|
Депресија и Антидепресиви |
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Автор | ||||
stigmata
Сениор Регистриран: 06.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
nikada nije bilo kao sto je bilo
|
||||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
nishto ne e smesno
|
||||
Eraserhead
Сениор Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Zdrav sto baras na tema depresija? |
||||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
само едно прашање до титаник....
Зашто баш никот .....титаник си го одбрал ????? одговори ми мене , а не на стигмата... |
||||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Друже, јас би ти кажал дека колку и да ти изгледа темно ситуацијата во која што се наоѓаш, секогаш има излез. И дека секогаш се` од тебе зависи. Од тебе зависи дали ќе заглавиш во таа слепа улица, во која што мислиш дека сега се наоѓаш, или пак ќе излезиш од неа. Затоа што ти самиот имаш влезено во неа. За антидепресиви не знам ама баш ништо и не би можел ништо да те посоветувам. Според мене, најдобар начин да си ја повратиш ведрината, радоста во тебе е да се преокупираш секојдневно со многу активности. Работи ако треба и тешки физички работи само да ти се оттргнеш од темни мисли. Нека страда телото, нека закрепнува душата. Не знам каков живот водиш, но многу е битно за тебе да се научиш да живееш здраво. Нека ти изгледа и по малку роботски на почеток, но пробај недела-две, легнувај си порано (да речеме крај 12), станувај порано (8-9). Гледај што повеќе време да минуваш надвор, додека е дење. Денот, сонцето делуваат поинаку на психата. Одбегавај излежувања по цел ден и мисли дека те мрзи да станиш од кревет. Не е до апчињата, се е до самата психа, верувај. Она што самата психа може да го направи, апчињата не можат. Мозокот работи потсвесно. Кога ќе станиш на утро, седни и размисли што е она што те прави среќен. Напрај си едно кафенце, пушти си музика која што може да те расположи, секогаш храни се добро, ниту премногу, ниту премалку. Излегувај на прошетки, на кафе со пријатели, роднини, сигурно има луѓе на кои што им недостигаш, но не како депресивен човек, кој само кука. Биди малку поведар, не заборавај на твоето семејство, тоа е најбитното во животот. Секогаш до тебе ќе е семејството кога и да ти треба. И за што и да ти треба совет на форум, прашај си, можеби ќе има некој што ќе сака да ти помогне. Се надевам ќе го пронајдеш вистинскиот пат. |
||||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
еднаш се имам напиено персен, и откако помина дејството станав уште по нервозна.
од тогаш, никогаш повеќе |
||||
stigmata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Другарка ми користеше Асентра......не знам што да кажам дали лековите и помогнаа или и помогна тоа што самата ја сфати конечно ситуацијата во која се наоѓаше на правилен начин....
И не само што ја сфати, туку ја прифати и се зафати со средување на најзиниот живот (за кој претходно велеше дека нема спас и дека нема сила да се бори и дека и е доста од се).... |
||||
МИР со сите
|
||||
bif
Нов член Регистриран: 24.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ok se sovetite,dobronamerni...ama na depresiven da mukazes ne bidi tazen,toa e kako na covek bez noga da mu kazes ne se razocaruvaj,stani trci.ako mozes site tie soveti da gi praktikuvas,bas dobro.ako ne,citaj:daj si malku raat na dusata.ako tvojot organizam saka da bide depresiven,dozvoli mu.toa so organizmot saka da bide depresiven znaci deka e izmoren od site raboti so mu se slucile i saka malku da legne,da se iskluci od zvotot.ako go prisiluvas ajde stani dvizi se,smej se,raboti,a toj toa ne go saka,uste poveke go izmoruvas
Изменето од bif - 24.Март.2010 во 03:59 |
||||
mamba
Сениор Регистриран: 22.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 92 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
mamba
Сениор Регистриран: 22.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 92 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
mamba, никој не ти дал за право да ги навредуваш членовите, да им делиш дијагнози и да ги осудуваш за било што!
Доколку имаш некој конструктивен совет, повели коментирај, но не си дозволувај морбидни совети од ваков вид. Почитувај ги правилата и без навреди и спамирање, во спротивно ќе следува суспензија. |
||||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
„Ако животот ти даде лимони, направи си добра лимонада“
ова мислам дека го има кажано Мадона, и навистина е така |
||||
stigmata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |