![]() |
|
Aнтички или словенски? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 74> |
Автор | |
пивце ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 19.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 71 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Па не е проблем, можеме и повторно да го научиме, има полно записи на тој јазик, ги има низ цела античка Македонија: http://www.youtube.com/watch?v=xuCDwfUlrXQ Ајде сите на часови по грчки! |
|
Навигатор Цветко
|
|
![]() |
|
пивце ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 19.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 71 |
Епа одлично, значи, и ти кажуваш дека само Солуњаните можеме да ги наречеме антички Македонци. Ти Солуњанин си? |
|
Навигатор Цветко
|
|
![]() |
|
Neptun74 ![]() Сениор ![]() ![]() Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
![]() Ke konstatiram: Znaci site sme Makedonci ovde... Batalete politika... |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
е не баш сите ![]() |
|
![]() |
|
Vlad Tepesh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Zosto e trgnata anketata od temata?
|
|
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|
![]() |
|
Neptun74 ![]() Сениор ![]() ![]() Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
![]() |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
ПА има некои тајни дувла во форумов на кои не им се допаѓаат некои мои и твои мислања, ставови и слично. Ама ако, реков веќе неколку пати, ќе речам пак: Кој губи, па нека се лути! |
|
Навигатор Цветко
|
|
![]() |
|
![]() Ostavi ne nas neobrazovanite da si se izborime za ona sto smetame deka e nase... Tebe i taka sekade ke ti bide seedno, sto si, kaj si, koj si... |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
Мене не ми е сеедно. Баш од причина што не сакам некој да ми ја менува историјата и да ме прогласува за некаков си антички, не можам да дозволам да не им објаснам некои работи на тие што сакаат да ме направат таков
|
|
Навигатор Цветко
|
|
![]() |
|
Ama isto taka nemozes da tvrdis deka si 100% sloven. Zatoa sto ne si.
Bitno e da se cuvstvuvas kako Makedonec, kako sto se nadevam deka se cuvstvuvas i da se boris, odnosno da se borime za svoite prava. ![]() |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
Секако дека не тврдам дека сум 100% Словен, исто како што е апсурдно било кој во поголемиот дел на светов да тврди дека е 100% нешто.
Но, за тоа дека сум доминантно Словен, и за тоа се она по што еден народ е дефиниран, македонскиот народ е словенски, да, тврдам Абе јас се чувствувам Македонец, и нема што само да се чувствувам, јас тоа сум. Ниедно право не ни е ускратено како македонци, верувај ми. Некој сака да направи да изгледа дека нешто ни е ускратено. |
|
Навигатор Цветко
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
me interesira vaka kako laik i polupismen covek nesto vo vrska so onaa Igenea .... velat , utvrdile tamu so procenti ova - ona .... a moze li nekoj da mi objasni kako toa uspeale ? mislam , od kogo go zele onoj osnovniot , nulti gen za da posle imaat osnova za komparacija so primerocite od denesnive od koi se zemani primeroci za sporedba
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Мирослав, спешли фор ју:
![]() Во оригиналниот текст ид Игенеа е објаснето што значат пресметките и како се дошло до нив: “A antic macedonian genetic profile exists and has been discovered through the comparison of archaeological funds and persons with macedonian roots. These studies enable us to determine the macedonian roots of a person. We have 30% of macedonians in Macedonia, 20% in Greece an minorities in Bulgaria and Albania. The samples used for isoling the antic macedonian profil are samples determined as "antic macedonian" from archeologists and anthropologists. WE COMPARED AND ANALYSED ALL RENOMEE STUDIES AROUND THE WORLD, PUBLISHED IN MAGAZINS WITH A HIGH REPUTATION, WHICH ANALISED GENETIC TRIBES. Through comparing methods, samples sizes and results, you can avoid and restrinct errors in statistics. This was our work, the collection of all this data. The macedonian profile hasn't been discovered through our enterprise, there are more than 23 genetic studies from different universities, which have analysed this profile. The age from these samples is described in the studies. “ http://www.igenea.com/docs/bibliographie.pdf Изменето од anastea - 21.Јуни.2009 во 16:01 |
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
me intresira dokolku ne razbra , KOJ E NULTIOT GEN na osnov koj se praveni tie ipituvanja ? od kogo e zemen kako ORIGINAL za da posle se sporeduvaat drugite so nego .... JASNO ? |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |