IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 184>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2009 во 01:37
Mislam deka ovaa tema e tolku promasena i izvikana i ne vredi da se diskutira i gubi vreme na nea. Pogotovo otkako go procitav postot na mungos, samo uste "solzi" sto ne mi potekoa. Potomci na Aleksandar i Aristotel!!!????, nemam komentar ponatamu.
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2009 во 02:00
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Mislam deka ovaa tema e tolku promasena i izvikana i ne vredi da se diskutira i gubi vreme na nea. Pogotovo otkako go procitav postot na mungos, samo uste "solzi" sto ne mi potekoa. Potomci na Aleksandar i Aristotel!!!????, nemam komentar ponatamu.

Така е само што мојот пост е цитат од манифестот од македонската лига од 1880 година и јас немам понатамошен коментар за твоето плачење
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2009 во 00:20
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2009 во 01:40
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Демократски преговори за името

Оваа е демократија вала што ни ги отвори очите.секоја чест
Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2009 во 03:07
хихихихихихи
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2009 во 10:03
....zarem i crnecon sakal da se vika,..kako shto ne sakal nekoj?збунетост
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2009 во 11:33
Добра паралела со Кунта Кинте (од серијата „Корени“ која се емитуваше пред едно ... 25-30 години). Не би било лошо оваа секвенца за демократичност  да им се пушти на Нимиц, на Папандреу, на Фуере, на БЦ и сите домашни и странски представници кои сакаат да го променат името на нашата држава Македонија. 
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2009 во 14:08
Јас ке предложанм едно решение во врска со името,мислам го кажав ама пак ке кажам
-Според мене името треба да се реши со компромис меѓу двете страни(Македонија и Грција),така што ние ако си го смениме името тие да си ја сменат територијата и да се нарекува Република Малкедонија.Е така според мене треба да се реши долгогодишниот наш спор со јужниот сосед.
-Инаку не би препорачал да се користи двојната формула.
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2009 во 14:24
Originally posted by mileg mileg напиша:

Јас ке предложанм едно решение во врска со името,мислам го кажав ама пак ке кажам
-Според мене името треба да се реши со компромис меѓу двете страни(Македонија и Грција),така што ние ако си го смениме името тие да си ја сменат територијата и да се нарекува Република Малкедонија.Е така според мене треба да се реши долгогодишниот наш спор со јужниот сосед.
-Инаку не би препорачал да се користи двојната формула.

Кажи му ги предлозите на твојот Премиер....немој да не труеш нас тука....губитник
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
трендафил Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 06.Ноември.2007
Поени: 68
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај трендафил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2009 во 15:30

Колку што ми е познато и СДСМ своевремено гласаше нашиот национален симбол, Сонцето од Кутлеш, да биде знаме на Република Македонија. Се лутеа кога некои не нарекуваа Славомакедонци. Сега очигледно се трансформираа во Славомакедонци, односно Македонци од саде словенско потекло. Дали нешто ги поремети катастрофалното губење на изборите, добија некое евро или сметаат дека можат да дојдат на власт со помош на непријателите на Македонија. Нешто не се сеќавам дека Црвенковски се консултираше со некој кога не преименува во БЈРМ иако сега бара извештај за се`. Иако ВМРО-ДПМНЕ тогаш беше најбројна паарламентарна партија, а СДСМ сега не е.

Не ја разбирам ни ЕУ (ни НАТО претходно). Самите велат дека сме ги исполниле условите поставени од нив, а не не` примаат во членство. За да бидеме примени бараат да се самоукинеме како народ, односно самите да ги прекршиме нашите човекови права за самоиндентифицирање и самоименување. Само затоа што во 1989 година на Грција и паднало на ум со името на нашата земја (тогаш држава од југословенската конфедерација) да ја именува својата северна покраина. Да потсетам дека ние нашето име го имаме званично од 2 август 1944та година.
Прогрчките политички и медиумски сили во Македонија не убедуваат дека немаме врска со античка Македонија. Демек сме имале словенска култура. Колку што ми е познато Словените биле пагани, а македонската култура е доминантно христијанска. Што значи Словените ја примиле од античките Македонци. Наводно сме користеле словенски јазик и тоа е крунски доказ дека сме Словени. Јас познавам Власи што не го знаат влашкиот туку зборуваат македонски јазик. Значи ли дека станале македонски Словени. Сум доаѓал во контакт и со Македонци од дијаспората што не знаат македонски туку користат англиски јазик. Значи ли тоа дека станале Англичани? Јас себе си се сметам за Македонец иако само татко ми е Македонец по род и немам намера да се откажам од античко македонскиот дел во мене. Иако го имам двојно помалку од еден просечен Македонец. Не можам да се откажам од идентитетот поради татко ми, дедо ми, баба ми и другите предци кои се родиле и умреле како Македонци. И поради идните генерации. Ниту ЕУ ниту НАТО не можат да ме поколебаат во тоа. Посебно не под притисок на една земја со која имаме договор дека не смее да не блокира за влез во меѓународни организации под референцата БЈРМ. И која не ни се извинила за геноцидот извршен во граѓанската војна.
Негација на негативното.
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2009 во 17:20

Иванов-Никој не смее да го негира идентитетот

Дали оваа изјава на Ѓорге значи дека за името ќе преговараме....збунетост

Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2009 во 17:52
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Иванов-Никој не смее да го негира идентитетот

Дали оваа изјава на Ѓорге значи дека за името ќе преговараме....збунетост

Да не е мајтап ајде да те сфатиме озбилно иванов секој ден дава изјави и ти секој ден го менуваш мислењето.Ако имаш твој став кажи а за нивните тие ќе си одговараат
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 00:04
Originally posted by mungos80 mungos80 напиша:

Така е само што мојот пост е цитат од манифестот од македонската лига од 1880 година и јас немам понатамошен коментар за твоето плачење

Koga nesto ne e tvoj komentar, redno e da napises deka e citat od toa i toa, a ne da go pisuvas vo stil kako da e tvoe misleje, stav itn... za da ne doagja do zabuni.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 00:45

Originally posted by mungos80 mungos80 напиша:

Koga nesto ne e tvoj komentar, redno e da napises deka e citat od toa i toa, a ne da go pisuvas vo stil kako da e tvoe misleje, stav itn... za da ne doagja do zabuni.

Не треба да ја научиш малку историјата и нема да испадни вака.Антиквизација и некакви македоноиди се измислица на денешните квази новинари а реалноста на Македонецот е сосема поинаква.
Историјата се учи оти се повторува

Изменето од mungos80 - 11.Декември.2009 во 01:05
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.