|
Српска пропаганда и окупација на Македони |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 33> |
Автор | ||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не знам колку приметувате, но Македонците за делија се создале во 20 век, се дотогаш имало Бугари и Срби на оваа ТЕРИТОРИЈА но никако етнички Македонци. Цело време потенцирањето дека овааа ТЕРИТОРИЈА се вика Македонија е доволен сигнал каде води, како што е и Бугарската пропаганда, како и Српската.
Никако да одговори на директни прашања! Изменето од macedon_alex - 29.Јули.2009 во 18:08 |
||
Homo homini lupus est...
|
||
Владо
Сениор Регистриран: 25.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бугимен, ќе се надоврзам на твојот пост така што ќе го повторам моето прашање до ДелијаСкопје кое беше избришано, а исто така ќе напомнам и некои други моменти. Значи, ДелијаСкопје, дали ние треба да си ја ревидираме историјата според тебе, бидејќи ти велиш дека само Бугари се бунеле против Србите- Иван Хаџи Николов наш ли е? Даме Груев, Ѓорѓи Сугарев, Цепенков исто пишувал против Србите. Значи дали овие личности, покрај многуте други, како на пример Тодор Александров и Мара Бунева кои беа и уште се- табу тема во нашата историја, треба да бидат славени како наши великани или не? ММТРО исто така, Шарло и Ченто до нашето осамостојување беа пак- табу тема. Брашнаров и Павел Шатев исто така. Значи добар дел од нашите знаменити личности- се сама интелегенција, нам ни беа забранувани. Или сега ми текна, можеби постот ми беше избришан затоа што напишав дека Њ,Љ и Џ се српски букви? Па чии се? Најдете ми ги тие букви во „За македонцките работи“ и ќе ви поверувам. Јас колку што знам Мисирков пишува Л’, Н’ и ДЖ. Да зависело само од Конески, денес ќе сме ги пишувале и Ћ и Ђ место нашите Ќ и Ѓ. Зар тоа не е српска пропаганда? Зар не е последица на српската пропаганда тоа што имаме голем број на србизми во нашиот разговорен јазик, зборови кои порано не биле присутни, а денес се, за сметка на наши изворни зборови? Но еве, ако во Македонија немало војска, значи и немало што да се окупира! Кој си го најде- негово си е ! Ај мајката! Ами комитите чии биле? Значи комитите не ослободувале од Турците 1903, а потоа се нашле Србите да не ослободуваат нас од ВМРО?! Изменето од Владо - 29.Јули.2009 во 17:21 |
||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E FALA mu na GOSPODA sto se pojavi uste eden realen covek koi gi gleda realno rabotite... Inace lesno e site ovde da izigravame golemi patrioti i da kudime i psueme... Bitno e da ja sogledame vistinata zosto koga toa ke go znaeme KE BIDEME POBOGATI... |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога ги анализираш работите биди малку поширок. Пробај да ги најдеш причините зошто територијата на Македонија била место каде си конк*рирале пропагандите на трите ново креирани држави. Зошто и ден денеска тие на кои големите сили им помогнале да дојдат до својата државност и понатаму продолжуваат со истите пропаганди. Национал шовинистички и пред се хегемонистички цели опстануваат и по 100години, без разлика што има суштински разлики меѓу Македонците, Србите, Бугарите и Грците. Нели ти е доволно што нашите добри соседи иако лути противници сега прават непринципиелни коалиции против Македонија?! Дали ти е толку тешко да видиш она што на секому му е јасно? Дали несметаш дека ваквите делби се производ на тие пропаганди и кампањи против Македонија. Боже чувај не од зло! Изменето од macedon_alex - 29.Јули.2009 во 18:13 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Платеник , не ја носи темата во друг правец, а и пак почнуваш со квалификации. Сега имаш една опомена!
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Алекс, Јас не ги носам темите во друг правец. Но ако сум принуден да се бранам биди сигурен дека тоа право ќе си го задржам без разлика што ти доследно си одлучил да спроведуваш рестриктивна политика. Како тоа само ти од сите модератори си толку ревносен? Да не доаѓа силата од позицијата?! |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Скоро на секоја тема ги споменуваш Бугарите, Туркомонголите и слично. Си има тема за тоа, таму дебатирај си слободно, ако си приметил таму и јас не учествувам, освен при спроведување на правилата, па ете, бидејќи сум толку лош, слободно можете да дебатирате без мене. Лавче ништо не ти рече лично тебе, ако го стореше тоа јас сум тука, веднаш ќе реагирав ако те наречеше Бугарин или не знам како. А за мојата политика и ревност, само сакам да спречам поголем конфликт, да нема навреди, препукувања и квалификации, а ако сметаш дека грешам и дека сум проблематичен, дека си правам што ќе ми текне и слично, слободно обрати се кај администрацијата. |
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, се согласувам, но сепак тоа би била одлична нова тема каде што може општо да се говори за староста на Црквите во Македонија, секако ако веќе се отвора јас ќе пробам да поканам и некој кој е запознаен со оваа тема да учествува, некој кој има пристап до црковните и манастирските архиви, а верувај дека монасите од манастирите се навистина детално и точно запознаени со ова прашање, па ако има таква дебата, ќе пробам да поканам некој. Инаку за црковните прашања од историски аспект има отворено тема "Историски аспект на црковните прашања", таму се дискутира за црковните прашања на народите од историски аспект. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали сега сваќате кој е душманин на Македонија и Македонците - сите оние кои не ги приэнаваат Македонците и Македонија како татковина на Македонците - сте нашле и вие со Бугарин и Србин да раэговарате эа пропагандата нивна во Македонија,што се однесува до нив освен срби и бугари тука имало само Власи,Цигани,Турци и Албанци но никогаш Македонци,Е ТОА Е ПРОПАГАНДАТА НИВНА _ ПРАШАЈТЕ ГИ И ДЕНЕС ИСТОТО КЕ ГО ТВРДАТ. И каде може после Србин да ти е пријател или Бугарин,тоа е најголемиот непријател на Македонија и Македонците. На Српчето му пишав дека дедо ми со мајка му,братот и сестрата лежеле 2 год.во Ниш во логор приморани на тешка фиэичка работа и малтретирање эатоа эошто татко им кренал глава како Македонец против Српскиот окупатор - на ТуркоМонголчето исто му пишав эа истиот човек кој на сред Ќустендил со неговата чета ги раэоружале полицајците бугарски и голи эа Софија со по 100 стапа црвен г'э ги пратиле - Значи Македонци имало и во тоа време само треба некој да приэнае дека биле окупатори и уэурпатори |
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Буги, ма јасно е како светол сончев ден. За жал пропагандите на соседните земји се присутни и актуелни и денеска 130+ години подоцна. Најголемата трагедија во целата оваа приказна е во тоа што баш Србоманите, Гркоманите и Бугароманите ја држат вратата отворена, кое шовинистичките пропагатори на нашите добри соседи тоа го разбираат како отворена покана да си ги спроведуваат старите програмски цели. Некому можеш со сила да му земеш, но неможеш со сила да му дадеш |
||
|
||
DelijaSkopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne postojat srbomani ili drugi takvi kvalifikacii... Toa e samo znak na nemok i znak na nesvakanje deka ima i Makedonci koi ne mislat kako vas... Deka ima Makedonci koi poveke sakaat da ja kazat vistinata, pa makar i na nivna steta...
Изменето од DelijaSkopje - 30.Јули.2009 во 11:43 |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зборуваш за Србомани/Бугарофили или таканаречени пропагандисти кои ги има и од Српската и од Бугарската страна.Всушност тие две земји по неколку војни решиле дека копјата ке се кршат преку Македонското прашање и затоа потполно ги маргинализираат Македонците во време по Балканската војна,едните ги нарекуваат Срби(ако се против бугарите) а другите ги нарекуваат Бугари(ако се против србите) - едноставно борбата била против создавање на Македонска држава и допуштање на Македонско самоопределување
Тоа е вистината,а од неа бегање нема |
||
Pirinec
Нов член Регистриран: 01.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Здраво на сите во овоj форум :)
Като за почеток сакам да кажам дека несакам со никого да се карам...сакам просто дебата! :) Сега по темата: Препорачувам на секоj коj сака да знае за Србскио геноцид врз народо по Вардар да прочита книгата на френскио писател и агент Анри Пози "Војната се враќа" има jа на нет.Поздрви бидете живи и здрави! |
||
DelijaSkopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti begas od vistinata i ja tolkuvas sosema poinaku... 90 % od onie koi bile maltretirani ili deportirani bile bugari od Makedonija koi se borele za Bugarskata kauza... 90% od niv ucele i rabotele za Sofija i ne im smetalo toa sto ucat na bugarski, a im smetalo sto ucat na srpski... Pazi Bogati... Toa ze tebe da ne se Makedonci slucajno...??? |
||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |