IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Српската пропаганда продолжува
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Српската пропаганда продолжува

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
Автор
Порака Обратен редослед
depo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Февруари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 501
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај depo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2010 во 13:40
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Steta za Mungos,
Anastea vrati ni go covekot, toj samo se strekna bespotrebno, ili reagiral impulsivno, mozebi e mlad pa taka reagira, vo sekoj slucaj opravdano reagiral.
Treba malku poveke fleksibilnost od vas za vakvi momenti.

Ovde vo MK, ima eden odreden del na lugje koi sto koga nekoj od Srbite ovdesni malku drugacie se odnesuva, koga ke dade nekoja izjava kako toj sto mungos go citirase, odma digaat panika. Odma e toa propaganda, neprijatelstvo.
Jas toa ne go dozivuvam kako takvo, odnosno sekoj moze da si go iskaze stavot.
Me cudi kako Mungos ne reagira i ne mi odgovara na prasanjeto sto pravi so albancite ja zemaa pola MK, i toa vo praksa, a vamu zestoko reagira na obicna izjava.
Definitivno mi deluva na sirenje na bugarska propaganda, i toa samo na onaa teritorija sto ja drzele bugarite do 41-44 god. Znaci ne gi interesira nisto posle Grupcin.
Taka da temata za propagandata e edna mnogu slozena tematika na ovie prostori, makar i od koja strana da doagja.
Ти дали ја прочита таа изјава или само на памет зборуваш. Секако дека изјавата е обична , бидејќи ја кажал човек без никаков авторитет или влијание меѓутоа доаѓа од граѓанин на Македонија. Содржината на тоа не е обична туку е ширење бугаро-српска пропаганда. Секој може да има став, ама секој треба и да одговара за својот став. Во некои земји на пример е кривично дело да го негираш холокаустот иако е само став како што велиш. Кога ти негира основно човеково право и зборува од твое име тоа навлегува во рамките на правото а не на слобода на изразување.

Не треба на вакви анонимуси да им се дава многу простор за маневар меѓутоа жално е што има обични луѓе кои се обидуваат делумно да го релативизираат она што го кажале па дури некои и да го оправдаат.

Изменето од Анастеа - 17.Април.2010 во 13:43
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2010 во 04:13
Steta za Mungos,
Anastea vrati ni go covekot, toj samo se strekna bespotrebno, ili reagiral impulsivno, mozebi e mlad pa taka reagira, vo sekoj slucaj opravdano reagiral.
Treba malku poveke fleksibilnost od vas za vakvi momenti.

Ovde vo MK, ima eden odreden del na lugje koi sto koga nekoj od Srbite ovdesni malku drugacie se odnesuva, koga ke dade nekoja izjava kako toj sto mungos go citirase, odma digaat panika. Odma e toa propaganda, neprijatelstvo.
Jas toa ne go dozivuvam kako takvo, odnosno sekoj moze da si go iskaze stavot.
Me cudi kako Mungos ne reagira i ne mi odgovara na prasanjeto sto pravi so albancite ja zemaa pola MK, i toa vo praksa, a vamu zestoko reagira na obicna izjava.
Definitivno mi deluva na sirenje na bugarska propaganda, i toa samo na onaa teritorija sto ja drzele bugarite do 41-44 god. Znaci ne gi interesira nisto posle Grupcin.
Taka da temata za propagandata e edna mnogu slozena tematika na ovie prostori, makar i od koja strana da doagja.

Изменето од Анастеа - 17.Април.2010 во 13:42
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 23:57
Навредите се избришани, Мунгос ќе одмори некој ден, останатите членови можат да продолжат со дискусија.
Со напомена дека темата не е Косово туку Српската пропаганда во Македонија.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај depo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 21:55
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

значи , треба да се вратиме на причината поради која официјалните претставници на РЕПУБЛИКА СРБИЈА ( не сите )  почнаа да не нарекуваат како што не нарекуваат иако меѓу првите не признаа и како народ и под уставното име ........ мора да постои некоја причина ....... сигурно не е туку така .......размислување

Значи Србите избегаа од Косово. Тие самите го оставија иако имаа своја армија и полиција таму. Црногорците кои добар процент се Срби исто така го признаа Косово. Значи тие самите си го признаа Косово па јадат трици за другите. Сега нека не се мешаат во Македонските работи и помалку нека плачат. Самите си се криви.

Заклучивме дека причината за тоа квази фашистичко однесување на поединци (бидејќи реално немаат никаква моќ и влијание)е резултат на кукавичлукот на самите Срби од Србија и неможноста да се помират со загубата и ножот забиен од нивни сопствени браќа па сите им се криви.

А секако дека ќе не признаат како народ бидејќи уште крајот на 19 век признавале дека сме народ постар од нив. Тоа се релевантни факти а не сега некој што сака да собира политички поени.

Изменето од depo - 16.Април.2010 во 21:57
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 21:38
значи , треба да се вратиме на причината поради која официјалните претставници на РЕПУБЛИКА СРБИЈА ( не сите )  почнаа да не нарекуваат како што не нарекуваат иако меѓу првите не признаа и како народ и под уставното име ........ мора да постои некоја причина ....... сигурно не е туку така .......размислување
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 19:55
Јас напишав кој го сметам за брат.
Браќа се фамилијарни,Македонците се сонародници,по вера,култура и писменост.

А за хунзите не сум меродавен,но мози некој предок од србите кој останал по наредба на Александар Македонски во тие простори,си ги зачувал традициите и обичаите па денес дошол да си ги види роднините по крв,исто како што се емигрантите од 4 колено во Америка,Австралија и насекаде низ светот.

Изменето од Анастеа - 16.Април.2010 во 23:26
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 19:48
браќа ........ не сме ваљда сами на светов ? ........ или , оние хунзите можеби ги есапиш за браќа збунетост
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 19:45
Какви браќа какви бакрачи.
Србите браќа
Бугарите браќа
Русите браќа

Полека малку одморете.

Браќа можи да имаме во фамилијата,останато е сонародници.

Изменето од Анастеа - 16.Април.2010 во 23:24
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 19:12

Da be Mungos,
go procitav intervjuto, ne vidov nisto loso. Ne narekuva BJRM, kako sto ne narekuvaat vo site institucii pocnuvajki od OON pa nadole. Toa ime ne ni go stavija Srbite ili nekoj drug. Sami si go stavivme i go izbravme uste vo 92-93 god.
Ne ni ja priznava crkvata, kako sto niedna Pravoslavna Crkva ne ja priznava nasata. Ne gledam nisto cudno tuka.
Vika i deka gi podrzuva Grcite, sto e mnogu normalno, so ogled na toa deka se istoriski prijateli.
Drzavata Makedonija koj ni ja dade, komunistite razbira se. Tito i partija na makedonskiot narod mu poklonija drzava, da ne ne e tocno slucajno.
Mnogu mi se iscuduvas be brat, kako od mars da si padnal.
Ako nekoj Srbin dade izjava kako sto toj sto go citiras ja dal, odma se streknuvas, a sto albancite ti ja zemaa cela zap. makedonija, toa oko ne ti trepnuva.

Нема шанси вие да видите нешто лошо во ништо кога се плука по Република Македонија и Македонецот.
Зошто србите не мразеа до 1941 година?Да не беше од Косово.

Изменето од Анастеа - 16.Април.2010 во 23:19
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај depo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 16:17
Цитирај
ccc pak li vlavofobija...pa duri i vo delot so SrbiteзбунетостIako obicno ne pravam sporedbi, ama sekogash ima otstapki.Kolku Bugari izlegoa deka ima po popisot? Nema...a imaat barem 20 000 bugarski pasoshi. Pasoshot im e daden na osnova na bugarsko drzvjanstvo i bugarsko poteklo po barem eden predok. Tocni se podatocite? Ne se. Pa koga ne se za Makedoncite, zosto mora da se za drugite?Site, pa i vrapcinjata na grankine znaat deka posledniot popis beshe nashteluvan i site lojalni gragjani na ovaa drzava bea oshteteni na smetka na edna koja morase da diostigne odreden procent za poleka..poleka se pretvori Makedonija vo binacionalna drzava a kako trgnalo ke odi i kon federalizacija .Za zal vo takvite nameri pomagaat onie koi otvoreno ja pokazuvaat svojata omraza kon ostanatite koi go pocituvaat ustavot i ne gi baraat rabotite koi ustavot im gi garantira.Kolku srbi ima ke pokaze naredniov popis, zatoa shto sega vo popisnite listi ke se vodi evidencija na majciniot jazik na sekoj gragjanin i ke ima popishuvaci od ustavno priznaenite etnosi. Ne e daleku, ke vidime pa ke razgovarame.

Не знам каде ја виде само таа влахофобија. Не е Влахофобија тоа што реагирам за измислици дека имало 100 000 власи во Македонија, не е Гркофобија кога реагирам на изјави дека имало 200 000 угнетени Грци во Македонија. Не е тоа ширење омраза како што во постот сакаш да покажеш. Тоа е укажување на манипулација од другата страна.

Во Македонија секој има полно право да се изјаснува каков сака на пописот. Тоа е етносот, кој каков се чуствува. Не е забрането туку напротив се охрабруваат сите да си ја искажат идентичноста. Ако Бугари се изјасниле нешто над 1 000 не може тука аргумент да ми ги прикажуваш пасошите и наводно бугарско потекло иако нема начин да знаеш на тие што имаат пасош какво им е потеклото. И не може било кој да манипулира со бројќи за само Македонците да излезат најмалку. Доста е што сме изгубиле стотици илјади кај соседите преку асимилација зарем и тука треба да се случува истото.

Ширење омраза е токму тоа што го направил српченцето. Да вели дека имало толку Срби а другите биле Бугари со тоа негирајќи им го националното чувство на Македонците. А за тие што се обидоа да го оправдаат со тоа демек сме заслужиле , нека го кажат тоа на сите европски држави што го признаа Косово. И Македонија како нив има свои интереси.

И за крај што сакаат србите кога тие самите го предадоа Косово.Зарем кога самите го дадоа очекуваат некој друг да им го врати. Не мораше да бегаат од Косово можеа да останат и да го задржат со одредена цена. Па и Црна Гора го призна Косово а таму се 30 проценти Срби.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 15:41

Mama
ne gi sfakjaj tolku tragicno rabotite, a i stilot na politicarite, se raboti za fakticka sostojba na terenot, koe e nasa sekojdnevica.

Чесен збор, нејќу више да се секирамголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 11:07
а ситуацијата е што ќе дробиш , тоа ќе јадеш ......... несериозна и полтронистичка  политика повлекува само негативности ........
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 10:32
Mama
ne gi sfakjaj tolku tragicno rabotite, a i stilot na politicarite, se raboti za fakticka sostojba na terenot, koe e nasa sekojdnevica.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 07:50
Strasno, zalno i tragicno e nashava momentalna situacija. Zboruvanja, negiranja imalo i ke ima. Tuka zboruvame za oficijalni lica, na platen spisok koi zemaat plata od narodni pari. Se kaza, a ne vidovme kazna za ooj potparol li shto beshe shto staval karti od golema Albanija, niti za onie potparolive od ministerstvata koi pishuvaat na  fejsbuk bez oko da im trepneSega ovoj od partijata na Srbite. I se taka vo nedogled. Tuka na forumov ima kazni za navredi, a zamislete vo drzavata nema. Kazaa i si prodolzija da si rabotat kako nishto da ne bilo. Zoshto? Zaradi koaliicjata koja garantira ostanuvanje na vlastзбунетост - narodski kazano za fotelja. A se mavaat vo gradi so nekoj si patriotizam. Se vide patriotizmot d site.

Изменето од mamamd - 16.Април.2010 во 07:52
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.