IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Албанците со или без Македонците во НАТО и ЕУ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Албанците со или без Македонците во НАТО и ЕУ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 10>
Автор
Порака
real Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 161
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:54
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

реал не ми попувај за оаза на мирот меѓу нациите во Македонија, ми ја пропушташ поентата на постот, Албанците си имаат своја матична земја (и тоа две) и треба нив да ги поддржуваат за влез во НАТО или ЕУ, додека Македонија си има своја политика и нема што други народи да се мешаат во неа, тоа си е политика на Македонците, без разлиак колку е погрешна
еве живееме во иста земја, во иста каша сме, но не значи дека ако ставате сол во кашата дека ќе биде повкусна
друга работа, да те прашам дали ја разбираш изјавава во насловот, само не филозофирај те молам, сакам искрен и конкретен одговор

A ova cija maticna zemja e togas so fakti ili taka ni odgovara,
a dali mu odgovara na cel svet toa ili neznaes da razmislis,
ova zemja e albanska i maticna e na albancite so fakti i koj se faktite sekade kade da gi baras i koj cel svet toa go znae i siguren bidi deka i da zavrsi kako sto aliti kaza moze da bide sigurno so fakt i dokaz koj cel svet ja znae deka e albanska zemja sekoj znae da postuva no ako nie sakame preku leb i pogaca a i da mojata kuca bide tvoja so posedoven list nikogas nikoj nema da te podrzi za toa bidi siguren samo sto se lazes kako sto nekoj cel zivot ve laze i te lazel togas eden kako tebe i na nekoj drug sto saka da zivee so nas ti ke mu nastetis.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:55
Abe ostavete go real na mira, citam kako ste mu se nafrlile. Zarem e toj pretstavnik na site Albanci?

Stavete se na negovo mesto. Zamislete site da pisuvaat protiv vas. Kako ke reagirate?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:57
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Originally posted by real real напиша:

Aliti toa sto go kazel mozebi i moze taka da bide i so fakti koj ke ne podrzat nas albancite site bidi siguren vo toa so fakti,

nesi mi ti kriv mene ili jas tebe sto politikata te laze tebe i cel zivot ve lazel
i ostai sto cel zivot ve lazel vas a vie se uste mislite vinata da ja prefrlite vo drug,

i da ne ni vi bide cudno deka mozno e da Albancite so ili bez makedoncite mozeme vo (EU I NATO) so fakti oti sekogas toj sto ja kazuva vistinata za vas bil kriv, a toj kriviot za vas bil vistinа

Те прашав вчера, не ми одговори.
Те прашувам и денеска: објасни го ова што е болдирано со црвено, со какви факти тоа Албанците ќе влезат во НАТО и ЕУ и тоа БЕЗ МАКЕДОНЦИТЕ?
Притоа се надевам дека под факти не подразбираш пушки и бомби, оти така сигурно нема да влезете ни со Македонците, како ли пак без нив!!!губитник

ako jas cel zivot te lazam ako jas sum pameten ke gi zavrsam rabotive na demokratski nacin, a ako jas lazam cel zivot za da begam ot odgovornosta ke gi provociram albancite neli i nekako ke zavrsi sekako a koj ke ima podrska.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:58

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

реал не ми попувај за оаза на мирот меѓу нациите во Македонија, ми ја пропушташ поентата на постот, Албанците си имаат своја матична земја (и тоа две) и треба нив да ги поддржуваат за влез во НАТО или ЕУ, додека Македонија си има своја политика и нема што други народи да се мешаат во неа, тоа си е политика на Македонците, без разлиак колку е погрешна
еве живееме во иста земја, во иста каша сме, но не значи дека ако ставате сол во кашата дека ќе биде повкусна
друга работа, да те прашам дали ја разбираш изјавава во насловот, само не филозофирај те молам, сакам искрен и конкретен одговор

ova zemja e albanska i maticna e na albancite so fakti i koj se faktite sekade kade da gi baras i koj cel svet toa go znae i siguren bidi deka i da zavrsi kako sto aliti kaza moze da bide sigurno so fakt i dokaz koj cel svet ja znae deka e albanska zemja sekoj znae da postuva no ako nie sakame preku leb i pogaca a i da mojata kuca bide tvoja so posedoven list nikogas nikoj nema da te podrzi za toa bidi siguren samo sto se lazes kako sto nekoj cel zivot ve laze i te lazel togas eden kako tebe i na nekoj drug sto saka da zivee so nas ti ke mu nastetis.
за која земја збориме?
и дали правиш разлика од матична земја до земја во која живееш?
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:59
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Za dobroto na Makedonija e da vlezeme vo NATO i EU.

Samo vakva izjava kako sto ja dal Aliti voopsto ne ni treba vo momentot.
нинџа мислам дека давид доволно кажа намигнување
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 01:00

Aliti toa sto go kazel mozebi i moze taka da bide i so fakti koj ke ne podrzat nas albancite site bidi siguren vo toa so fakti,

nesi mi ti kriv mene ili jas tebe sto politikata te laze tebe i cel zivot ve lazel
i ostai sto cel zivot ve lazel vas a vie se uste mislite vinata da ja prefrlite vo drug,

i da ne ni vi bide cudno deka mozno e da Albancite so ili bez makedoncite mozeme vo (EU I NATO) so fakti oti sekogas toj sto ja kazuva vistinata za vas bil kriv, a toj kriviot za vas bil vistinа

Те прашав вчера, не ми одговори.
Те прашувам и денеска: објасни го ова што е болдирано со црвено, со какви факти тоа Албанците ќе влезат во НАТО и ЕУ и тоа БЕЗ МАКЕДОНЦИТЕ?
Притоа се надевам дека под факти не подразбираш пушки и бомби, оти така сигурно нема да влезете ни со Македонците, како ли пак без нив!!!губитник

ako jas cel zivot te lazam ako jas sum pameten ke gi zavrsam rabotive na demokratski nacin, a ako jas lazam cel zivot za da begam ot odgovornosta ke gi provociram albancite neli i nekako ke zavrsi sekako a koj ke ima podrska.

Без филозофии ако може, краток и концизен одговор: КАКО И СО КОИ ФАКТИ?

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 01:02

За која земја зборуваш???
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 01:08
Г-дине Реал, кога се појави првите денови ме изненади со некои од твоите постови...си реков : Еве конечно некој албанец со кој ќе може човечки да се дискутира и да се разменат мислења.......

Маѓутоа....како поминуваат деновите, се повеќе почнуваш да ми звучиш како расипана грамофонска плоча (или пострашно како некои членови овде), па така по цел ден повторуваш се едно те исто, браниш некакви виртуелни ставови а не одговараш на ниту едно поставено прашање....

Па дај веќе еднаш, ако имаш став, доискажи се до крај, одбрани го, разубеди не нас останатите во исправноста на твоите гледишта....затоа ова тука се вика ФОРУМ, за да дебатираме а не да рекламираме политички опции и да им газиме по живци на останатите... губитник
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 01:15
Nieden albanec makar i ot celik znaci da bide,
nemoze so vas kako sto i cela evropa i golemite sili,

no ke bideme vo nato i eu kako sto rece aliti so ili bez makedonci,

imam drugari makedonci i tie ke bidat so mene do krajot so mene oti se realni,

ne gledam vo forumot realni poz do site realni. 
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 01:18

Nieden albanec makar i ot celik znaci da bide,
nemoze so vas kako sto i cela evropa i golemite sili,

no ke bideme vo nato i eu kako sto rece aliti so ili bez makedonci,

imam drugari makedonci i tie ke bidat so mene do krajot so mene oti se realni,

ne gledam vo forumot realni poz do site realni. 

Поздрав и до тебе пријателе....кога ќе научиш да ја одвоиш твојата реалност од вистинската реалност...врати ни се пак....мафтање
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 01:33
Нема потреба од нервози и пцуење, ниту пак на членовите им требаат адвокати, секој си одговара за себе и за содржината на своите коментари.
Ако некој од членовите пишува или брани тези кои се против интересите на Македонија, јас сум должна и како модератор да реагирам, како што би реагирал и секој член на кој не му се допаѓаат ваквите тези.

И пак ќе го прашам Реал: ќе ми одговориш ли конкретно на поставените прашања?
Те прашувам како модератор, затоа што на форумот постојат правила кои треба да се почитуваат, а твоите постови не се прецизни и алудираат на нешто друго.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 02:06

Нема потреба од нервози и пцуење, ниту пак на членовите им требаат адвокати, секој си одговара за себе и за содржината на своите коментари.Ако некој од членовите пишува или брани тези кои се против интересите на Македонија, јас сум должна и како модератор да реагирам, како што би реагирал и секој член на кој не му се допаѓаат ваквите тези.И пак ќе го прашам Реал: ќе ми одговориш ли конкретно на поставените прашања?Те прашувам како модератор, затоа што на форумот постојат правила кои треба да се почитуваат, а твоите постови не се прецизни и алудираат на нешто друго.

Pa real ubavo pisuvase od pocetok, ama ovie "nasive" Makedonci koga mu se zapnaa vo stilot: Ama ajde, ti ne mislis za sozivot, ti drugo imas na um, ova ,ona, teroristu itn.

Od takvi lugje cuvaj se Anastea. Tie pravat vojni sto vnesuvaat razdor i sto imaat predrasudi.

Takvite se neprijateli na Makedonija, a ne Albancite.

Takvi lugje se vistinska opasnost ako ne gi prepoznaes.

Samo znaat da kritikuvaat i da rasturaat, za drugo ne gi biva.

P.S. Morav da se vmesam i da go odbranam real iako ne sum advokat po profesija. I da mu cestitam sto ne padna na sitnite provokacii.

Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 02:30
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Нема потреба од нервози и пцуење, ниту пак на членовите им требаат адвокати, секој си одговара за себе и за содржината на своите коментари.Ако некој од членовите пишува или брани тези кои се против интересите на Македонија, јас сум должна и како модератор да реагирам, како што би реагирал и секој член на кој не му се допаѓаат ваквите тези.И пак ќе го прашам Реал: ќе ми одговориш ли конкретно на поставените прашања?Те прашувам како модератор, затоа што на форумот постојат правила кои треба да се почитуваат, а твоите постови не се прецизни и алудираат на нешто друго.

Pa real ubavo pisuvase od pocetok, ama ovie "nasive" Makedonci koga mu se zapnaa vo stilot: Ama ajde, ti ne mislis za sozivot, ti drugo imas na um, ova ,ona, teroristu itn.

Od takvi lugje cuvaj se Anastea. Tie pravat vojni sto vnesuvaat razdor i sto imaat predrasudi.

Takvite se neprijateli na Makedonija, a ne Albancite.

Takvi lugje se vistinska opasnost ako ne gi prepoznaes.

Samo znaat da kritikuvaat i da rasturaat, za drugo ne gi biva.

P.S. Morav da se vmesam i da go odbranam real iako ne sum advokat po profesija. I da mu cestitam sto ne padna na sitnite provokacii.

Neznam kakov e ovoj APSURD shto probuvash da go nametnesh, ama bidi siguren deka voopshto ne proagja. намигнување

Real veli deka "Makedonija e Albanska" zemja a so toa znachi "deka Makedonija e Albanija" i sega KOJ e toj shto e protiv Makedonija? збунетост  Onoj shto ja brani kako Makedonija ili onoj shto ja unishtuva i preprava vo Albanija? збунетост

A da ne navleguvam i ponatamu vo toa KOLKU LI SAMO PROTIV DRZHAVNI, IRIDENTISTICHKI, TERORISTICHKI I PONIZHUVACHKI se vakvite izjavi na nekoj chlen tuka ili pak bilo kade da se naogja, shto vo sekoj sluchaj ne samo shto NE pomaga vo podobruvanje na meguethnichkite odnosi tuku i gi razgoruva uhste poveke.  намигнување

Na ovoj chlen NE mu e prv pat Makedoncite i Makedonija da gi narekuva Albanci i Albanija, taka da vo najmala raka shto treba da se napravi e DA SE SUPSPENDIRA VEDNASH! намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 02:38

I tebe da te provociraat ke se iznerviras Popi.

Razberi, mu se nafrlivte site na real kako toj da e kriv za se.

Najgolem neprijatel na Makedonija ne se Albancite, tuku nacionalizmot od strana na Makedoncite i Albancite.

Dosta ni e vekje od nacionalizmi. Treba da ucime od istorijata i da sfatime deka polosa rabota od taa nema.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.