|
Филозофџилница... |
Внеси реплика | страница <1 5253545556 81> |
Автор | |
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
smart girl...here's your'e candy
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
BiBi_G
Сениор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mi no spik inglish veri gud?
|
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали е вистина дека луѓето во стадиум на длабока медитација не чувствуваат болка
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa ne e do meditacijata "per se". Koga si meditivna vo sushtina stanuvash ushte poperceptivna za onoa shto se sluchuva vo momentot bidejki tvoite umstveni intrpretacii, povrzuvanje i sporeduvanje so minatite iskustva, sudenjeto spored moralnite ili zakonskite normi, tradicii, religijski veruvanja i t.n. ne postojat. Znachi togash stanuvash budna, stanuvash svesna za onoa SHTO E i ne si pod iluzijata na ONOA SHTO TREBA DA BIDE.
Toa shto velish ti e yoga veshtina na iskluchuvanje na senzorniot aparatus na chovekot. Takvo neshto ima i kaj dervish*te i fakirite. Sekako si slushnala i za usporuvanje na rabotata na srceto i dishenjeto, svesnoto odenje vo klinichka smrt i t.n. Seto ova e samo demonstracija na toa kako mozhe svesta da gi kontrolira umot i teloto kako nejzini materijalni ekspresii. A toa e mozhno zatoa shto svesta ne e vo umot i teloto kako niven proizvod, tuku e tokmu obratno - teloto i umot se vo svesta kako nejzina ekspresija, a svesta e vo neshto ushte pogolemo i poseopfatno. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па не мора да биде длабока , од искуство ти кажувам дека со неколку минутна силна концентрација успевам да го надминам и стравот и болката....така да некои ситни интервенции за кои требало локална анестезија ги направив без...едноставно го збунив мозокот, но тоа трае доста кратко и после тоа самото тело и душа е многу истоштена... Изменето од bijonse1 - 03.Јули.2010 во 23:25 |
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е тоа мене ме интересира Месинџер...
Како може да се влијае на работата на срцето ? |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Глупави мисли му текнуват на секоj, но умниот не ги кажува.
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да дрдориш глупости е лесно,но да слушаш нечии значително по тешко.
Изменето од pagane - 07.Јули.2010 во 23:00 |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, во право си..... |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...od mnogu mislenje,..glava bolelo!
....a, jas pa, ...se chudev zoshto mene, ,...nikogash ne me bolelo glava! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ochite se,..katalizator na mislite.
..samo,...shto vredi ..ochigledno e deka ,.. kaj nekoi i...ne se! |
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
te doprev kako dokaz dali postois, dobiv shlakanica
ne znam so mislev |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e pa.brat ..pazi mmalku togash,..kogo ..i shto e povazno,..kade si dopiral...
pamet u glava drugpat! a i racete uz telo ! |
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со годините човек ја губи младоста......убавината и здравјето ....само глупоста никогаш не го напушта ..... |
|
Внеси реплика | страница <1 5253545556 81> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |