![]() |
|
Преговори за името |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7273747576 184> |
Автор | |
depo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
IggyK ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 07.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 58 |
Ve molam nikakvo menuvanje na imeto.
Na Republika Makedonija ne i treba EU i NATO, stabilnost i prosperitet. Sto ke ni e? Ajde zamislete sto ke ni e koga nie si go imame A. Makedonski, Bukefal, Filip II, car Samuil ama bas cisto Makedonski, baba Janica od Dolnodupeni. Taka treba malku kontra na cel bel svet, EU kako se osmeluvaat da gledaat samo napred bez da navlagat vo vrtlozi na minatoto. Kako se osmeluva EU da prosperira so ekonomija bez da pocne od gradenje spomenici i velicenje na antikata? Ke se naucat site oni na red kako ne im e sram, ke mi se razvivaat ekonomski namesto da se prepukuvaat vnatrepartiski vo sekoja edna EU zemja i da ne mislat za najdobroto na narodot. Ne sakam EU, be lugje, ke go cekam Alekche so Buki da dojavaat na ploshtat samo se cudam zosto dodeka ke gi buljam ke se cuvstvuvam kako konj so praznicna bolest, zgrcen i bez komentar demek sokiran od nesto, od sto li se prasuvam. Ah, izgleda mi zovrelo loncheto. Doagja vreme kako sekoj tret Makedonec od sto mu e ubavo doma da si kinisa so partalite vo bel svet. Cao, Makedonijo, do sledniot pat koga ke te opeam "Denes nad Severna Makedonija se ragja novo sonce na vistinata" - oti nebuloznite zabludi na denesna R. Makedonija mi se hrana kako utrinski slajm posle dolga nastinka, gadno, a moras da go jades, del od tebe e, smen klima na planina i ti pominalo ![]() Изменето од IggyK - 20.Јули.2010 во 09:40 |
|
Помогнете и` на македонската википедија!
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
hahahaha,..sto + zasluzil,..shteta shto ne moze,..za iskluchitelni ...govori ! .. .ochigledno e deka ima i progledani vo zemjava, ![]() samo ...jas ..seto toa ..samo lakonski bi go ..jazal... ...a, shto ke mu e pa voopshto i ,...zivot na ..makedonecot?! ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Ваквиве ’спакувани“ изјави никогаш не сум ги разбирала
![]() „Разбирам дека ова е тешко прашање. На Вашето лидерство ќе му биде оддадено признание ако успеете да постигнете договор“, се посочува во писмото датумирано на 16 јули. Што во суштина значат- Да се промени името ![]() |
|
![]() |
|
DameMak ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Токму тоа значи: „Николчеее, ај нафати се да го смениш името, убиј си го сопствениот македонски народ и претвориго во веќе непостоечки на земјината топка, а ние ќе те сметаме за ГОООЛЕМ ЛИДЕР и ќе те потапшаме по рамото.“ Мирка Велиновска во некоја од нејзините колумни еднаш напиша „Секој човек на светот има точка на топење. Незнам која е точката на топење на Груевски.“ Незнам ни јас - ама очигледно овие од британската империја почнуваат да му упатуваат пораки прво со милум, после најверојатно со уште „помилум“ т.е. со конкретни цифри и нули на приватни конта, за на крај ако Грујо не попушти да почнат со силум (како со Трајковски). Изменето од DameMak - 22.Јули.2010 во 12:02 |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ...u centar znae ona da pogodi,..i pokraj godinite! ![]() ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
A nasite ova ne go znaat odamna...im treba preveduvac...ili pricina za zamajuvanje na narodot?
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
![]() |
|
depo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 501 |
За разлика од другите европски солачи на памет не можам да го ставам премиерот на британија во ист кош со нив. Еве што пишувал во 2003 година. tekst od Kameron „Како што гледам јас на работите, земјата - а јас сум решен да ја викам Македонија - има совршено право да постои. Популацијата е мнозинство Македонци со одделен јазик, култура и историја. ... Луѓето се цивилизирани, пријателски расположени и високо образовани. “ „Македонија е клуч на стабилноста на Балканот и треба што порано да биде примена во НАТО“ „Тешко е да се одговори на прашањето , Што може да направиш да ни помогнеш? Но јас сега го имам одговорот . Отсега наиот ЕУ партнер (Грција ) ќе ја нарекувам Поранешна Отоманска сопственост - Грција“ Изменето од depo - 22.Јули.2010 во 15:33 |
|
![]() |
|
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Гладна кокошка просо сонува,терајте си по ваше,сега тајна дипломатија,уште малце и готово че да е со името,аб да ве прашам,знаете од тие властодршците колку се за зачувување на името ,николку,сето тоа е со двојни лицемерни стандарди,какви се тоа патриоти,сега сите нивни главешини се на одмори по грцијана,во август че одат и оние поголемите,а ние овде со глад и сиромаштија че се бориме за името,па животот во беда ни помина,до кога со лаги.
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
![]() |
|
IggyK ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 07.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 58 |
И јас сум како вас еве ви велам искрено - Сакам Македонија никогаш да не го смени името. Ама искрено, дали има нешто поубаво да видиш како РМ е единствената земја во Европа со најголема невработеност а една од најмалите по жители? О, секако дека нема! Има ли нешто поубаво да видиш прав правцат Македонец како се наредил на опашката во Бугарското министерство за чужденци за да го исценка "исконското" македонско и да стане Бугарин со тапија и да добие ЕУ пасош? О, секако дека нема! Па има ли нешто поубаво од македонско зеље кисело и распадната на ивицата на тротоарот? О, секако дека нема! О, дали има нешто поубаво да видиш како овој народ пати од сопствени изроди на власт кои мислат само за себични интереси. Нема ништо поубаво да видиш како цел свет учи една историја а Македонците учат сосема друга. Ех, да, секако дека нема! Ама ич нема ништо поубаво да ја видиш македонската младина оѕверена, не излегла да се прошета да види и да се изненади какви работи ги мачи врсниците од другите земји по белиот свет (веќе достапно и во блиското соседство). Живејте за Македонија зашто неа ја заболе за вас. Вие ја правите Македонија, односно ве заболе вас еден за друг. Односно да, знам, ве заболе од тупање по гради. Да не заборавиме: Кога некој се тупа во гради, другите му се потсмеваат. Кога Македонец се тупа по гради, умира од внатрешно крвавење и дека нема кој да го слуша нема ни кој да му помогне :-) Ситуацијата е прекрасна. Пазете со тупањето во гради ;) |
|
|
|
![]() |
|
DameMak ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Кога некој ќе го употреби зборот „искрено“, а после тоа ќе почне да ме убедува во спротивното од тоа што го кажал под „искреното тврдење“ ми заличува на политикант демагог. Изменето од Анастеа - 27.Јули.2010 во 01:08 |
|
Illegitimi Non Carborundum
|
|
![]() |
|
Не сум никаков политички демагог, туку еден обичен невработен граѓанин и реалист. Гледам куда плови овај брод, па затоа и јас како многу луѓе почнав да си уредувам документи за да се иселам во нормална држава. Да, ве потсетам пазете со тупањето во гради за да неотупите уште повеќе. За оваа игра треба да си дипломат, мудар и лукав. Тоа се обидувам да кажам дека тутурутки што гледаат до 2014 и ништо потоа нема да ти го решат проблемот, а напротив создадат уште нови проблеми. Апел до сите граѓани, знам дека сме најбедни во Европа, но пробајте да се прошетате барем малку во вистинската Европа и потоа споредете кај сме ние, кај се оние и за што се тупате во гради. Доволна ви е само до една Словенија па ќе сконтате зашто секој мувата ја гони, а пеперутката ја милува. Изменето од Анастеа - 27.Јули.2010 во 01:08 |
|
|
|
![]() |
|
trnar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Bravo,vo potpolnost isto mislam ![]() |
|
![]() |
|
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Тупорењето и квазипатриотизмот..дебело ни го наплатуваат...и затоа имаат се ... а народот НИШТО.
![]() ![]() |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7273747576 184> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |