|
АПСЕЊА: ЗА или ПРОТИВ? |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е не сум јас толку мала да не можам ’’сираче’’ да останам де |
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СВЕ ПОАПСИТИ,ЧАК И ОНЕ НА ВЛАСТИ!!!!
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas se soglasuvam so ova. Baska, da ne zaboravime deka vsusnost, golemite zverki nikogas nema da stignat zad resetki. A koga e vo prasanje apsenjeto na lekarite, t.e. javnoto zdravstvo, ovaa drzava mu e dolzna ko Grcka: - dostoen tretman i plata na lekarite - dovolno lekari za da gi zadovolat site zdr. ustanovi i pacienti, za smetka na 10ticite pati povekje ..nevidlivi administrativci - soodvetni uslovi za rabota, dobro opremeni ustanovi, i moznosti za strucno nadgraduvanje - vrabotuvanje na kvalitetni strucni lica koi zasluzeno kje go dobijat mestoto na javen konk*rs, namesto partiski vrabotuvanja. Koga drzavata se bori PROTIV kriminalot, treba da se bori i ZA zdravstvoto. Se soglasuvam deka sekoj kriminalen akt treba da se kazni...no, koga od nego se pravi cirkus koj odnapred se ocekuva deka kje padne na sud bas poradi nezapazenite proceduri; toa ostanuva samo toa-cirkus. Da ne zboruvam za toa kako bese izveden toj cirkus: so cela "armija" od 3 kombinja i 20 policajci so mitralezi za 2ca lekari, so stavanje lisici na racete, pritoa so voznemiruvanje na seriozni bolni...pa Hodza, ili onoj tetovcanecot ne gi apsea na toj nacin/ili ne gi uapsija voopsto. Mozese da se izvede toa so nalog od sud: lugjeto gi obvinuvas za korupcija i malverzacija, ne za ubistvo!! Baska, vo toj cirkus, ucestvuvaat i novinarite. Skoro site izjavi zvucea kako da uapsenite se vekje proglaseni za vinovni. Kade e tuka presumpcijata za nevinost? I ako padne slucajot- obvinetite sekako kje mozat komotno da gi tuzat novinarite za valkanje na cesta i imeto. Изменето од Kali - 01.Мај.2010 во 12:58 |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене ми е јасна "циркузијадата"на владата, но не ми е јасно зошто народот дозволува да го **** во здрав мозок?
Дали се плаши, или очекува некаква награда за стравот? Леле мамо - многу сме јаки. Брука!!!!!!!!!!!!! Изменето од Анастеа - 02.Мај.2010 во 00:25 |
|
|
|
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se plasi, koj nema da se uplasi od ova ludilo :)
Stravot e najjako sredstvo za manipulacija, a vmrovcive toa dobro go koristat. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На каков страв мислите, во контекст на темата - од апсења?
Зошто некој би се плашел ако е чист, освен ако не си ја има мувата на капата? Зошто јас не се плашам дека некој ќе ме уапси, кога знам дека сум чиста пред законот? |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде и јас да прашам нешто.Што беше она со директорот на инспекторите - нешто како државен рекет?? Не ми е јасно ...малку сум приглуп....
Слушам унапреден бил ..да се провери колку изнесува неговата нова плата ....награда? Порака до другите -наши, како да работат кон другите ...ваши?...Награда следи...А апс, снимки...лисици...Во свет за овакви работи паѓаат и оставки на министри???? Кај нас - НАШИТЕ може мирно да спијат - другите нека му се мислат.Тоа е пораката? Таков крај да се очекува - како со змиски очи? |
|
|
|
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zboruvam za principot na vladeenje, koj e princip na sozdavanje strav, spored mene. Koga kje svedocite na masovni apsenja, spektakularni, so decidni proglasuvanja za vina pred sudenje, so mitralezi i lisici, a pritoa nemate cuvstvo na doverba i sigurnost vo pravniot sistem i drzava...na sekogo kje mu zaigra stomakot. Covek ne se plasi SAMO koga IMA pricina za toa. Vo ova ludilo, vo ovaa neracionalnost, sosema opravdan e stravot i na -nevinite. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj si e chist....ne mozesh nishto da mu natobvarish , barem ne tolku lesno.,...ama , tuka,....vo lopovska zemja kako ovaa,...nema nevin,....osobeno megju tie shto na koj bilo nachin se vo kontakt so opshti pari.....
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е реткост, морам да кажам дека се сложувам со брза
Не ми се допаѓа ни мене спектакуларноста со која се придружени ваквите апсења. Јас сепак сметам дека се плашат оние што имаат нешто да сокријат, да заташкаат, некоја далаверичка, некое данокче, било што... Кој си е чист си е чист и мирно си спие, ни стомак да му заигра ни окце да му трепне Сите знаеме каков ни е правниот систем и дека не е совршен. Дали помислувате дека и судиите имаат вина во пуштањето на слобода на осомничени лица за кои се тврдело дека се собрани сите докази? Зарем некој се сомнева дека вработените на патарината не злоупотребуваа должност или дека лекарите од комисиите за пензии не примаа мито?! (Не зборам за сите, јасно.) |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Море треба да си продолжат апсењата....и да се стави аспект на квалитетот а не на квантитетот....
Плус...судиите трпат невидени притисоци...од една страна Владата и притисокот за изрекување мерки по секоја цена....од друга страна адвокатите, Законот.....
Никој не спори дека има криминалци меѓу вработените во сите сфери што досега беа приведувани ...ама заради нечија потреба тоа да го направи така како што е направено, резултатот е : 90% предмети паднати во првостепената постапка или на апелација....
или подоцнежно прекфалификување на предметите во многу полесни дела....најчесто само колку да се осуди некој и да се оправда мерката притвор...затоа и казните во голем дел се колку времетраењето на притворот...за да се заштити државата од последователните тужбии оштети
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во Америја за ваков пристап на апсења и собирање на дикази сите случаи би им паднале на суд.
Процедурата мора да се почитува. Инаку кога станува збор за вина во луди времиња не само биле апсени туку и ликвидирани во монтирни судски поцеси - Макартиевиот закон за прогон на комунистите во Америка еден тон луге невини се осудени а после одењето на Макарти од сцената на Америка е докажана невиноста на осудените. Ако таму можело - овде не може? Може итекако.А дали имало уште не знаеме - времето ќе покаже. Порака не се плашете - животот и така е ограничен, и тоа е гаранција дека не треба да се плашиме од неправдите и неправедните. Стока имало, се одгледувала и пак ќе има. Тоа е тоа. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |