IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонска Енциклопедија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонска Енциклопедија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5758596061 65>
Автор
Порака
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2009 во 01:56
Originally posted by alboss alboss напиша:

... se nadevam deka se ke se ispravi i za vas i za nas nitu nie ne mozeme da vi ja promenime istoriata vas nitu vie nas.

Кои се тие кои со генерации живеат на овие простори, кои делеле добро и лошо ... а да немаат заедничка историја?глупчо
Чија историја имате „вие“, а чија „ние“?
Поради ова „нас“ и „вас“ - ни’ нема спас. Ниту „вам“ ниту „нам“!

Размисли малку за ова! размислување

Изменето од Zlatnik - 24.Октомври.2009 во 01:57
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2009 во 14:35
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Originally posted by alboss alboss напиша:

... se nadevam deka se ke se ispravi i za vas i za nas nitu nie ne mozeme da vi ja promenime istoriata vas nitu vie nas.
Кои се тие кои со генерации живеат на овие простори, кои делеле добро и лошо ... а да немаат заедничка историја?глупчоЧија историја имате „вие“, а чија „ние“?Поради ова „нас“ и „вас“ - ни’ нема спас. Ниту „вам“ ниту „нам“!Размисли малку за ова! размислување

КРАТКО но ЈАСНО...
Homo homini lupus est...
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 00:24
И, сигурен си дека сега се ти е јасно?
Не. Јас воопшто не верувам. Во енциклопедијата МАНУ да пишува се за албанците во некои 90%, пак ќе има проблеми. Нема да ви се допадне зошто во останатите 10% се пишува за македонците и останатите народи и народности.
Вечито незадоволни сте. И кога имате се барате уште.
Е, не може така.лутина

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 10:04
Originally posted by orlov orlov напиша:

И, сигурен си дека сега се ти е јасно?
Не. Јас воопшто не верувам. Во енциклопедијата МАНУ да пишува се за албанците во некои 90%, пак ќе има проблеми. Нема да ви се допадне зошто во останатите 10% се пишува за македонците и останатите народи и народности.
Вечито незадоволни сте. И кога имате се барате уште.
Е, не може така.лутина

Не, верувам дека тоа:
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

КРАТКО но ЈАСНО...

не се однесува на енциклопедијата, туку на мојот пост! Ако не е така нека ме поправи бугиман.
Но и друга работа орлов.
Во твојов пост ти му се обраќаш лично на бугиман како тој да е припадник на македонците со албанско етничко потекло. Тоа не е во ред. Се надевам дека бугиман нема да се налути за овој твој превид, но во иднина малку внимавај.

Изменето од Zlatnik - 25.Октомври.2009 во 10:05
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 10:49
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

И, сигурен си дека сега се ти е јасно?Не.
Јас воопшто не верувам. Во енциклопедијата МАНУ да пишува се за
албанците во некои 90%, пак ќе има проблеми. Нема да ви се допадне
зошто во останатите 10% се пишува за македонците и останатите народи и
народности.Вечито незадоволни сте. И кога имате се барате уште.Е, не може така.лутина

Не, верувам дека тоа:

Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

КРАТКО но ЈАСНО...
не се однесува на енциклопедијата, туку на мојот пост! Ако не е така нека ме поправи бугиман.Но и друга работа орлов. Во твојов пост ти му се обраќаш лично на бугиман како тој да е припадник на македонците со албанско етничко потекло. Тоа не е во ред. Се надевам дека бугиман нема да се налути за овој твој превид, но во иднина малку внимавај.

Златник, секако дека се однесува на твојот пост .

Тоа што некој се обраќа кон мене како припадник на Албанска етничка заедница, не ме засега. Првенствено ми е важно да сум “човек“ па се друго доаѓа на ред....

Моите коментари звучат “провокативни“ за многумина само поради едена причина, ВИСТИНАТА од која бегаме како ѓаволот од крстотот...

Уште на самиот почеток се изјаснив зошто сакам да се повлече енциклопедијата, поради тоа и Сергеј Бубка беше спомнат, па дури “играње брканица во реката Дунав“... но за жал, предрасудите се подлабоки од нормалното анализирање на индивидуата.

За Орлов:

Пријателе, “Make love not a war" е добра изрека, не го уништувај животот со мрачни мисли...

Изменето од Buggyman - 25.Октомври.2009 во 10:50
Homo homini lupus est...
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 14:49
Енциклопедијата си е сосема на место.
Непотребно се дигна толкава прашина и се оцрни еден академик, ете тоа прават душманите.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
real Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2009
Поени: 161
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 14:52
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Енциклопедијата си е сосема на место.Непотребно се дигна толкава прашина и се оцрни еден академик, ете тоа прават душманите.

taka tebe ti odgovara no toa sto tebe ti odgovara dali e realnost ili enxikloperdijata e napraeno so edna pricina sto ti ne mozes da ja svatis realnosta a sto mislis deka e se vo red li so enxiklopedijata.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 14:58
како на пример ? ... кој дел според тебе е нереален збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 15:03
Originally posted by real real напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Енциклопедијата си е сосема на место.Непотребно се дигна толкава прашина и се оцрни еден академик, ете тоа прават душманите.

taka tebe ti odgovara no toa sto tebe ti odgovara dali e realnost ili enxikloperdijata e napraeno so edna pricina sto ti ne mozes da ja svatis realnosta a sto mislis deka e se vo red li so enxiklopedijata.

Што мене ми одговара?
Ти немаше ни да знаеш што пишува таму ни ти ни грото албанци кои немаа  појма се додека некој од страна не дојде и не ги набуцка дека тоа напишано не е така. Сега ја читам пред себе енциклопедијата, вчера ми ја прати член на форумов, што не е во ред?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 15:05
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

Realnosta mislam deka mnogu dobro ja znaeme i vistinata drugo e jas koga znam za edna vistina a taka mi odgovara da ja napram enxiklopedijata realnosta sekoj ja znae a na nekoj mu odgovara taka na nekoj ne oti na toj sto ne mu odgovara zosto ke se prasuva e napraeno nerealnost ne se postignuva nisto so ne realnost no nemoj da mislis deka tie vo akademijata ne znaat znaat mnogu dobro za se i si imat svoja pricina zosto e napraena enxiklopedijata so netocnost koj ja znaeme.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 15:09
Originally posted by real real напиша:

Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

Realnosta mislam deka mnogu dobro ja znaeme i vistinata drugo e jas koga znam za edna vistina a taka mi odgovara da ja napram enxiklopedijata realnosta sekoj ja znae a na nekoj mu odgovara taka na nekoj ne oti na toj sto ne mu odgovara zosto ke se prasuva e napraeno nerealnost ne se postignuva nisto so ne realnost no nemoj da mislis deka tie vo akademijata ne znaat znaat mnogu dobro za se i si imat svoja pricina zosto e napraena enxiklopedijata so netocnost koj ja znaeme.

Па што е тоа што многу добро знаеме, дали тоа го велиш зошто слушаш од другите или си видел сам како е напишано и дали е неточно?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 15:18
ne treba jas da slusam ot drugite i site albanci i site makedonci svesniot sto znae da poveke misli ke doznae sam zosto i za koja pricina vlasta toa go naprail dali na cel svet ke mu kazeme nie za enxiklopedijata deka e taka dali nie na site treba da mu kazeme deka albancite se dojdeni ot planina i t.n.t a nikoj neznae za nas koj sme i sto sme pocituvanjeto e naj bitno a vlasta si raboti za nasata idnina koj ke ni bide prozor za nasata idnina ne se postignuva idnina so ne realnost a vlasta raboti za nasata idnina.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 16:32
“ Realnosta mislam deka mnogu dobro ja znaeme i vistinata  “ ........

убаво кажано и токму  поради тоа не гледам причина за оцрнување на енциклопедијата ........ ниту од страна на албанците а ниту од страна на делот Македонци кои и понатака веруваат во “ античките “ корени .......симптоматично е што секогаш и по правило и кај едните и кај другите пречи вистината ......... албанците и понатака сакаат да веруваат и самите , но патем  и да ги убедат  другите во нивната наследност на илирите а некои други посегнуваат по некои други антички корени ...... факт е дека и едните и другите се дојдени ..... останува само да се утврди кој е порано дојден .......а за населувањето на овој дел од балканот од страна на албанците , многу убаво е напишано кога , како и под кои услови е сторено намигнување

Изменето од МАРШАЛ - 26.Октомври.2009 во 16:36
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 17:00
Ako nie ja znaeme realnosta i vistinata nekoj i ja znae no nekoj i ne ja znae ili ja znam vistinata i taka sakam jas ili taka mi odgovara no sto da mu kazeme na mnozinstvoto sto vistinata ja znae i nemozeme nikogo da ubedime deka trebalo vaka ili onaka kako ke reagira mnozinstvoto i vnatre i nadvor a enxiklopedijata e napraeno so edna pricina sto znaeme zosto,
no sto e vazno jas mislam deka e vazno narodot da se pocituvame megu sebe ne treba da se gleda mnogu dlaboko mislam deka naj golemoto bogatstvo e pocitot eden sprema drug kultura da rabotime zaedno da mislime zaedno nie kako narod za edna podobra idnina politicarite svoeto ke go napraat bez razlika nie sto ke kazeme i ke debatirame no najvazno e da nemame megu sebe omraza politicarite se dogovarale politicarite si go napunile keseto stolicite im se meki i topli eh za narod dali ima dali nema nee vazno treba nie megu sebe da se drzime ako gledame kako odi politikava i ako mislime deka bas taka e kako sto ke ni odgovori i sto se kazuva ili se dogovarame za nesto drugo a si kazuvame drugo treba da se razberat tie raboti no idninata e pred site nas ne samo za nekogo tuku za site.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5758596061 65>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.