|
Песимист или оптимист? |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 29> |
Автор | |
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ponekogas pesimist,ponekogas optimist,vazno sekogas sprotivni ocekuvanja od ishodot
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
bla bla
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Реалист
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od dvete po malku
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pesimist bara vlakno vo jajce
a optimist jajca vo vlakna |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...i dvete
no i realist sum ponekogas... |
|
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Optimist vo celost i "nadaleku", megutoa za da stignam do tamu kocham i gi razgleduvam site opcii kako bi uspesno stignala do celtta.
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оптимист, од пред некое време.
Велат, песимистите се оптимисти со искуство.... ...кој да ги знае |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema msto za optimizam ...na ovoj prostor,...i so vakvi.....kvazi choveci ...na chelo na drzava!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Umeren optimist...sekogas se potpiram na ona sto go imam vo sebe kako kapacitet i deluvam na sebe a so toa i na moeto opkruzuvanje
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako primer za pesimist i optimist se koristi napolu polnata chasha.
Pesimistot bi rekol deka chashata e polovina prazna, a optimistot deka taa e polovina polna. Ovo primer ja oslikuva sushtinata na zhivotot. Toj e onakov kakov shto e, a ostanuva do nas kako kje go interpretirame. Mozheme postojano da go gledame kako neshto negativno ili kako pozitivno. Dokolku nekoj smeta deka ne e tolku vazhno kako kje se gledaat neshtata, togash neka razmisli dva pati okolu toa. Vo svetov raboti zakonot na atrakcija. Onoj koj e postojano pesimist i zhivee so negativni misli atraktira tokmu takvi zbidnuvanja vo svojot zhivot. Zarem ne ste slushnale kako nekoi lugje (ima nekolku i na nashiov forum) velat: - Tuuuu... kako samo mene mi se sluchuvaat problemi.... kakov maler sum se rodil... takva mi bila sudbinata... so maki sum se rodil, so maki kje si umram... nie sme za nikade... ne chini narodot... ne chini drzhavata... ne chinat lugjeto... ne chini nishto... nema pravda vo svetov! Od druga strana onie pozitivnite i optimistite govorat - Zhivotot e ubav... postojano neshto novo nauchuvam... sekoja sluchka mi e draga... kje postignam s'e shto sakam... ljugjeto se prekrasni... sakam da se druzham, da pomagam i da ja spodeluvam radosta... zaedno kje napravime s'e da bide podobro za site! Vakvite lugje, vibrirajki so pozitivnost i optimizam, atraktiraat pozitivni zbidnuvanja vo svojot zhivot. Za niv onie drugite zboruvaat: - Ovoj so k'smet se rodil... shto sreklija chovek... postojano srekja go prati... se rodil pod srekjna zvezda... vo zhivotot s'e mu se nudi kako na tacna. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pesimist misli deka optimisti ne postojat
optimist misli pak deka pesimisti ne postojat |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pesimistot e razocaran optimist
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
MaRgRini
Група Регистриран: 06.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
me too |
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pesi-optimist...
|
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819 29> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |