|
ОРУЖЈЕ - колекционерство, потреба, луксуз... |
Внеси реплика | страница <12345 12> |
Автор | |
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еијј...Бијонсе ова за априлијадата кога каубојка се маскираше со пиштоливе нели
|
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе да не знае некој колку чини муниција за малокалибарка(.22 калибар) |
|
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Smith & Wesson Classics: Model 40 Superb Concealed Carry Revolver Изменето од maria_magdalena - 25.Април.2010 во 19:59 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
fischer
Нов член Регистриран: 25.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sakam da prasam nesto..a ne najdov druga tema slicna za da prasam.dali nekoj znae kade vo skopje (ili makedonija) ima prodazba na stara voena oprema seuste upotrebliva.mislam na vojnicki kebinja,vreki,satorski krila,ranci,cizmi itn..a sto se odnesuva do oruzjeto,jas uste od mal sum zaljuben vo oruzje,ama kaj mene doma nema klima za takvo nesto,taka da treba da pocnam da zarabotuvam za da si kupam :) a seuste studiram..mada kaj i da e ke pocnam so vozdusna puska najdov edna GAMO 4.5mm caliber 310m/s izlezna sila,crna,pa mislam da ja zeam..ima nekoj sovet vo vrska so vozdusni puski? fala unapred
|
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поголемо зло од поседување оружје нема а нарочно не на токму оние кои жудеат по него.
Колку несреки и убиства се извршени со легализирано па и службено оружје.Оружје никако дома. Освен трофејно = но тоа да не е употребливо. |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кај мене во прилеп ги има на плоштад,на отворено во саботаа за воздушната-пуфка боље да бараш нема да најдеш,први по квалитет овде се гамо а после нив турската Хатсан и двете фирми се одлични-воздушните се прилично моќни.Само за тие пари што ќе земеш воздушна гамо/хатсан можеш да најдеш една половна малокалибарка или пиштол(ова по тешко али се наоѓа),зборувам за 200/250 еур.
Само немој да те лаже умот да земеш нелегално неш оти овие идиоти така стегнаа со законот за оружје по една год за секој к*ршум в шаржер ќе лежиш
|
|
|
|
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еден пиштол е парче метал,не е опасност.Оружјето го прави оружје тој што го држи во раце.Во рацете на ретард и обична петарда е оружје.
А тоа што се убиваат и сл.тоа ти е природна селекција,кој колку му делил годподако ти пробаш да играш руски рулет со полуавтоматски пиштол(како дечкото на вести пред некоја недела)сам си си крив,не можеш да го кривиш пиштолот.Или ако си доволно дебил за да оставиш полно репетирано оружје на дофат на децаИли ако не ги запознаеш со него сите на кој и е во дофат.
Ќе повторам,ако оружјето се одржува,чува и користи правилно не е ништо по опасно од парче камен,метал и сл.тежок предмет-може да те повреди ако ти падне на нога
|
|
|
|
fischer
Нов член Регистриран: 25.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fala za toa vo prilep,ke se potrudam nekoja sabota da naminam..a za malokalibarka ili pistol ne sum uste nemam dozvola,ke pocekam uste,ne mi e itno sega.momentalno sum nogu zagrean za vozdusna..znam za gamo citav,imaat dosta dobri modeli,ama imaat problem so orozot ili kako se vika na makedonski trigger e na angliski..citam po forumi vaka stalno gi menuvaat orozite i posle toa se e ok..inace mi ja preporacaa RWS 350 Magnum ima 4.5 mm i 5.5 mm,nesto ekstra e puskata..so 4.5 postignuva brzina od 380m/s a so 5.5 310m/s sto e mnogu za 5.5 mm...
|
|
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пак ќе ти речам,многу пари треба да плукнеш како за воздушна,по добро ти е да си почекаш на барут нешо да си земеш
Не дека не чинат воздушните-далеку од тоа..
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <12345 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |