|
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? |
Внеси реплика | страница <1 3738394041 55> |
Автор | |||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
silata e vo covekot, vo negovata kreativnost duri i Gospod si go napravil covek i svetlina moze da napravi se zamislivo i nezamislivo |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Anakine drag prijatele, ti si religiozen ama ne sakas to da go priznaes , ili pak , ni samiot ne go znaes toa. Welcome to the club P.S. Silata e vo BOGA a ne vo covekot. BOG go sozdade univerzumot i covekot a ne obratno. Silata e od BOGA ama covekot ja koristi . I ja ima nasekade okolu nas i ne se trosi. Fala mu na BOG za toa . |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nema nikoj nad mene
|
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
IMA , IMA |
|||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас не сум воопшто религиозна, ама од чиста досада сакав да пишам нешто.
Мислам христијанската, бидејќки само Исус рекол дека тој е патот... ваљда под ова се мисли патот до царството небесно... Ама што ја знам. И вака и така, од вероисповед глава боли. ова кај пубертетлии мислам. |
|||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
So ogled deka si dosla naovoj podforum, koj zboruvaza za religija, ne veruvam bas deka nesto ne te potiknalo. Veruvam deka nesto ima vo tebe religiozno , go molam Bog da ja najdes vistinskata religija . |
|||
www.myspace.com/sblagoj
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Haha, Tiggy, zakon si nema sto. Pozdrav do tebe P.S. Taka e kaj pubertetlii a? I na vas ne vi e lesno |
|||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 13:25 |
|||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што ќе И е религија ? |
|||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a ti si vickast. stanuvas moj heroj pc.. jas ne gi cuvam moite pesni, no devojkite me igraat pa gi stavat vo druga tema |
|||
|
|||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 13:25 |
|||
Hedonistka
Сениор Shapeshifter Регистриран: 17.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Site religii se vistinski za nivnite sledbenici nema spor tuka..na budistite e budizmot,na hristijanite-hristijanstvoto,i tn,sekoja religja si e posebna na svoj nachin i pravilna...mislam temata voobshto ne e na mesto
|
|||
If you are reading this, get a life!
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Разумски и логично е невозможно сите религии да се вистински, особено ако се земе фактот дека тие поучуваат работи кои меѓусебно се исклучуваат. Ќе илустрирам со пример. Ако Србија се наоѓа северно од Македонија, тогаш таа не може да биде наоѓа јужно. Или е северно, или е јужно. Очигледно е дека едното верување е во право, а другото не. Истото важи и за религиите. На пример, христијанството вели дека Исус е Божјиот Син, дека умрел за нашите гревови и воскреснал на третиот ден. Исламот вели дека Исус не е Божји Син, дека Тој не умрел, а со тоа и не воскреснал. Ако Христијанството е вистинска религија, тогаш Исламот не е. Ако Исламот е вистинска религија, тогаш Христијанството не е. Едно е сигурно: двете религии не можат да бидат вистински. |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Powerful
Нов член Регистриран: 21.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас ги почитувам другите религии.
Е сега, која е вистинска? Не постои вистинска и невистинска религија. Секој си има своја религија во која верува. Но сепак, што точно се случило и која е вистината, нема никогаш да дознаеме. |
|||
Внеси реплика | страница <1 3738394041 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |