IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Canon ili NIkon
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Canon ili NIkon

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 5>
Автор
Порака
JohnDoe Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JohnDoe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Canon ili NIkon
    Испратена: 29.Ноември.2009 во 07:51
Cisto onaka me interesira sto se koristi poveke vo MKD, posto nekako imam custvo deka ima mnogu poveke Nikon-i a i na forumov gledam poveke od deckive imaat Nikon. So?
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2009 во 14:45
AU!
i sega ocekuvas nekoj da ti dade precizna statistika, sto se koristi povekje vo mkd, ili pak sto e podobro... Welcome to the planet earth, johnyboy. bas me zanima dali nekoj ke ti pise nesto na ovaa tema :)
Кон врв
Марио Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Марио Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2009 во 15:04
Jas kje mu odgovoram vaka:
Ako prasuvas sto da kupis idi spored slednava analogija - "kupi ja onaa marka za koja znaes najvekje prijateli sto ja koristat." Taka bi imal poshirog spektar na objektivi koi mozes da gi koristis.

Inaku ako navlagash vo detali sto ima povekje i zasto, ili koj e bolje i zasto... se e toa Bullsh*t prijatele! Nema kraj. Nikon e bolje od Canon. Canon e bolje od Nikon.
Кон врв
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2009 во 15:32
Originally posted by JohnDoe JohnDoe напиша:

Cisto onaka me interesira sto se koristi poveke vo MKD, posto nekako imam custvo deka ima mnogu poveke Nikon-i a i na forumov gledam poveke od deckive imaat Nikon. So?

bash naprotiv... tie sto imaat Nikon samo galamat na forumov, dodeka tie so Canon go koristat vremeto za uzivanje (citaj 'fotografiranje') газење%20од%20смеење

shala na strana, ubavo ti kaza Mario, se e toa bullsh*t...
Кон врв
stariot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2007
Поени: 194
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stariot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2009 во 16:49
Originally posted by KoKi KoKi напиша:

bash naprotiv... tie sto imaat Nikon samo galamat na forumov, dodeka tie so Canon go koristat vremeto za uzivanje (citaj 'fotografiranje') газење%20од%20смеење

shala na strana, ubavo ti kaza Mario, se e toa bullsh*t...

Koki, amen to that!голема%20насмевка
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
Кон врв
JohnDoe Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2009
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JohnDoe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2009 во 16:53
Ne baram precizna statistika me interesirase sto ima poveke kaj nas,cisto onaka. A za sto e podobro nikoj ne uspeal da odgovori na toa prasanje, megutoa ako zboruvame za odreden vid na fotografija moze da se kaze koj e podobar vo zavisnost sto ke slikas
Кон врв
Марио Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Марио Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2009 во 20:43

Ne baram precizna statistika me interesirase sto ima poveke kaj nas,cisto onaka. A za sto e podobro nikoj ne uspeal da odgovori na toa prasanje, megutoa ako zboruvame za odreden vid na fotografija moze da se kaze koj e podobar vo zavisnost sto ke slikas

Bash me interesira sto velat expertite, sto e bolje za Street fotografija, za konceptualna fotografija i za portretna fotografija?

Fotografijata druze e umetnost, raboti so koja marka sakas nikoja od niv nema da ti donese kreativnost inventivnost ili motivacija. Toa doagja od tebe. Markata e nebitna.

Jas fotografiram so canon na primer. Seedno e, bi se pre*acil na nikon ako dojde nekoj da mi ja ponudi istata oprema sto ja iam jas za zamena, cisto onaka da vidam sto e, kako e.

Pozdrav
Кон врв
Pero_DzULA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 236
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pero_DzULA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2009 во 20:49
Mene na primer bi me interesiralo dali nekoj vo Makedonija ima Hasselblad, ali DIGITAL, znam deka ima analogni na FILM
NIKON D200 + AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G IF ED + AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6 G + NIKKOR AF 50mm f/1.8D
Кон врв
TafTabiT Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2008
Поени: 224
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TafTabiT Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2009 во 21:10
Originally posted by stariot stariot напиша:

Originally posted by KoKi KoKi напиша:

bash naprotiv... tie sto imaat Nikon samo galamat na forumov, dodeka tie so Canon go koristat vremeto za uzivanje (citaj 'fotografiranje') газење%20од%20смеењеshala na strana, ubavo ti kaza Mario, se e toa bullsh*t...

Koki, amen to that!голема%20насмевка

ne e ubavo taka ..... ne sme tuka da se navreduvame bidejki so vaseto uzivanje (citaj legacenje ) mnogu mnogu ne vidovme

groto fotografii na sajtov se od Nikondzii
http://www.treklens.com/members/taftabit/
Кон врв
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2009 во 22:25
Originally posted by TafTabiT TafTabiT напиша:

ne e ubavo taka ..... ne sme tuka da se navreduvame bidejki so vaseto uzivanje (citaj legacenje ) mnogu mnogu ne vidovme

groto fotografii na sajtov se od Nikondzii

veruvaj, najmalku sto sakam e da navredam bilo koj...
...a osobeno ne na ovaa tema
...a i osobeno ne tebe! :)

samo znam od vreme na vreme da napisam po nekoja vakva "provokacija" na bilo koja tema, kolku da mi pomine vremeto намигнување

pozdrav! ;)

Изменето од KoKi - 29.Ноември.2009 во 22:26
Кон врв
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2009 во 22:27
jas imam ferari... digitronsko...
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
Pero_DzULA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 236
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pero_DzULA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2009 во 22:42
^ Sakas da kazes deka na DIGITRON-ot imas FERRARI znakce???
NIKON D200 + AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G IF ED + AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6 G + NIKKOR AF 50mm f/1.8D
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2009 во 00:06
arno rekov pogore...
pak pocna.
Кон врв
gocemk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Октомври.2008
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocemk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2009 во 00:11
Originally posted by Janus Janus напиша:

arno rekov pogore...
pak pocna.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.