IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Стравови/фобии
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Стравови/фобии

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 16>
Автор
Порака
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2010 во 21:06
Ke se slozite li so mene deka stravovite ni ja odreduvaat nasokata po koja nasite dusi odat?збунетост

Site sme nie nivni slugi....najlosi se stravovite od nasite roditeli preneseni vo genetskiot kod...TAMU LEZI KLUCOT NA NASETO TOTALNO OSLOBODUVANJEсреќа
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
s_girl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јануари.2010
Локација: Macedonia
Поени: 204
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај s_girl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2010 во 15:48
имам фобија од бубачки :))
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2010 во 00:33
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Ke se slozite li so mene deka stravovite ni ja odreduvaat nasokata po koja nasite dusi odat?збунетост

Site sme nie nivni slugi....najlosi se stravovite od nasite roditeli preneseni vo genetskiot kod...TAMU LEZI KLUCOT NA NASETO TOTALNO OSLOBODUVANJEсреќа
збунетостне%20знамstravovi od nesovesni i zli lugje...kako bi go pojasnil toa?
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2010 во 01:19
од пајаци...грицкање%20нокти
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2010 во 17:40
од нестабилни професори....грицкање%20нокти
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2010 во 17:42
од загуба..на блиски ..
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2010 во 18:37
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Не, мене стравот не ме води.
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2010 во 14:36
Фобија од морски длабочинигрицкање%20ноктиа сакам море
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2010 во 15:30
Страв од секс во затворен простор

Даниел Винчели страда од бизарна сексуална фобија која ја спречува со својот партнер да има сексуални односи во затворен простор.

Винчели вели дека сексуалната клаустрофобија и го уништува приватниот живот и оти нејзините партнери набрзо се „заморуваат“ од секс авантурите по плажите и парковите.

- На мажите првично им се допаѓа тоа. Мислат дека малку е лудо да се води љубов под ѕвезди, во шуми, на плажи или на клупи во паркови. Но, после извесно време им здодева, посебно кога времето не е убаво. Тогаш најчесто ми раскинуваат, вели 24-годишната Винчели.

Младата Британка тврди дека не може да се ослободи од фобијата секс во затворен простор.

- Имам чувство дека ќе се задушам и веднаш добивам вртоглавици, вели Винчели.

Сепак, партнерите не се единствените на кои им станува здодевно да имаат секс на јавни места. Даниел веќе е уморна од ваквите секс авантури, но сепак тоа единствениот начин на кој таа може да има интимен однос.

Фобијата од секс во затворено и се јавила кога имале 18 години, поточно кога прв пат имала сексуален однос.

- Сонував дека првиот пат ќе биде романтичен, но не беше така. Ме фати паника и сакав што е можно побрзо да заврши. Потоа уште неколку пати се обидов да водам љубов во затворен простор, но сите обиди завршуваа катастрофално, се додека не пробав секс во парк. Беше прекрасно, вели Винчели.

Даниел за својот проблем посетила повеќе лекари, кои најчесто и препишувале антидепресанти.

Повеќе сакам да водам љубов на отворено, отколку да пијам лекови и да се трујам. Знам дека луѓето мислат дека сум малку чудна, но веќе не ми е гајле за тоа. Некои луѓе се плашат од пајаци, други од височини, а јас имам своја фобија со која учам да живеам, вели Винчели.

Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2010 во 23:12
Stravovite se gangrena, treba da se najde pricinitelot i da se amputira ....
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Биа Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2010
Локација: Macedonia
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Биа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2010 во 23:31
Originally posted by s_girl s_girl напиша:

имам фобија од бубачки :))

Originally posted by ANITA11 ANITA11 напиша:

stravovi od nesovesni i zli lugje...

Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

од пајаци...грицкање%20нокти

Originally posted by Glenn Glenn напиша:

Фобија од морски длабочинигрицкање%20ноктиа сакам море

се од горе наведеното, и сеуште неможам да си ги објаснам моите несвесни панични реакции на сето ова..
Touch it Scroll it Close it Click it Cross it Crack it Switch Update it Lock it Fill it Call it Find it View it Code it Jam Unlock it Buy it Use it Break it Fix it. <Technologic>
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2010 во 00:12
..porano...ziv da ne me zakopaat,...ama ,sega ima telefonchinja ,..pa nedela dena si na raat barem ,..ako voopshto i "palat"...na dva metri pod zemja!голема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2010 во 21:02
...Стравот од змии, пајаци, височина и останати фобии можат да бидат излечени со едноставно вбризгување на лекот Лидокин во малиот мозок, тврдат светските научници...
...Тимот на научници од Јапонија открил дека човечкиот мозок може да биде репрограмиран за да го надмине стравот од најчестите фобии.
Научниците откриле дека поради тоа што стравот најчеста навика кај луѓето, тие можат да  исклучат дел од мозокот кој го создава стравот со едноставна инекција.
Во нивното истражување била тестирана златна рипка која служела како заморче и на која и била вбризгана доза Лидокин а потоа ништо не можело да ја исплаши. 

„Еден ден нашите рационални стравови би можеле да станат дел од минатото. Замислете како вашите стравови од летање или пајаци можат да исчезнат со една инекција“ изјавил професорот Мисајику Јошида од универзитетот во Хирошима...
Кон врв
Schatzii Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Мај.2010
Локација: Germany
Поени: 10600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schatzii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2010 во 13:09
страв од кучиња
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.