IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави оваа влада?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави оваа влада?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 200>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 10:18
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Денеска автобусите на ЈСП биле пребукирани од пензионери.....па сите останати граѓани, како сардини начукани во задниот дел на автобусот, им останува само да го исмејуваат овој потег на КРАЛОТ....ма%20ајде

Незнам зошто не им дадат по една слободна месечна карта ли пак неколку картички за десетина возења, па да шетаат кога сакаат и кај сакаат....а не само во петок....не

Тоа прави оваа Влада....ГЛУПОСТ до ГЛУПОСТ....се во интерес на добриот рејтинг....не

аман бе...
и без пари кога даваат нечинат...
сега смета што пензионерите демек правеле гужва...

е па да им се забрани на пензионерите да излегуваат од дома...
и да се возат со автобуси од ЈСП...
па тогаш ваљда некои ќе бидат среќни...
молам...??
и тогаш нема да бидат...?
е па сега је*и га...
како што рекле Србите...
рџавом ова и она му смета и така....намигнување

П.С. Ова...
се' во интерес на добриот рејтинг...
е признание дека со вакви потези на оваа влада и се покачува рејтингот...???збунетост
или погрешно сум разбрал...

Изменето од којсумјас - 06.Февруари.2010 во 10:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 10:33
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

.......... Ova e totalen apsurd i so ova dokazuva Gruevski deka ne gleda od koja socijalna kasta sobira pari tuku samo zbira arac kako turcite na vremeto...

Со ова се согласувам....
малку ме буни она арач...
пошт нели арачот се собира под присила...
а ова е ваљда по желба, ама нејсе...

али дека е глупост, глупост е...
по ова излегува дека нашата социјала...
се трули богаташи...
ако можат да си дозволат вакви цени за станови...
можеби добра идеја...
тапа реализација...
ако не можат да понудат соодветни услови и цени за добивање на вакви станови...
барем нека не се бламираат...
тоа, нели така, би било моето мислење...
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 16:26
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

аман бе...
и без пари кога даваат нечинат...
сега смета што пензионерите демек правеле гужва.......

Не мислиш дека ова е во интерес на качување на рејтингот...збунетост
Не е попрактично да им се дозволи да шетаат кога сакаат а не само во петок...збунетост
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 18:17
Originally posted by zamislena zamislena напиша:

Е па прави и по нешто добро .....среќа

Еве денес ...<SPAN style="WIDOWS: 2; TEXT-TRANS: none; TEXT-INDENT: 0px; BORDER-COLLAPSE: separate; FONT: 16px 'Times New Roman'; WHITE-SPACE: normal; ORPHANS: 2; LETTER-SPACING: normal; COLOR: rgb(0,0,0); WORD-SPACING: 0px; -webkit-border-horizontal-spacing: 0px; -webkit-border-vertical-spacing: 0px; -webkit-text-decorations-in-effect: none; -webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px" =Apple-style-span><SPAN style="TEXT-ALIGN: justify; FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 11px" =Apple-style-span><SPAN style=": rgb(232,232,232)">Нова станбена зграда со 56 стана од кои 43 за млади брачни двојки и 13 за самохрани родители, беше пуштена во употреба во Реонскиот центар Аеродором во скопската населба Ново Лисиче.</SPAN>Становите ќе се продаваат по цена од 760 евра за метар квадратен, а распределбата ќе се врши по електронски пат со што ќе се исклучи човечкиот фактор, најави премиерот Никола Груевски, кој ја пушти во употреба зградата.Цената на становите е намалена од првично најавените 850 евра по метар квадратен поради, како што посочи Груевски, неодамнешната владина мерка за намалување на ДДВ за изградба на станови од 18 на пет проценти.<SPAN =Apple-converted-space> </SPAN>Новата зграда е дел од капиталниот проект на Владата за изградба на 2.500 станови наменети за социјално ранливи категории, како што се деца без родители и со инвалидитет, самохрани родители, млади брачни двојки и станови за продажба.<SPAN =Apple-converted-space>   голема%20насмевка</SPAN></SPAN></SPAN>

хаха...ова е веќе видено...лани имаше поделба на станови за социјални случаи...
ниту еден од социјалните случаи не доби стан.
и 760 евра за метар квадратен за самохрани родители???
епа кога една работничка во конфекција со плата од 100 евра а притоа и самохрана мајка ќе си купи од овие станови да ми јавиш мила.
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 18:21
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

епа кога една работничка во конфекција со плата од 100 евра а притоа и самохрана мајка ќе си купи од овие станови да ми јавиш мила.

Ал сум јас лапсус, ал сте вие во забуна.збунетост Јас колку што знам социјалните станови се доделуваат беспари. Изградените ги откупува владата односно државата и ги доделува на социјалците, децата без родители и самохраните родители.
Ако грешам, поправете ме.
Затоа  потегот го сметам за позитивен.изненадување
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 18:21
Маркетиншки финти при вртоглав пад на рејтингот веќе не палат... отидено е се во ветар... Ако видам дека Владата работи конструктивно на подобрување на економската состојба на државава е тогаш ќе речам дека работат позитивно....
Зарем не е поарно државата да инвестира во одреден број на мали претпријатија, и од нив да направи убави големи компании... Да го стимулира производството во државава, да го стимулира извозот, а да го намали увозот.. Со што би се завртела поголема сума на пари во државава, а не да удира по џебот на веќе измачениот народ... Па нели гледаат дека куповната моќ на народот е се помала и помала....
Не треба да се бориме на 1000 фронтови... доволно е да се оди по ред... едно по едно...
Народот нема сила веќе... измачен е, крпи крај со крај, и не му требаат веќе мачканици по очите...Доста му беа казнувања, забрани, даноци, беспарица...
Дајте нешто реално и позитивно.... Со маркетинг трикови никој нема да остане на власт... И тоа е веќе излижана финта... Со лажење не се владее...

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 18:24
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ал сум јас лапсус, ал сте вие во забуна.збунетост Јас колку што знам социјалните станови се доделуваат беспари. Изградените ги откупува владата односно државата и ги доделува на социјалците, децата без родители и самохраните родители.

Не туку државата ги гради овие станови, и им ги издава на социјалните случаи, самохраните мајки, младите брачни парови и децата без родители, на 15-20 годишен период со месечна рента од 3500 денари.. А доколку сакаат да си ги откупат и да останат нивни, треба да плаќаат по 4500 денари месечно...
Епа ајде кажете сега која е таа самохрана мајка која ќе издвои 3500 денари, или 4500 денари, ако месечните примања се макс.10000 денари...

Изменето од NRGMKD - 06.Февруари.2010 во 18:25
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 18:28
ете мајче НРГМКД ти објасни,да нема забуна.
ем социјални ем да си ги платиш
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 18:41

Не е попрактично да им се дозволи да шетаат кога сакаат а не само во петок...збунетост

А не мислиш дека еден ден е подобро од ниеден...
А децава што за училиште добиваат бесплатни слободни карти...
и тоа е за рејтинг...збунетост

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 18:47
оваа банда која некој е нарекува “ влада “ само измислува начини како да украде повеќе и за тоа да има какво такво оправдување ........ после “ проектот “ со спортските сали , на ред е “ разубавувањето “ на скопје ........ е тоа ќе биде крадење и то какво .......... НЕВИДЕНО ...... 200 и кусур милиони евра кои со текот на времето ќе се претворат во најмање дупло додека за пензиите и своите плати ќе издава државни обврзници ................ како бре што прави ? па КРАДЕ БРЕ .......... краде и тоа од сопствените граѓани ....... да ..........
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 18:49

не си грешка .. грешка се оние кои мислат дека со тоа што ќе си купат стан некој им помогнал во тоа смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 18:51

а пензионерите 7 дена бесплатно на бања ( под услов да имаат членска од владеачката партија ) ем башка гратис вожња цел ден низ скопје и скопските села со ЈСП ............ смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 19:00

Тоа е направено за нивни пријателчиња и сопартијчиња, да си имаат по уште некое станче на страна... за синчето или ќеркичето.. Да добиваат и други од тие станови, но под услов да имаат дебели сајли или да врлат некое париче во тоа бунарчето без дно...
Јас знам барем 10 фамилии кои аплицираат по 4-5 пат, за да добијат ваков стан, а ги исполнуваат сите можни услови... Т.е под кирија се, немаат ништо на свое име, еден е само вработен, и ги одбиваат постојано, под никакво образложение... Срамота и греота се овие работи што ги прават.. А знам и 4-5 познати функционерчиња што си кркнаа по едно станче и сега им служи како скривница за разно разни активност, им ги доделуваат на своите синчиња, ќеркички или швалерки, или во најмала рака одат под рента... (300 еур месечно и те како се добредојдени за секого НЕЛИ? ).....

Изменето од NRGMKD - 06.Февруари.2010 во 19:02
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 19:04
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

а пензионерите 7 дена бесплатно на бања ( под услов да имаат членска од владеачката партија) ем башка гратис вожња цел ден низ скопје и скопските села со ЈСП ............ смеење
и што е тука невистинито...
и смешно...??збунетост

Изменето од којсумјас - 06.Февруари.2010 во 19:04
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 200>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.