vremenski sostav, e tia zemaa 18.000,oo denari. |
||
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добар си Орлич,добар.
Средно истуркано одвај пишав |
||
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Spored ova napishanovo mozeme da zakluchime deka uniforma nemash oblecheno nikogash i ostanuva da konstatirame deka NE ZNAESH KAKO E ! Ne 300 tuku 3000 evra da zemaat e malku za niv iako gi opishuvash kako barabi sepak oni se tie koi sho go rizikuvaat zivotot doeka ti si na net. Изменето од Анастеа - 19.Август.2010 во 01:16 |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Животот го ризикуваат оние кои одат на мисии,додека другите кажав,освем метење и косење на трева друго ништо не им е во дневен распоред.
И секако стража,ама не сите од нив,поради кои причини не сите од нив ќе знаеш доколку си бил во војска и си прочитал Правило на служба во АРМ,едно црвено тефтерче од А5 формат. |
||
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Министерството за одбрана со незаконски договори на војниците им го забранува
уставно загарантираното право на протест се жалат од Независниот
Синдикат на професионални војници.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=126130 Изменето од orlov - 19.Август.2010 во 13:19 |
||
|
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako zemaat 18000 denari plata, platenite vojnici, togas toa e pod OFICIJALNIOT prosek na plata vo R.Makedonija.Ser razbira deka vo svetot nikade ne e platena armijata pomalku od policijata.No ovde se cini deka e taka..Ovdeka e se poinaku od svetskata praksa...No ova e Makedonija...zatoa policijata e mnogu vazna...gi stiti tie od vlasta ...pa se prasuvam dali e na DPMNE ili na drzavata????
|
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Војниците се потполно во право...само нека се изедначат со правата во демократскиот свет ( не велам со платите)...каде имаат пиетет кон оние кои стојат на браникот на суверенитетот на дрзавата...Овдека да не е полицијата????Па таа е партизирана... |
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aham...vo toa se sostoi postoenjeto na vooruzena snaga...crveno tefterche . JAs mozam edno da ti posakam a toa e da se molish vojnicite da kosat treva cel zivot oti ako gi mobilizaraat za da si gi zarabotat parite togash kje bide mnooogu teshko za site ama poradi tvoite sebichni stavovi ne si vo moznost toa da go predvidish . Vo interes na vistinata...sum bil vojska , voena policija i za vreme na "konfliktot" 13 meseci pochnuvakji od 17 mart 2001 bev aktiven vo redovna policija i za razlika od tebe jas znam kako izgleda da pukaat vo tebe i mnogu dobro mi e poznat zvukot na zrnoto . Znachi da povtorime...neka zemaat deset pati povekje oti kakvi i da se nepismeni ili polupismeni spored amdnistratorot sepak se lugje , takovci , brakja itn. oni ne se statistika sekoj eden od niv e mnogi znachaen za nekogo A zivotot vredi mnogu povkje od trista evra . Изменето од zenmaster - 19.Август.2010 во 14:00 |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |