IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Нашата душа во огледало-имате ли храброст
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Нашата душа во огледало-имате ли храброст

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Нашата душа во огледало-имате ли храброст
    Испратена: 22.Ноември.2009 во 14:12
Ja poglednav svojata dusa vo ogledalo....
Ja vidov mojata vnatresnost...skrsena...zgmecena...
I sekogas kako po pravilo slikite se nizat kako blic od fotoaparat
Greski...tesko da vidam ubavi raboti
Zosto coveckiot mozok gi producira nasite stravovi,a ne perspektiva?
Kako po navika tonam vo sebe
I?
Op...slika na fetus vo majkata kako se kloca da izleze od utrobata
Vooci na polnok se slusna rik...mojata dusa vo lik na volkot!!!
Kristalnite oci koi vo krv svetat,kako zvezdi pred gasenje
Zedta za nedoprenata dojka na majkata vo instiktot...bara sreka
I se vrtat...se vrtat...bleskaat pred moite oci
Kacuvanja i sleguvanja...sleguvanja i kacuvanja
Konecno sloboden...zverot povtorno se oslobodi...oci na volkot
Ja jadam svojata prva zrtva bez i najmalku trud...krv mi tece niz vilicite...
I povtorno taga...srna na vidik...ja gledam
VRISOK...ja navednav glavata i gi zaklopiv usite...srce koe se raspaga vo esenta dlaboka...
Kakvi sme nie zverki...kakov e toj instikt na volkot?
Na kogo mu treba i ja demni svojata zrtva?
Koj e lovecot,a koj plenot?
Se prasuvam...
Sto e toa sto go nosi genot na volkot vo nas?
Taka krvolocen,gord...no sepak sam
Cudni se lavirintite na nasite mozoci...ako zalutas ednas vo niv nema vrakanje nazad
Bar ke bides poinakov...
Covestvoto vo likot na volkot...VEK VO NEGOVA SLAVA!!!

SETAME NIZ SUMATA BARAJKI JA NASATA NOVA ZRTVA...I NASIOT NOV OBROK

Изменето од Joshua_Tree - 22.Ноември.2009 во 14:22
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 14:24
Ovaa tema me natera da se  analiziram sebe si.....da si go vidam svojot odraz vo ogledaloto.....onaka bez shminka,bez fasada zad koe se krie onaa vistiinskata jas.
Zoshto   imame potreba da ja nashminkame realnosta?
Zoshto se plashime da mu pogledenme vo ogledaloto  bez strav od negoviot odgovor za nash*te potrebi?
Zoshto postojano se ubeduvame sebe si...taka moralo ili  trebalo da bide?
Zoshto molchime pred odgovorot vo ogledaloto?
Komu toa vodime inaet....na nash*te realni zelbi?
Vreme e da se  soochime so odrazot na  nash*te dushi ,nash*te ,sonishta ,nash*te  vnatreshni zelbi i potrebi po koi kopneeme ,no sepak gi potisnuvame......prekratok e zivotot za da mu dozvolime da se lizne i da zamine  bez da se osoznaeme vo dush*te .......
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 14:35
prekratok e zivotot za da mu dozvolime da se lizne i da zamine  bez da se osoznaeme vo dush*te...

Sama si napisa,sama si odgovori....a sepak go nema tvojot lik vo ogledalo...

PROBAJTE DA BIDETE KONKRETNI....JAS BEV KRETEN VO MOETO LUDILO I SI KAZAVсреќа

A SEKOJ ISPOVED ZNACI POMINATA RABOTA....IZVLECENI POUKI...ODIME PONATAM
U!!!

Изменето од Joshua_Tree - 22.Ноември.2009 во 14:36
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 14:45
Go nema mojot lik da....samo kazav deka me natera da se  ogledam vo iskrivenoto ogledalo.....

Onoj moment koga kje go vidam mojot vistinski lik,mojot odraz na  dushata....e togash  kje se proiznesam na temava .....

Seushte se chuvstvuvam nemokjno ,  nedostig na hrabrost da ja opisham bojata na mojata dusha.

Sekoja chest za tebe.....si napravil ubava retrospektiva  na svoite chuvstva i se nadevam deka tvojot odraz vo ogledaloto  vo idnina kje bide sosema poinakov ,pochnuvajkji od deneshniov den......среќа
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 14:50
Na naseto celo pise...strav...kako srnata na visoramninata...среќа

TESKO E DA BIDEME SVOI...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 14:53
Eden ubav sonchev den .....srnata kje go nadmine stravotнамигнување
Stoi na visoramninata  so strav da,ama si ponela malo kozmetiichko ogledalo so sebe ,pa odvreme-navreme si se ogleduvaсреќа
Kje najde taa sila da go nadmine stravot....a mozebi i ne e srna ,mozebi e lavica....da ja ostavime da se ogleda ubavo.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 15:15
SRNATA NIKOGAS NEMOZE DA BIDE LAV!!!

AJDE BE FORUMDZII DA SLUSNEME NESTO VASE....
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 19:14
...

Zastanuvas ispraven. Se osekjas deka si covek. Ne volk, ednostaven, obicen covek. Nemas krvozedni vilici, ne baras zrtvi. Sakas... Sakas drustvo, na drug obicen, ednostaven covek. Samo toj kje te razbere, samo toj kje svati deka ti ne si kako ovaa glutnica okolu tebe koja ja bara narednata zrtva, koja saka da ja pocuvstvuva vrelinata na krvta vo svojata nenasitna usta...

No, okolu tebe nema drug covek. Ima, nekade daleku, vo drustvo na nekoja druga glutnica. No ovde nema. Ovde ti si razlicen. Glutnicata te osekja deka ne si kako niv. Sam si...

Kje te rastrgnat volcive, bidejki si covek...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 19:19
Alfa volcite se razlicni i nikogas ne bile napadnati od svojata sorta...

NEKOJ MORA DA GO VODI OROTO I DA BIDE PLUKAN...

PRV GO RAZBRA MOJOT TEKST.....среќа
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 20:01

Баш сум секси пред огледало.....плазење

тоа ме сака и тоа ми  е доволно....голема%20насмевка

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 20:13
Имам само едно прашане: зашто одлучи да jа ставиш темава во Лjубов?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 20:18
Dusata e taa sto e gospodar na ljubovta...i mislam deka drugo mesto za ovaa tema nema...
Ama..nikako da go vidim ogledalceto...тага
Ne mi e jasno zosto lugjeto se plasat od ogledaloto...ete bijonse stavi ogledalo na slika...hahahahahaсреќасреќасреќа
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 20:21
Не, мило...токму спротивното...лjубовта е господар на душата, но само на душата коjато е готова за ропството на лjубовта...
Jас например не сум волк... Jас сум Човек. Демек Ловец.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 20:26
Tolkuvanjeto na moite zborovi e vo sloboden stil...ne mi smeta...
Hajka ima po mene denes...kaj pisam ima pending aproval...голема%20насмевка
Veruvam deka malku ke odmaramнамигнување
Ama ke ve citam....

NEKOJ GORE SITE NE GLEDA,AJ I JAS DA VIDAM KAKO E...

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.