IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Судбина
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Судбина

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 02:30
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Bog imal dijalog so Avraam , znaci Biblijata ne kazuva deka Bog ne znael sto se slucuva so Sodom i Gomor, pa ete sega ke "slegne da vidi", tuku ednostavno mu kazuval na svojot prijatel Avraam sto ke pravi.

P.S. Kako se vika knigata koja ja koristis protiv Biblijata, sakam da ja procitam? Kazi mi od koj avtor e i kako se vika, mozebi ja ima vo nasite knizarnici, da ja procitam i jas, pa ke moze podobro da argumentirame. Pozdrav

KINGDAVID, tebe ti stana fiks ideja deka jas koristam nekakva kniga PROTIV Biblijata.

Ne bre prijatele... kolku pati kje ti kazham deka nemam neprijatelski chuvstva prema nikoj i nishto. Zarem neslozhuvanjeto e znak za neprijatelstvo ???

Inaku, sigurno deka edna od najchitanite knigi mi e Biblijata. I shto povekje ja chitam se povekje mi se dopagja... nema potreba od chitanje knigi za nekoja druga kniga koga taa knigata e podatna za chitanje i istrazhuvanje od prva raka! Sto ti trebaat tugji interpretacii koga samiot mozhesh mnogu ednostavno da razberesh tochno sto e napishano tamu.

OK, kje ti kazham neshto sto mozhebi nikogash ne si se obidel da pravish. Sekogash knigite gi chitame po vertikala - od gore nadolu, od pochetok kon krajot, neli? Od denes zemi chitaj go Noviot Zavet po horizontala - prvin prochitaj sto veli, na primer, Marko za nekoe zbidnuvanje so Isus, pa potoa prochitaj sto velat, ako voopshto velat, za istata sluchka drugite apostoli... potoa analiziraj sto rekol Marko i koja mu bila poentata spored nachinot na pishuvanjeto, nabrojanite likovi i izgovorenite zborovi (ako voopshto ima neshto takvo), pa potoa napravi ista takva analiza na drugite tekstovi. Sporedi gi zaedno i vidi kakvi zakluchoci kje izvadish od toa.

Potoa mini na slednata sluchka i t.n.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 17:50
vistinskipravoslavec i AlDra , veruvam deka kje se slozhite oti ne e ubavo da se zboruva za nekoj koj ne e prisuten. Vsushnost, ne e ubavo voopshto da se zboruva za bilo koj...

Ve molam drzhete se za temata.   
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 19:45

Изменето од maria_magdalena - 09.Февруари.2010 во 15:36
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 20:28
maria, ne e bash taka ednostavno i tie sodrzhat nekoi sushtinski razliki.

No, da go ostavime toa za nekoi podocnezhni vreminja i za sega da recheme deka se slozhuvam so tebe. Toa znachi deka Biblijata ne e bukvalen Bozhji zbor, tuku zbirka na zapisi sostaveni od svedoci, spored nivnite sekjavanja i razbiranja za nekogashnite nastani.

Tuka potpolno se slozhuvam so tebe.

P.S. Vekje begame od temata... da se vratime nazad na "Sudbinata..."

Изменето од Messenger - 18.Јуни.2009 во 20:30
Кон врв
Marko sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2008
Поени: 887
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 20:43
Iako sporedbata so chitanjeto na svetite knigi i obichnite e nablagodarna rabota, sepak vo donesuvanjeto zakljichoci treba malku da se podrazmisli, naveduvam, ne ja zemam Biblijata kako predmet na ovoj post - taa e iskljuchena od podolniov primer - koj e vsushnost edna prepiska koja e taka indikativna :
Na vremeto, Margo Hemigvej, i pokraj zabranata, uspea da gi objavi privatnite prepiski na nejziniot dedo poznatiot Ernest Hemigvej.
Vo sluchajov ne e bitno kako uspeala da gi objavi tuku shto pishuval Hemigvej .
Otkako stanal nobelovec i sekoja kniga negovite izdavachi edvaj chekale da ja objavat, pa zavrshuvajkji ja edna od svoite knigi, mu go pratil rakopisot na poznatiot izdavach od Pariz “Galimar’, a na glavniot urednik so koj bil golem priajtel mu napishal ( parafraziram):
Naslovot na knigata sluchajno go odbrav, bev vo toj period vo Vankuver, vo nekoja baptischka crkva so eden priajtel, me odnese tamu po nekoj povod, na masata imashe nekoja kniga, I si rekov, na 50ta strana, pettiot red, pettiot zbor ako e glagol kje go stavam za naslov, ako e imenka kje gi stavam i posledovatelnite eden ili dva zbora.
Kje bide interesantno koga kje gi chitam poznatite knizhevni kritichari od Le Monde, Time, Siedeutsche Zeitung, Pari Mach, Chicago Herald Tribune, NYTimes, kako ja naogjaat logikata i dlbokata smisla na naslovot so sodrzhinata na knigata, sigurno kje otkrijat nekoja dimenzija za koja nitu mozham da ja pretostavam, ( poshto sega sum taka poznat retko koj kje se obide da me kritikuva), i ednostavno kje uzhivame, otkako kje ja objavish doagjaj vo Havana…na zabava!

Изменето од Marko sk - 18.Јуни.2009 во 20:52
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 01:02

Odlicna storija Marko, mi bese zadovolstvo da ja procitam . Mnogu interesno
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2009 во 02:41

Pocina Majkl Dzekson, kralot na pop muzikata...(

Covekot koj sakase da zivee vecno umre na 50 godisna vozrast. Sudbina ili ne?
Zalno za ovoj golem muzicar sto negoviot zivot zgasna tolku mlad... Pocivaj vo mir, Majkl
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2009 во 20:35

Odlichna storija velish, a? : ))), a se zhalish pred 20 dena koga pishuvav za 'genetskoto' poteklo i logika na verata , ok da se nashalime malku na tvoja smetka, se zezam...tuku shto pravime ako pochnam da pishuvam (a me mrzi) tuku da postiram tekstovi od metafizichka geografija, shto pravime togash, ima turbakalum da stane rabotava, sudbinata da ja poimash - vrazuvash so nekoi znaci koi sekojdnevno ni se pojavuvaat ?...ili pak mozhe obratno, chudo da se sluchi - se' da stane jasno kako den...

Изменето од Marko sk - 26.Јуни.2009 во 21:07
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2009 во 21:46
Originally posted by Marko sk Marko sk напиша:

...ili pak mozhe obratno, chudo da se sluchi - se' da stane jasno kako den...

Toa chudo odamna se cheka - se' da stane jasno kako den, a ne samo nekoi raboti.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2009 во 21:57
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Toa chudo odamna se cheka - se' da stane jasno kako den, a ne samo nekoi raboti.

Opasno e (da stane se jasno)...ushte ne e dojden denot
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2009 во 22:06

Opasno e (da stane se jasno)...ushte ne e dojden denot

Ne znaev deka i ti si stanal (prikrien) VERNIK!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2009 во 09:54

...
Ne znaev deka i ti si stanal (prikrien) VERNIK!

Sudbina se vika toa :)))

Изменето од Marko sk - 27.Јуни.2009 во 09:56
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2009 во 17:04

Pocina Majkl Dzekson, kralot na pop muzikata...(

Covekot koj sakase da zivee vecno umre na 50 godisna vozrast. Sudbina ili ne?
Zalno za ovoj golem muzicar sto negoviot zivot zgasna tolku mlad... Pocivaj vo mir, Majkl

Da dadam edna perspektiva na sluchajov koj kje go napravi podaten za nashiov forum...

Ova e eden od bezbrojnite primeri koi pokazhuvaat kakvi tragedii se sluchuvaat koga duhovnoto kje se mu podredi na materijalnoto. Do sega nemam sretnato nishto slichno vo sluchaite koga materijalnoto mu se podreduvalo na duhovnoto.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2009 во 19:30

Odlichna storija velish, a? : ))), a se zhalish pred 20 dena koga pishuvav za 'genetskoto' poteklo i logika na verata , ok da se nashalime malku na tvoja smetka, se zezam...tuku shto pravime ako pochnam da pishuvam (a me mrzi) tuku da postiram tekstovi od metafizichka geografija, shto pravime togash, ima turbakalum da stane rabotava, sudbinata da ja poimash - vrazuvash so nekoi znaci koi sekojdnevno ni se pojavuvaat ?...ili pak mozhe obratno, chudo da se sluchi - se' da stane jasno kako den...

Mozebi ke me prosvetlis Marko, kojznae...Da se nasalime malku
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.