IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Српската пропаганда продолжува
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Српската пропаганда продолжува

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
Автор
Порака
alankan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2010
Статус: Офлајн
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alankan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 03:57
Србите се горди луге а нас не третираа како братски народ,кога го направивме чинот што го направивме,се почувствуваа како роден брат да им забол нож во грб.Затоа и толку емоционално реагираа кога го признавме квази косово.

Изменето од alankan - 15.Април.2010 во 03:58
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 16:35
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Voopsto ne ja krivam vladata sto prizna edna teritorija na koja sto ziveat kriminalci. MK ne bese mokna da se sprotistavi na baranjeto na USA za da ne go napravi toa. So nepriznavajeto na Kosovo samo ke ja zabrzase postapkata koja i denes e vo tek za raznebituvanje i podelba na drzavata.
Srbskiot narod nikogas ne ne mrazel, zosto ne smetaat za bliski, i po vera, i po obicai. Dokaz za toa se i iljadnicite mesani brakovi koi i den denes se slucuvaat.
Politikata si e politika, narodot si e narod.
Pogotovo dobriot filing medju dvata naroda se osekja ovde vo Amerika, kako i vo Avstralija i zapadna Evropa.

Само ме интересира кого правите будали?
Дали го прочита интревјуто?

Како не ви е страм,ви плукаат по земјата,ве нарекуваат окупатори на Македонија,која божем Тито ви ја дал,а вие зборате за некој браќа.

А кога бугарин ќе напиши дека сме браќа сите ги земате мегафоните и се дерите.
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 16:35
Originally posted by alankan alankan напиша:

Србите се горди луге а нас не третираа како братски народ,кога го направивме чинот што го направивме,се почувствуваа како роден брат да им забол нож во грб.Затоа и толку емоционално реагираа кога го признавме квази косово.
А ние сме изроди демек.Србите се горди а ние што сме?
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 16:55
Народот си е народ, политичарите се политичари и официјални претставници на народот и треба да внимаваат кога даваат вакви изјави.

И јас се чудам како може некој да наоѓа било какви причини да ги оправдува овие искажани навреди во интервјуто на господинот Аврамовиќ, кој претпоставувам живее во државата по која плука?

Зарем има оправдување да не нарекува БЈРМ, дека Македонците не постоеле до втората светска војна и дека сме измислена нација, да не нарекува славомакедонци, да плука по МПЦ, да ја поддржува Грција во спорот со името и што ли уште не?

Зарем ова не е пропаганда?
Или се’ започна со признавањето на Косово па да ги правдате навредите со тој чин?

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 18:58
Vo Makedonija najgolemite devalvacii na drzavata i na instituciite vrshat lugje koi zaradi licno bogatenje pred strancite ne ja  zboruvaat vistinata, kukaat, placat. Iako nadvor od temata ( a sepak vo konteks na postojanota devalvacija na drzavata) ke navedam banalen primer od dejnosta koja mi e poznata-Obrazovanieto. Vo makedonskiot obrazovne sistem uste 80 godini se vnese razvoj na  logickoto mislenje kaj ucenicite. Celi 30 godini decata ucat matematika (iako matematiata ne se uciголема%20насмевка) i mnogu nashi niz svetot pokazaa deka vredelo naucenoto. Sega, vo erata na havarija i nekontrola samo zaradi negiranje na dobrite raboti na  prethodnoto opshtestveno ureduvanje se negira i dobroto. Taka sega logickoto mislenje se narekuva matematicko razmisluvanje, nastavnicite se zaplasuvaat da molcat, demek ne znaele kako se raboti,pa moralo da ucat matematicki. I shto e tuka strashno? Pa strashno e shto potoa ostanatite se nadovrzuvaat na toa, pa ni go postavuvaat toa kako uslov na promena ako sakame vo EU...i drugi gluposti. I seto ova samo za pari. Da se raboti za strucnost, da go predavaat ova profesori  od fakultet-matematicari, sekoj ke prifati. Ama da go pravat toa laici, koi "naucile " so nekolku dnevna obuka i samo zatoa shto dozvoluvaat strancite da tvrdat  deka nemame kvalitet e iritiracki. Najstrashnoto e shto vo ministerstvoto ili ne se informirani ili zamizuvaat zaradi finansiranjeto. Kako i da e zemjata se devalvira. Reakcii nikogash nema od odgovornite lica. Taka e na site polinja, pa i so ovie izjavi vo napisot zaradi koj e i temata otvorena.
Narodski kazano- sme si se prodale za pari, pa zatoa molcime, trpime.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 19:09
значи , што ќе сееш , тоа ќе жнееш .......... а има и друга ........ со еден г’з на две столици не се седи ......... ај што го признавме “ држава косова“ во интерес на “ добрососедски односи “ , го признавме ....... ама што добивме со тоа ? .......... ги нарушивме односите со братски народ па сега ни враќа со несакани работи  , додека од она што го очекувавме од албанскиот “ фактор “ добивме само односи ........ и тоа добри ........ ама не по нас туку по нив ........ доколку не испадне дека уживаме во таквиот однос .......... да секогаш  отпосле бараат нешто друго .......... како последното барање за ревидирање на уставот на  РМ и озваничување на федерализацијата .......... кој со ѓаволот тикви сади , од глава му се кршат намигнување

Изменето од МАРШАЛ - 15.Април.2010 во 19:10
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 21:53
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

значи , што ќе сееш , тоа ќе жнееш .......... а има и друга ........ со еден г’з на две столици не се седи ......... ај што го признавме “ држава косова“ во интерес на “ добрососедски односи “ , го признавме ....... ама што добивме со тоа ? .......... ги нарушивме односите со братски народ па сега ни враќа со несакани работи 

А до пред да ги “нарушиме односите“ т.е. да го признаеме Косово?
Која беше тогаш причината за вакви или слични испади од политичари?збунетост

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 22:09
пред се , ќе ти кажам дека НЕМА да ти одговорам од причина што многу убаво знаеш дека секој разговор со националист кој не се декларира за таков е бесполезно трошење време а и секој обид да се разјасни нешто барем за мене тука на овој форум завршува многу ТРАГИЧНО ..............
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 23:46
Da be Mungos,
go procitav intervjuto, ne vidov nisto loso. Ne narekuva BJRM, kako sto ne narekuvaat vo site institucii pocnuvajki od OON pa nadole. Toa ime ne ni go stavija Srbite ili nekoj drug. Sami si go stavivme i go izbravme uste vo 92-93 god.
Ne ni ja priznava crkvata, kako sto niedna Pravoslavna Crkva ne ja priznava nasata. Ne gledam nisto cudno tuka.
Vika i deka gi podrzuva Grcite, sto e mnogu normalno, so ogled na toa deka se istoriski prijateli.
Drzavata Makedonija koj ni ja dade, komunistite razbira se. Tito i partija na makedonskiot narod mu poklonija drzava, da ne ne e tocno slucajno.
Mnogu mi se iscuduvas be brat, kako od mars da si padnal.
Ako nekoj Srbin dade izjava kako sto toj sto go citiras ja dal, odma se streknuvas, a sto albancite ti ja zemaa cela zap. makedonija, toa oko ne ti trepnuva.

Изменето од Анастеа - 16.Април.2010 во 00:55
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 01:02
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

пред се , ќе ти кажам дека НЕМА да ти одговорам од причина што многу убаво знаеш дека секој разговор со националист кој не се декларира за таков е бесполезно трошење време а и секој обид да се разјасни нешто барем за мене тука на овој форум завршува многу ТРАГИЧНО ..............

Маршале, секогаш кога немаш одговор се вадиш на “трагични краеви“ и враќаш со навреди или етикетирање.
За мене нема проблем, отрпнав на вашите секојдневни етикети.

И подобро нека сум националист ако така милуваш, отколку да плукам секојдневно по својата држава, а да оправдувам вакви постапки од соседите кога ме негираат.не

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alankan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 01:44
Mnogu emocionalno reagirate na obicni komentari koi ne opravduvaat izjava na nekojsi karierist.Dali imate otideno vo Srbija i da porazgovarate so obicnite luge,da vidite kolku ednostavno si razgivaraat i ve prifacaat bez nikakvi skrieni misli za vas.Ako tolku mnogu ve uvreduvaat tugite razmisluvanja i komentari,nema vece da vi se meshame,otvarajte si sami temi i sami komentirajte.
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 01:58
Нормално е човек да реагира емоционално кога некој му ја негира државата или историјата. И самиот спомнуваш дека Србите се горд народ и дека реагирале емоционално за признавањето за Косово, па не гледам зошто за нас Македонците тоа би било проблем?збунетост

Реков, да го оставиме народот настрана, тој пак ќе си живее, тука дискутираме за политика, за изјави од политичари.
Интервјуто е од заменик претседател на Форумот на млади на Демократската партија на Србите во Македонија.
Човекот живее во Македонија, ги ужива правата како и останатите граѓани, партиципира во власта и... ја негира државата?

И тешко било да си Србин во Македонија?

Изменето од Анастеа - 16.Април.2010 во 01:59
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alankan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 02:09
Koga taka reagirame i se cuvstvuvame uvredeni od nekoj shto ne e vreden,se spushtame na negovo nivo i pokazuvame deka provokacijata mu uspeala,najdobar nacin da se pobedat takvi provokatori e da se ignoriraat.Gi ima vo MK mnogu,i ja koristat A1 tv za provokacii i razgoruvanje na nacionalizmot i kaj najmirnite gragani.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 07:50
Strasno, zalno i tragicno e nashava momentalna situacija. Zboruvanja, negiranja imalo i ke ima. Tuka zboruvame za oficijalni lica, na platen spisok koi zemaat plata od narodni pari. Se kaza, a ne vidovme kazna za ooj potparol li shto beshe shto staval karti od golema Albanija, niti za onie potparolive od ministerstvata koi pishuvaat na  fejsbuk bez oko da im trepneSega ovoj od partijata na Srbite. I se taka vo nedogled. Tuka na forumov ima kazni za navredi, a zamislete vo drzavata nema. Kazaa i si prodolzija da si rabotat kako nishto da ne bilo. Zoshto? Zaradi koaliicjata koja garantira ostanuvanje na vlastзбунетост - narodski kazano za fotelja. A se mavaat vo gradi so nekoj si patriotizam. Se vide patriotizmot d site.

Изменето од mamamd - 16.Април.2010 во 07:52
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,180 секунди.