IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 55>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 22:22
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by alf alf напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

секоја религија е вистинскатаа постои
иако Господ не постои
ама религијата е вистинска
тоа јас ви гарантирам

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok,ja ima nasekade okolu nas .

Da, anakin veruva vo Visa Sila , a ni veli ne e religiozen плазење

Pozdrav do tebe alf големо%20гушкање

silata e vo covekot, vo negovata kreativnost
duri i Gospod si go napravil
covek i svetlina moze da napravi se zamislivo i nezamislivo

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 22:54

silata e vo covekot, vo negovata kreativnost
duri i Gospod si go napravil
covek i svetlina moze da napravi se zamislivo i nezamislivo

Anakine drag prijatele, ti si religiozen ama ne sakas to da go priznaes , ili pak , ni samiot ne go znaes toa.плазење Welcome to the clubголемо%20гушкање

P.S. Silata e vo BOGA a ne vo covekot.

BOG go sozdade univerzumot i covekot a ne obratno.

Silata e od BOGA  ama covekot ja koristi . I ja ima nasekade okolu nas i ne se trosi.  Fala mu na BOG za toa .

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 22:56
нека%20ти%20е%20срам  nema nikoj nad meneголема%20насмевка

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 23:10

нека%20ти%20е%20срам  nema nikoj nad meneголема%20насмевка

нека%20ти%20е%20срам   IMA , IMA голема%20насмевка
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 02:49
Јас не сум воопшто религиозна, ама од чиста досада сакав да пишам нешто.

Мислам христијанската, бидејќки само Исус рекол дека тој е патот... ваљда под ова се мисли патот до царството небесно...

Ама што ја знам. И вака и така, од вероисповед глава боли. ова кај пубертетлии мислам.
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 11:38
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Мислам христијанската, бидејќки само Исус рекол дека тој е патот... ваљда под ова се мисли патот до царството небесно...

Ама што ја знам. И вака и така, од вероисповед глава боли. ова кај пубертетлии мислам.

So ogled deka si dosla naovoj podforum, koj zboruvaza za religija, ne veruvam bas deka nesto ne te potiknalo.
Veruvam deka nesto ima vo tebe religiozno , go molam Bog da ja najdes vistinskata religija .
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 13:36

Haha, Tiggy, zakon si nema sto. Pozdrav do tebe голема%20насмевка да

P.S. Taka e kaj pubertetlii a? I na vas ne vi e lesno плазење

да
Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 15:21
.

Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 13:25
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 17:06
Originally posted by Blagoj_s Blagoj_s напиша:

So ogled deka si dosla naovoj podforum, koj zboruvaza za religija, ne veruvam bas deka nesto ne te potiknalo.
Veruvam deka nesto ima vo tebe religiozno , go molam Bog da ja najdes vistinskata religija .

Што ќе И е религија ? збунетост
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 18:24
Originally posted by alf alf напиша:

silata e vo covekot, vo negovata kreativnostduri i Gospod si go napravilcovek i svetlina moze da napravi se zamislivo i nezamislivo

nema nikoj nad mene

Сега излажа,па меси е над тебе овде на форумот

п.с. Зошто ја тргна убавата песна за дождот - Божјите солзи во пдф "Ваша поезија" многу беше убава

a ti si vickast. stanuvas moj heroj големо%20гушкање

pc.. jas ne gi cuvam moite pesni, no devojkite me igraat pa gi stavat vo druga tema

Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2010 во 00:08
.

Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 13:25
Кон врв
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2010 во 17:56
Site religii se vistinski za nivnite sledbenici nema spor tuka..na budistite e budizmot,na hristijanite-hristijanstvoto,i tn,sekoja religja si e posebna na svoj nachin i pravilna...mislam temata voobshto ne e na mesto
If you are reading this, get a life!
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2010 во 19:50
Originally posted by Hedonistka Hedonistka напиша:

Site religii se vistinski za nivnite sledbenici nema spor tuka..na budistite e budizmot,na hristijanite-hristijanstvoto,i tn,

Разумски и логично е невозможно сите религии да се вистински, особено ако се земе фактот дека тие поучуваат работи кои меѓусебно се исклучуваат. Ќе илустрирам со пример.

Ако Србија се наоѓа северно од Македонија, тогаш таа не може да биде наоѓа јужно. Или е северно, или е јужно. Очигледно е дека едното верување е во право, а другото не.
Истото важи и за религиите.

На пример, христијанството вели дека Исус е Божјиот Син, дека умрел за нашите гревови и воскреснал на третиот ден. Исламот вели дека Исус не е Божји Син, дека Тој не умрел, а со тоа и не воскреснал.
Ако Христијанството е вистинска религија, тогаш Исламот не е.
Ако Исламот е вистинска религија, тогаш Христијанството не е.
Едно е сигурно: двете религии не можат да бидат вистински.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Powerful Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 21.Август.2010
Поени: 32
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Powerful Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 22:49
Јас ги почитувам другите религии.
Е сега, која е вистинска?
Не постои вистинска и невистинска религија.
Секој си има своја религија во која верува.

Но сепак, што точно се случило и која е вистината, нема никогаш да дознаеме.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.