![]() |
|
Трепки - важен дел на нашето лице |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 5> |
Автор | |
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 30.Октомври.2009 во 21:48 |
Два пати ги поминав подтемите не најдов конкретно за и околу трепките....
![]() тие преставуваат важен детал на женското лице..... ![]() ај сега овде нека биде све околу нив...... ![]() дали воопшто ги негувате ..... ![]() какви ви се?? дали сте задоволни од должината и густината...... ![]() дали ги фарбате , ги надградувате...... ![]() колку ви се важни при шминкањето.... ![]() дали при прв состанок трепкате повеќе за да изгледате посекси..... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Istaknuvanjeto na ochite so eyeliner i maskara ,mi se neizbezen del od sekojdnevnata shminka.
Najdobar efekt za gustina i dolzina na trepavicite postignuvam so Loreal maskarata . ![]() |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Нов јапонски изум... ....трепки што светат!![]() Ова се надградби за трепки во кои се вградени LED диоди кои светат. ![]() Зошто некој би измислил ваква работа..... мислам дека никој не знае ![]() никој освен јапонците........ ![]() Овој изум во која категорија би влегол...... ![]() во чукнати изуми или пак во кул? Хммм... ..... ![]() Мислам дека ова би служело само за на транс журче... ![]() интересно изгледа......... ![]() ![]() ![]() Изменето од bijonse1 - 30.Октомври.2009 во 22:03 |
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
![]() |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
како би било поарно ??
двете да се со маскара ...... или само горната трепка....... кога имаме подобар ефект............ ![]() |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
трепки што светат
![]() не благодарам...би се онесвестила ![]() ајлајнерот и маскарата се моето добро утро во работните денови...викенд-кежуал варијанта...секој треба да одмори па и моите трепки,нели ![]() преферирам наскара и на горни и на долни трепавици зошто? појма неам...ваљда од навика...и горните и долните се мои ![]() трепавиците го прават погледот подлабок,помистичен... ![]() кога видам девојка без маскара а со јак кармин на усни ми делува како да нема очи ![]() затоа,можам без друга шминка ама без маскара-не ![]() ![]() ![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Јас сакам од тие што светат
![]() |
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Супер ми се трепките и должина и густина во согласност со моите очи и облик.
Апсолутно сум задоволна.
Многу поретко се шминкам во последниве 2-3 год, , чат-пат еднаш-два пати неделно но очите и трепките се неизоставен дел од ритуалот за разубавување.
Сум користела безброј различни маскари Макс Фактор, Гош(доста се добри),Л'Ореал, Ревлон, Римел, Авон (тапа се) но досега најдобри се покажале Maybelline и Bourjois.
![]() |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
дали некој има искуство со шишање т.е. скратување на трепките??
велат ако ги скратиш ќе раснат покасно подолги?? ![]() |
|
![]() |
|
гоcтин ![]() Гостин ![]() Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
немој мила...мислам дека е гооолема глупост инаку имам долги трепки и премногу густи,па понекогаш не користам ни маскара,па пак го постигнувам истиот ефект..некогаш дури и ми смета кога имам ставено маскара затоа што ме скокоткаат трепките во горниот дел на очните капаци-ама никогаш не сум помислила за кратење ![]() |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Jас имам убави долги трепки...си ставjам сосема малку маскара...црна...никако друга боjа...и ги подхранвам со зеjтин...
|
|
![]() |
|
Правилно нанесување на маскара...
Маскарата
е шминка која ја користат скоро сите женски. Им дава нов и одличен
изглед на очите па во тоа се состои и нејзината убавина.
![]() За маскарата да може навистина да ги изрази своите моќи треба правилно да ја нанесете и тоа на следниот начин: Навиткајте ги трепките држејќе ги 10-20 секунди (како на сликата) особено ако имате многу прави трепки притоа добро внимавајте да не притискате многу силно за да не ви се прекршат во средината. Вака навитканите трепки визуелно ќе ви ги отворат очите.
Земете огледало исправено држејќи го малку над лицето. Маскарата ставете ја такашто ќе ја движите четкичката од внатрешната кон надворешната страна на окото . Подигнете го капакот на окото нанесувајќи маскара со паралелни движења во средината на трепките . Нанесете наколку слоја маскара на завршетоците на трепките. Никако не смеете да заборавите да нанесете маскара и на долните трепки . На крај почекејте некоку минути па повторно расчешлајте ги трепките со четкичка за трепки. И доколку сакате максимално издолжени и потенцирани трепки ставете неколку слоја на маскара, но помеѓу секој нанасет слој почекајте неколку минути да се исуши маскарата. ![]() Изменето од bijonse1 - 01.Ноември.2009 во 22:13 |
|
![]() |
|
mariija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
![]() |
|
![]() |
|
kapo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 126 |
edna cura znam so trepki sto moze u repce da si gi faka.Stvarno sexy detal na devojka -dolgi trepki
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |