|
Лични карти |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | ||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Причина 1- Се менува ли лична карта ко чорапи? Таа е документ кој с еиздава со одредена важност и треба да трае Причина 2- Штом се менува грбот јасно е дека мора да се сменат и сите документи кои имаат стар грб инаку се неважечки и колку и да вика министерката јасно е дека ке мора да се сменат бидејки и кога ги вадевме овие тегетот и тогаш велеа дека нема да се менуваат. Причина 3- пари. Некому не му се многу 190 ден, но за четиричлено семејство тоа се веке некаде 800 денари, плус излегување од работа, плус одењето до таму кошта, па одење за подигање пак кошта. Не живееме сите во мали градови каде со одење до продавница ке наминеме и во општина и ке си смениме документите. Премногу несериозно делува акцијава сега кога се смени грбот. Според мене или треба да се смени штембилот со стариот грб и да се стави новиот или да се прекине со издавање додека не се среди тоа. И искрено, ке чекам до 27 февруари. Белким се премислат бидејки е некоректно пак да менувам важечки документ за важечки кој набргу пак ке биде прогласен за неважечки. |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тоа е показател дека шарло нема абер што се случува во врска со либерализацијата на визниот режим .......... несигурност во тоа дека ќе се случи или нема да се случи ...... сериозна влада која знае што ќе се случи навреме ги решава работите околу измена на документи за лична идентификација и патни исправи .......... за жал ( наша ) , овој ЛОПАТАРОТ шарло не знае ништо па чека последен момент или како што вели Анастеа , да му дојде јајцето на г’зот ......... а тоа со губењето време и трошоците кои се наметнуваат поради таквите глупости , некому не му претставуваат проблем ........ но , не сме сите НЕКОЈ со европски а не овдешни примања .......... а да не зборуваме за губењето време и отсаствување од работното место поради замената на документи за лична идентификација ....... но , секогаш ќе се најдат и такви кои ќе најдат зборови за оправдување зошто поинаку не смеат .......... не е лошо туку ЖАЛОСНО е кога партиските обврски се ставаат пред РЕАЛНОСТА.......... Изменето од МАРШАЛ - 18.Ноември.2009 во 09:53 |
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
iskreno ....tolku se naljutiv ...... shto proshliot mesec otidnav i sve smeniv..... ama Vi se molam pasoshot vi vazhi ova ona???? a beeeeeeeeeee sve smenite mi nejkam vishe po ovie vrati... taka da lichna karta, vozachka, pasosh sve smeniv vo eden den.... a za na lice mesto slikanjeto ..... i posle slikite vo crnobela tehnika ... da ne komentiram... |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Проблеми, проблеми?
Господ ли казнува, човечка немарност ли е Софтверот на МВР паѓа, растат гужвите за лични карти |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ova ne e za nishto drugo osven za...
a, mene mi zakazaa "pregled" vo 9 i 15 ..... tamu nekade idnata godina...i siguren sum deka nema da mi bide smeshno...koga ke dojde mojot red...na dneven red!... da ti eb....uppps...kolku e ubava vashava tatkovina! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да не знае човек дали да плаче или да се смее |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Смеј се, само тоа ни остана....од целиот смет. |
||
Homo homini lupus est...
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можеби некој знае дали...
во Европа ни нашата најмила (нели 90% и кусур се за влез во нашата ни идна унија)... граѓаните имаат биометриски пасоши и лични карти... и ако е така... тогаш изгледа за некои во нашава најмила ни татковина... (се извинувам на оние кои нашава не ја сметаат за своја па ја дефинираат како вашава)... си важи онаа народната... а бе сакам да се е***... ама нејќам да ми влезе... А ако грешам па у нашата ни најмила Европа... нема биометриски пасоши и лични карти... тогаш еве и јас ќе се приклучам на групата која ем сака... ем нејќе... Изменето од којсумјас - 19.Ноември.2009 во 06:55 |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лесно е да се извртат зборовите и да се донесе заклучок каков ни одговара. Не зборува никој дека не треба да се има ЕВРОПСКИ документи. Зборуваме за многу честите промени. Има луѓе кои извадиле документи на 2/3 месеци пред воведувањето на овие новиве и сега пак треба да вадат за да потоа по некој период МОРА да вадат од најновите кои кај и да е ќе мора да се сменат заради грбот. Мислам дека е небулоза дека ке важат лични карти со стар грб. Значи зборуваме за лични карти кои имаат важност уште добри 10 години и МОРА да се сменат сега и на нив ке им се стави важност која пак нема да важи. Ако некој гарантира дека ке важат како да му веруваш кога и за претходниве истото се тврдеше. |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...samop da ne ziveete vo zabluda povtorno!
LK,sto ke ja izvadite vo mart,ke vi vazi vo narednite tri godini..najveke tri,bidejki vo meguvreme moze da se smeni i ovoj grb,novo ime na drzavata..toa na globalno nivo,na RM..a za toponimite i ulicite..toa e drugo..toa e po ZELS!
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
прашање е дали ќе стигнеме и до март со оглед на фактот дека на серверот му треба време за привикнување , како што изјави “ врлата “ министерка
За софтверот на МВР кој веќе трет ден не функционира како што треба Јанкуловска вели дека не бил навикнат на преголемиот број барања.
што да прави јадниот софтер кога одеднаш му дошле многу барања а тој “ навикнат “ со едвај десетина дневно Изменето од МАРШАЛ - 19.Ноември.2009 во 10:13 |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...zakazuvajte za pobrzo koga ke go kazat toa...za albanski ...PRITISNETE DVA...
mnogu pobrzo zakazuvaat ,a i dokumenti ne ti baraat kojnae kolku..
samo da ti vidat surat,a da slikaat faca..
|
||
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а можеби и тука се буни софтверот ......... со јазиците
|
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moze....moeto HADzI go zapisuva i pameti kako ....hADzI!
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |