|
Самоубиство |
Внеси реплика | страница <1 4950515253 84> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku da bidam gjavolov advokat:
A shto ako so svoeto egzistiranje shtetish ili odmognuvash na svojata okolina? |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ееее колку само често мислам на ова, но има една многу чудна работа, имено луѓето го осудуваат чинот на самоубиство и велат дека немаш право сам да си одземеш животот но тие имаат право да ти го обезвреднат, уништат или пак доколку не знаеш како да се справиш со истиот тие ќе ти го осмислат а ако си штетник па уште и нереќен ќе те шуткаат и плукаат, некои сожалуваат но нема да те остават самиот да носиш одлуки за својата егзистенција.
Јас таков впечаток имам.
Пример- човек со животни, финансиски и здравствени проблеми сака да се самоубие, сите му велат НЕ, тоа е кукавички чин а никој не му подава рака да го избави од несреќата во која западнал, сите сеир му гледаат и му ја мерат храброста на кантар.Работава e: Не те пуштам да живееш но не ти давам ни да умреш.
Инаку што има самоубиецот од туѓото мислење? НИШТО
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...iii majkata,me pocudi edna informacija vo vrska so samo-ubojstvoto.zakonot za zdravstveno kazuval deka...pacientite koj se obidele da izvrsat samoubistvo,a ostanale zivi(ziv primer toa rekata Vardar)i se povredeni,trosocite za lekuvanje ne gi snosi fondot....
aman bre,duri i za ova treba da bides 100%siguren kade i kako da se spravis so sebesi...
zamisli nekoj od siromastija se dzitka i ostanuva ziv..sledi sledno dzitkanje sega od nekoja ordinacija od bolnicata poradi smetkata za lekuvanje....i se taka dodeka ne se frli saglam...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pogolemo samoubistvo od ona sto si go pravime sami na sebe sekojdnevno ne postoi.
Zarem inertnosta ne e samoubistvo? Zarem nepostoenjeto na brakot kako osnovna kletka na naseto bitisuvanje ne e samoubistvo? Zarem nemanjeto custva ne e samoubistvo? Kako sme trgnale kolektivnoto samoubistvo ni e na pragot.... NISTO POLOSO OD BEDA NA DUHOT I NEDOSTATOK NA EMOCII! Изменето од Joshua_Tree - 08.Февруари.2010 во 15:27 |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zarem nepostoenjeto na brakot kako osnovna kletka na naseto bitisuvanje ne e samoubistvo?
e,ama i tie vo brakot sto nemaat deca,a i vladata so toa nivno treto dete...sto e toa?
sto e toa ,a ne vadenje ...ѕрцки?
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekako
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ekart tol napishal vo "Mokta na segashniot mig",citiram:
"Veke nemozam da izdrzam sam so sebe"."Dali jas sum eden ili dvajca?", "jas" i "ovoj" so koj "jas" ne moze da zivee."Mozebi samo edniot od nas dvajcata e vistinski,pomisliv." A ako nekoj posaka da se samoubie neka go "utepa"vistinskiot,a toj e koj drug ako ne lazniot.Mozebi togash ke svatish deka treba da go pushtish lazniot da si ja istera "prikaznata" do kraj. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poslusnosta na svoja steta e samoubistvo.
|
|
Highlander969
Сениор Регистриран: 15.Февруари.2009 Локација: Scotland Статус: Офлајн Поени: 114 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tocno taka zbunet!
|
|
na oko
Сениор koj sum jas koj sum jas Регистриран: 25.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 4866 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako bi im izvrshil samoubistvo na nekoj shto gi poznavam.
|
|
na kamen shto se trkala mov ne se nafaka
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што мислите, дали самоубиството е израз на храброст ако некој не може или одбива да се прилагоди на општеството такво какво е (психички здрави личности), или кукавичлук ако некој не се бори со проблемите што ги има без разлика колкави се?
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam tochno, ne sum bil vo takva sostojba... no znam dve bliski lichnosti koi izvrshija samoubistvo.
I dvete bea potpolno razocharani od sebe i ne uspeeja da ja najdat potrebnata podrshka i promena od sredinata vo koja zhiveeja. Ednostravno, toa go napravija od ochaj i nemanje volja povekje da vodat takov zhivot. Изменето од Messenger - 13.Јули.2010 во 01:45 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Моjот омилен модератор!
малце офтопик, ама знам дека не читаш во Разно , а многу сакав да го кажам. |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Blagodaram.
I jas uzhivam vo tvoite komentari. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 4950515253 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |