|
Баба Ванѓа |
Внеси реплика | страница <1 56789 17> |
Автор | ||||||||||
petar trajanov
Група Регистриран: 13.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Vo celost se soglasuvam so NIKO 777Ovaa tema e da dademe doprinos za edna licnost od Makedonskata istorija.Taa e nesomneno Makedonka.Za nejzinoto anatemisuvanje stoi ne samo dobar del oc crkovniot kler tuku vo slucajot ima debelo (suptilno) zamesano i politikata.
Koj neznae ke go kazam i toa:Babata ne ocekuvase ni pari ni slava.Za nejzinata verska lojalnost stoi na nejziniot grob Hristijanskiot simbol KRSTOK.Vo poinakov slucaj ke stoese petokrakata nekoja zvezda so polumesecina ili nekoj obicen kamen.Posvedocenosta nejzina pred boga dokazuvaat simbolite.Tocno e i toa deka debelo se ofajdi bugarskiot ednoumen tezim naplakajki debeli taksi za pristam do nea.Babata dobivase edna minimalna drzavna invalidska penzija .Po moi grubi proracuni drzavata zaraboti na nejziniot grb otprilika 50 do 100 milioni evra(segasna protivvrednost) samo od taksa,cist profit a da ne zboruvame za indirektniot turisticki benefit.Ona bese eden golem zlaten rudnik za drzavata .Strancite plakaa vo cvrsta valuta najcesto dojcmarki ili dolari.Megutoa nejzinata zloupotreba od tamosnite vlasti gi vtasa kletvata pa se sluci toa sto se sluci .Taa ne ostavi nasledstvo ,sredstvata sto gi dobivase kako dobrovolen baksis taa gi vlozi vo verskite hramovi vo mesnosta Rupite kade i se i posmrtnite ostanki. PO DELATA KE GI PREPOZNAES???? |
||||||||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Главна карактеристика е дека информациите стигнуваат директно од врвниот извор, Исус Христос кој во повремени откровенија се објавува преку Неговата пророчица Габриеле во германскиот град Вирцбург.
Жителите на истото, како и оние луѓе чија свест, подсвест и душа се доволно просветлени за да имаат увид во врвната реалност - Царството Небесно. Божјата пророчица Габриеле тоа го може бидејќи живее во сèсвеста: Бога. Секој човек го има тој потенцијал, но зависи од неговата слободна волја дали и кога ќе посака и почне постепено да го развива.
Изменето од Majkl - 18.Април.2010 во 18:43 |
||||||||||
petar trajanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Dobro e deka nekoi od gornite prasanja ne si gi svatil pogresno.Formata im e postavena malce za osvezuvanje no sodrzinata seriozna.Jas sum po profesija tehnicko lice gi poznavam prilicno dobro prirodnite nauki,Ja imam uceno psihologijata,logikata kako nauka,filozofijata.Inaku ne sakam da se vrzuvam vo nekoja dogma, sekta raskolna grupa i tn.Vo zivotot se dvizam po instinktot na mojot duh sto veruvam deka e bozji proizvod so ljubov da dojdam na ovoj svet.Ako vistinski ni e zaednicki sevisniot i semokniot ,bog neka ni e na pmos. |
||||||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Воопшто не станува збор за тоа дека баба Ванѓа направила лошо дело, наплатувала тарифи како попадиката на о. П*******и, итн. Прашање е дали таа самата била командувана од лоши или добри сили. Еден од даровите на св. Дух на пример е пророкувањето. |
||||||||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||||||||
petar trajanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
|
||||||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Kako kje pronajdeme od kakvi sili bila "komanduvana"? Zarem nejzinite dela, site dobrini shto gi napravila ovaa baba, ne se dovolni dokazi deka onoj koj ja "komanduval" bil dobra sila? Изменето од Messenger - 18.Април.2010 во 21:24 |
||||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||||||
petar trajanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Nesomneno e deka postojat kvazi gatacki kvazi prorocici razni lazgovci i prevaranti a ke spomnam eden slucaj na sufisticirana prevarantka.
Nekolku pati se pojavuva edna srednorocna zena na lokalnata televizija.Temata e gatanje i toa sistem onlajn vo zivo.Telefovskiot povik kosta 50 din+ddv/minuta.Koga kese fati zrtvata na mamecot seansata trae po nekolku desetici minuti.Lekoumni luge osobeno od zenskiot rod kolku sakas.Tolko uigrana sema prefinjena,do sovrsenstvo.Arno ama koga ke pristigne telefonskata smetka klijentkata ja boli glavata cel mesec.Arno ama ima edna izreka koja veli pored suvoto i surovoto drvo gori.Vo toj kontekst odreden sloj na gragani ja tretiraat i Baba Vanga.Mene mi se ovie raboti dosta poznati,i gi osuduvam i ne prifakam. |
||||||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
petar trajanov, dali imash lichni iskustva za toa shto rekla baba Vangja za Crkvata denes?
|
||||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||||||
Niko777
Сениор Регистриран: 12.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 170 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Јас на Христијаните го препорачувам Библискиот "тест", т.е. да посведочи дека Исус Христос е Господ, и ништо друго. Сите други демонски сили го избегнуваат тоа Свето Име Исус Христос, и затоа само измислуваат некои други "помодерни" имиња. И ако ги приметите дека премногу зборат за некои "светци" со други имиња, "енергии", и слични измислици, и избегнуваат да го споменуваат ИСУС ХРИСТОС ЈАСНО И ГЛАСНО како Господ Бог, тогаш се нечисти. И треба да упатат кон Библијата како Божји Збор, а не некои си измислени учења. (Коринтјаните 12) 3 ...и никој не може да каже: „Исус е Господ,” освен преку Светиот Дух. 4 Дарбите се различни, но Духот е ист. Поздрав, ------------------------------------------------- Дали Господ ги сака сите ? види тука на Македонски. ------------------------------------------------- |
||||||||||
petar trajanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Jas se druzev so nejziniot vnuk od sestra Mitko kako radioamateri.So nego imavme mnogu kratki sredbi so negovata lela Vanga.Vremeto i bese prenatrpano od mnogu posetiteli dnevno taka da za obicni razgovori nemase vreme.Poznato mi e deka posle seansite potreben i bese golem i totalen mir i odmor. Mnogi se zamoruvase .Toa bese obvrska so godini i ja svakav ako ja sporedam so eden hirurg ili drug doktor pri takvo tempo tesko se raboti.Lugeto si plakaa na drzavnata kasa i si ja baraa uslugata.Mnogu kratko vreme imase za obicni sredbi pa i so najbliskite rodnini komsii i prijateli. Imav edna podolga sredba so nea i toa vo forma na formalen priem za vnukot i Mitko jas i mojata familija so decata.Eve ja "prikaskata".Bese Mitrovden osmi noemvri okolu 1984 go.(kolku sto sega mozam da se setam no toa ne e bitno).Familijarno otidovme vo Petric da mu cestitame imenden na prijatelot Mitko vnuk na babata Vanga.koga stasavme tamu zazvoni telefonot i mu se javi Lelamu na Mitko Vanga.Prijatelot Mitko ja dobil slednata poraka od lelamu.Ti i tvojot prijatel so familijata ve cekam da mi bidete gosti.Da napomenam sto e mnogu vazno da se znae Za vreme na znacajni verski praznici taa ne primase klienti toa bese poveke od zakon.Tamu ne precekaa licno Babata Vanga nejzinata sestra, majka na Mitko i stalniot domakin koj se grizese za kuknite raboti megu drugoto rabotese i na telefonot za vospostavuvanje vrski.Priemot bese isklucivo prijaten taa se raduvase so moite deca i gi sakase mnoguNi priredi rucek peceno jagne so sekakov pijalok.Sega mi tekna edna rabota pa sakam da go kazam toa sto go znam. Se raboti za informacii deka si go menuvala glasot,ne bil nejziniot glas.Sega se mnogu dobro sekavam deka za vreme na moite razgovori formalni i neformalni glasot,bojata na glasot ,jacinata na glasot bea isti,bes nikakvi promeni.Vo odnos na crkvata ne vodevme nekakvi specijalni razgovori a i nemav nekakva potreba. Posle obavenata poseta se srdecno pozdravivme i ni posaka dobro zdravje.Posle koga se vrativme vo Petric prijatelot mi go rece toa:retki se lugeto koi imale cest na eden vakov precek. |
||||||||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Za Templarite ne ti objasnuvam se ima na internet , kade sto ako potrazish ce vidis deka nema nikakva vrska so masonite - sam spoznaj ja vistinata (da ne begam od temata tuka) .... A za Boga samo ce ti kazam deka toj e eden i e Bog na site ... Gledam deka imas iskustva so baba Vangja vo pozitiven kontekst i mora da kazam deka toa mi se dopadja. Sto ne znaci deka se soglasuvam so toa, premnogu ludje vo Makedonija se izmameni od bajacki, gledaci i sto uste ne. Koi i den denes slobodno rabotat i go pljackosuvaat narodot, pa najverojatno mojot tvrd stav prema baba Vangja proizleguva od toa. Taka da eve ovdeka diskutirame i zboruvame sto pak me tera moeto slobodno vreme da go trosam i da istrazuvam za baba Vangja - so ova diskusija mozebi i jas ce go smenam moeto mislenje, zarem ne e covecki da se uci ??? |
||||||||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||||||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
S obzirom na to da je bila u dobrim odnosima s vrhuškom bugarske
komunističke partije te da je često viđana u društvu Todora Živkova, skeptici smatraju kako je svoju popularnost mogla zahvaliti barem djelomično informacijama koje je dobijala od bugarske tajne službe. Također, baba Vanga govorila je u vrlo jakom dijalektu i bila polupismena tako da su njene riječi tumačili i zapisivali njeni suradnici. S druge strane, ruski istraživači paranormalnog zanimali su se za babu Vangu, no njihovi su zaključci i dalje tajna, jedino se zna da je opći dojam koji je ostavila na Ruse prilično uvjerljiv. I neki poznati ljudi s prostora bivše Jugoslavije pohodili su bugarsku proročicu - tako Lepa Brena tvrdi da joj je brak sa Slobodanom Živojinovićem prorekla upravo baba Vanga. Baba Vanga bila je vrlo neugodna prema ljudima koje je smatrala zlima, gotovo je uvijek raskrinkavala njihove grijehe i mane. Bavila se i liječenjem i smatrala da se ljudi moraju liječiti prirodnim lijekovma koji rastu u njihovom zavičaju. Ovaa e sto uspeav da najdam za baba Vanga - nekako ovoj tekst non stop se povtrouva, e sega najdov knigi vo koi e baba Vanga ... Aleksandar Donski - TAJNATA NA BAKARNATA KNIGA vo koja treba da bide objasneta vrska na baba Vanga so blagoto na Aleksandar Makedonski ???? Na primer, vo 1979 godina svetski poznatata jasnovitka baba Vanga, po edna svoja vizija, izjavuva deka od Egipet vo (kako sto veli taa) "nasite zemji" krisum bilo doneseno teloto na nekoj golem car. Bilo noseno vo kamen kovceg so karavan od kamili vo pridruzba na robovi. Vo kovcegot bile sokrieni tajni poraki pisuvani so nepoznato pismo vo koi bile opisani minatoto i idninata na covestvoto. Baba Vanga tvrdi deka kovcegot, zaedno so tajnite ispisi, krisum bil zakopan na nepoznato mesto, a potoa robovite site do eden bile ubieni za da nema svedoci na toj nastan. Ja naracav ovaa a i knigata napishana od vnukata na baba Vanga za baba Vanga e sega cudo treba da se sluci da gi dobiam ovdeka kade sto sum hahahaha |
||||||||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||||||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Sega vaka:
1. Srpskite komentari vo vrska so baba Vangja i Bugarija nemozham da gi zemam bez golema rezerva poradi vechnoto srpsko-bugarsko sopernishtvo. 2. Ruskite komentario bi gi zel so pogolema doverba, osobeno poradi neshtata shto mi se poznati od prva raka dodeka se zanimavav so istrazhuvanje na bioenergijata i kirilijanovata fotografija. 3. Za Aleksandar Donski ne bi komentiral, sepak toa e nash chovek... |
||||||||||
|
||||||||||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Па нели и ова што ти паднало во очи е веќе пред 16 века е разјаснето од св. Јован Златоуст: „Ти велиш дека онаа старица е христијанка, и дека оној човек е христијански гатач, и дека кога баат или отвораат книга, не изговараат ниту пишуваат некое друго име, освен името Христово, на Богородица и светителите. Односно, тогаш какво зло прават? Иако се христијани, тие делуваат како пагани. Бидејќи и ѓаволите, иако го изговараат името Божјо, сепак се ѓаволи. Некои, пак, сакајќи да се правдаат, велат дека христијанката која бае не изговара ништо друго освен името Божјо. ... името Божјо го употребува за срамота. Воздигнувајќи се, таа себеси се покажува дека дејствува пагански. Ако при такви дејствија се призива дури и името на Св. Троица, ако се прави и крстното знамение (се прекрстува), треба да бегаме од такви и да се одвраќаме од нив.“
Ете, гледаш ли дека има? Прочитај го св. Јован Златоуст погоре.
Уооооу, ама „христијански“ се изразила бабата (???) Па мене ми е срам тој збор да го напишам, а не па да го изустам. Зарем според тебе, Петар, ваквото изразување на баба Ванѓа е христијанско? Лелееее...
Или ако сакаш малку да прочиташ од Светото Писмо, ќе видиш дека апостол Павле кажува дека и ѓаволот може да прави привидно добро. 2 Коринт. 11:14,15 Па и самиот сатана се преправа во ангел на светлината; па затоа и не е големо нешто ако и служителите негови се преправаат како слуги на правдата;
Значи, не е битно дали Бог или ѓаволот стојат во позадина, туку битно е тоа што е привидно добро. Епа, да беше така, немаше јасно да стои во Светото Писмо дека извикување на духови на мртви е строго забрането од Господ. Во Стариот Завет таа забрана била дури и со смртна казна: 3 Мојсеј 20:27 Маж или жена, ако извикува духови на мртви, да бидат убиени; со камења да ги убиете, виновни се.
И ова ли би требало да е некоја „христијанска“ изрека штом ја користиш, некоја школа од баба Ванѓа?
Кои верски храмови? Овие? Овде можат да се видат и останатите цртежи од храмот на баба Ванѓа. Страва и ужаса!!! Меѓудругото, интересно е тоа што баба Ванѓа во своите интервјуа многу јасно кажувала дека комуницира со духови: Прашање: Зборуваш ли со духови? Ванѓа: Доаѓаат многу и најразлични. Некои од нив не можам да ги разберам. Но тие што доаѓаат и се околу мене, ги разбирам. Еден доаѓа, чука на вратата и ми вели: „Таа врата не е добра, смени ја!” Прашање: Се сеќаваш ли, кога ќе паднеш во транс? Ванѓа: Не. Не се сеќавам на речиси ништо. По трансот јас се чувствувам многу лошо преку целиот ден. А може да одиме и дел по дел од книгата на Красимира Стојанова, внуката на баба Ванѓа, па од таму да ваѓаме интересни приказни за тоа како таа си муабетела со духовите. Ќе биде интересно според тие искуства разумно да оцениме дали баба Ванѓа имала Божја сила или таа сила и’ била дадена од некој друг, не мислиш? Изменето од Maran Ata - 19.Април.2010 во 08:36 |
||||||||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||||||||||
Внеси реплика | страница <1 56789 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |