|
Целта на Масонството |
Внеси реплика | страница <1 4445464748 62> |
Автор | |||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Затоа што масонството, има нешто што се нарекува "регуларност". Таа регуларност е токму тоа што дава легитимитет на една ложа, за да таа биде призната од други ложи, и да биде дел од меѓународното братство. Регуларноста, е многу строг систем на правила и принципи, од кои не се отстапува веќе стотици години. Колку до "вистинските" мајстори - јас самиот сум вистински мајстор, со највисока степен во рамки на регуларното масонство и сум дел од раководството на мојата ложа. Нема како нити јас да излажам некој "за етина пара", ниту пак има можност некој мене да ме излаже, од проста причина што не функционира така самото братство, структурата не дозволува таква злоупотреба. Во крајна сметка - нема зошто да излажеш некого, затоа што никој не би имал никаква корист од тоа. Имам за ова пишувано поопширно низ темава, побарај... |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 15:22 |
|||
Highlight
Нов член Регистриран: 10.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не? Па Обединетите Нации се познати како "масонско збиралиште" и иститие го контролираат светот, зарем не? |
|||
somoteitbe
Група Регистриран: 23.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da bese taka kako sto ti velis svetot ke bese mnogu poubavo mesto za ziveenje,za zal masonite ne go kontroliraat svetot iako odredeni masoni se naogjaat na nekoi visoki pozicii vo odredeni drzavi i svetski institucii no toa e zatoa sto imaat sopstveni kvaliteti a ne po masonskata linija. PS Pogledni go primerot so Grcija i Makedonija.Grcite pravat tolku golemi potezi koi se vo sprotivnost so masonskite nacela pa sepak duri ni USA koja e masonska tvorevina ne uspea da ja ispravi nepravdata kon nas,odzemanjeto pravo da slobodno se izjasnis koj si i sto si!!!!! |
|||
PARMEON
Група Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ja sam po prvi put ovde..i potrebujem da se malo naucim,inace sam iz Srbije,,ali sam rodjen u Svedskoj.
|
|||
PARMEON
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
PARMEON
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vidim da ovde pisete puno o Zidarima,,drago mi je,,ali moram da vam kazem da mnogo dobro poznavam -illuminater-A
TO HOCU RECI DA ILLUMINATI SU STARI 2670.GOD. Ovde vidite da se vikam PARMEON..A dali znate da je to moj idol...ko je PARMEON..KO..NEGO MAKEDONAC..GENERAL |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А бе сега... колку ги познаваш... се гледа од приложеното. Илуминатите настануваат во 1776-та година и активно постојат десетина години. Така што - ако пишуваш тука - приложи факти. Сериозна тема е, не е за бош муабети. |
|||
|
|||
PARMEON
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
postovani!!!!!
Sto se masona i masonjerije tice..moram pre svega reci da sam prvi razred skole poceo na Svedskom jeziku i on mi je moze se reci materni jezik. Sto se tice masona i citanja raznih dela..mogu ti reci da sam citao vodic za slobodne zidare< Freemasons Guide< i mnoge druge autore Danijela Sikelsa a imam i mnoge druge knjige i masonske izvestaje u svojoj privatnoj biblioteci. A sto se tice Adam Weishaupt sve znam i ne zaboravi da znam kada ce sledece godine imati zajednicku konferenciju u Svedskom gradu za sve masone...i za Meckarova. |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е и?
Масонските конференции се јавни и јавно се објавуваат, особено кога се меѓународни. Колку до книгите - има илјадници масонски книги, написи, статии. Тоа сепак не значи дека имаш доволни познавања по темата... што се гледа од муабетот за Илуминатите. Ако сакаш да се води конкретна дискусија - приложи тогаш јасни податоци за твоето тврдење. |
|||
|
|||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кој од Македонските револуционери биле членови на масоните и кој други Македонци биле членови?
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Има два начина да се утврди дали некој бил масон. Едниот е директен документ - членска книшка, име и потпис во документите на ложата, документ за гостување во ложа итн.
Вакви документи има многу малку за македонските револуционери - освен неколкуте за Кирил Прличев, Симеон Радев, Протуѓеров итн. Вториот се индиректни показатели. Масонски елементи во нивното пишување, размена на писма со други масони со масонски елементи, примена на елементи од масонскиот ритуал во одредени церемонијални активности и слично. Овој начин на толкување може да биде многу прецизен, но мора да се биде многу внимателен, за да не се залета човек па да претера малку (понекогаш обидите да се докаже нешто, ја замаглуваат објективноста). Затоа - бара детално проучување и проверување на информацијата од многу извори. Според овој начин на проверка - има докази за Даме Груев, Питу Гули, Петар Поп Арсов, Тодор Александров. Има споредни докази (намерно ги ставам како посебни, затоа што не се 100% сигурни, барем не според моите критеируми) - за Гоце Делчев и Христо Татарчев. |
|||
|
|||
PARMEON
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
MECKAROV
|
|||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
има некакви документи?
|
|||
Внеси реплика | страница <1 4445464748 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |