IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Вистината
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вистината

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 19>
Автор
Порака
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 02:05
Вистината е тоа што секогаш претпочитаме да ни го кажуваат, а сепак, од вистината најчесто остануваме повредени.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 08:05
Za sekojdnevnite praktichni potrebi, vistinata e seto onoa shto e subjektivno ubedlivo za momentalnoto nivo na percepcijata kaj chovekot.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 12:38
Не прави се што можеш, не давај се што имаш, не кажувај се што знаеш....

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 17:59
ниту една вистина...
не е иста со друга вистина...збунетост
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 21:44
I toa e edinstvenata apsolutna vistina!
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 21:47
Вистината е таа дека вредам толку колку земам плата
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 22:10
vistina li e se okolu nas....
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 00:42
Вистината е афирмација на своето вистинско ЈАС
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 04:20
Samo sega, za da ja definirame vistinata kako afirmacija na vistinskoto JAS, kje treba da go definirame koe e toa vistinsko JAS?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 12:11
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Samo sega, za da ja definirame vistinata kako afirmacija na vistinskoto JAS, kje treba da go definirame koe e toa vistinsko JAS?

ако мислиш дека треба, зошто не се обидеш сам да го дефинираш?
не дека не сакам или нема да се обидам, но сакам да видам како ти ќе го сториш тоа големо%20гушкање
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 14:13
Ostavi me mene ponastrana... Ti reche deka Вистината е афирмација на своето вистинско ЈАС, a ne jas.      

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 15:10
штом не реплицираш, признаваш дека е тешко да се дефинира,нели?
да бев некој поет можеби ќе ја доловев суштината, но ај да се обидам да ти го направам ќефот, да видам за што ќе се „фатиш“ подоцна, затоа што не ти ја знам поентата.

срочено накратко, еве како јас го дефинирам Вистинското Јас

В.Ј. е рефлексија во огледалото на спознанието. Кога велам спознание, мислам на осознавање на својот идентитет преку разум, интелект и емоции. Инаку, незнам кој друг збор би го употребила.
В.Ј. е еден вид на состојба на својот личен идентитет кој се одликува со спознание, свесна состојба на битисување, дигнитет, самоувереност, баланс...
Светлината од изворот поминува низ В.Ј. без да ги прекрши своите зраци. Таа се манифестира преку него. Тоа вели: „Знам кој сум, знам каде одам и каде припаѓам“. Неговата егзистенција потекнува од Изворот среќа

има уште многу што да се пишува, но само ќе кажам нешто за крај,
има една изрека која вели:
„Птицата не пее затоа што има одговор, туку затоа што има песна“. голема%20насмевка
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 17:36
Beautiful...!

Originally posted by connected connected напиша:

... „Птицата не пее затоа што има одговор, туку затоа што има песна“. голема%20насмевка

А некои од ними дури и умираат пеејќи, но дали имаме уши да слушнеме дека песната е одговорот ?!

Изменето од spiros - 16.Април.2010 во 17:38
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 17:37
Originally posted by connected connected напиша:

штом не реплицираш, признаваш дека е тешко да се дефинира,нели?
да бев некој поет можеби ќе ја доловев суштината, но ај да се обидам да ти го направам ќефот, да видам за што ќе се „фатиш“ подоцна, затоа што не ти ја знам поентата.

срочено накратко, еве како јас го дефинирам Вистинското Јас

В.Ј. е рефлексија во огледалото на спознанието. Кога велам спознание, мислам на осознавање на својот идентитет преку разум, интелект и емоции. Инаку, незнам кој друг збор би го употребила.
В.Ј. е еден вид на состојба на својот личен идентитет кој се одликува со спознание, свесна состојба на битисување, дигнитет, самоувереност, баланс...
Светлината од изворот поминува низ В.Ј. без да ги прекрши своите зраци. Таа се манифестира преку него. Тоа вели: „Знам кој сум, знам каде одам и каде припаѓам“. Неговата егзистенција потекнува од Изворот среќа

има уште многу што да се пишува, но само ќе кажам нешто за крај,
има една изрека која вели:
„Птицата не пее затоа што има одговор, туку затоа што има песна“. голема%20насмевка

Ova se vika evala i aferimда

A ti kade pripagas?
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.