|
ЛУТ НА БОГ |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | |
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pagane, nikogas ne mozeme da go razberem Bog do kraj. Jas koga ne veruvav vo Bog i koga ne mi odea dobro rabotite bev lut na site i pcuev . Na Boga ne mu se lutev bidejki mislev deka ne postoi Veruvaj deka za se vo zivotot ima Pricini i Posledici, toa e zakonot na Boga koj e zapisan vo Biblijata vo Galatjanite 6:7. " Ne lazete se:Bog ne dozvoluva da bide porugan. Sto ke si posee covekot, toa i ke si znee". Sega sekogas koga pravam greski vo mojot zivot prvo vinata i odgovornosta ja baram vo mene,a nikogas ne se lutam na BOG. Kako moze da bidam lut na mojot Nebesen Tatko? Pozdrav do tebe i veruvaj deka Bog se grizi za nas |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KINGDAVID, vo pravo si so tvojata zabeleshka. Konverzacijata megju vas ja ostaviv predolgo, ochekuvajki deka e samo intermeco dodeka si gi stochnite stavovite , no ova vekje potpolno izbega od sekoja ramka na postavenata tema i od forumov vo celost...
Ova neka bide opomena za Marko sk da se vrati vo ochekuvanite i dozvolenite prostori za diskusija na ovoj forum. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako moze nekoj da mu se luti na nekoj(neshto) ,..shto ne postoi !?!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
si ja utnal tema brate nepostoenje e malku podole hehehehe |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Do chlenovite koi zemaat uchestvo na ova tema:
Temava glasi ЛУТ НА БОГ. Koga komentirate na ovaa tema drzhete se za naslovot. temata ne e "Dali ima ili nema Bog?", nitu "Dali neshto im fali na onie koi mu se lutat ili ne mu se lutat na Boga?" Bidete podisciplinirani so vash*te komentari i repliki, bidete k*rtoazni, imajte respekt prema onie koi ne go delat vasheto mislenje i ne dozvoluvajte postojano da bidete opomenuvani za seto ova. Postovite koi ne se vo tesna vrska so temata kje bidat trgnati, a sekoe natamoshno nepredrzhuvanje kon voobichaenite normi na odnesuvanje na forumov kje bide sankcionirano. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не го разбирам овој твој коментар. Го разбираш Бог или не? Го сакаш или лута си му? Или пак некои постапки Негови ги разбираш, а некои не. Или пак Го сакаш, ама за одредени работи си му лута?
Ихх опасна работа се ова дилемиве
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Shto e rabotava Messengeru ? Si gi izbrishal postovite, demek od temata se izleglo nadvor, ha, haa, aj belja rabota... i shto sega, diskusijava kje se upropasti, a kade vide 'diskusija' koja lichi na diskusija i kolku diskusii ima voopshto ? Slabo, postovi spontano napishani i koi otvaraat- 'provociraat' eden kup novi temi i diskusii ( kako na primer za evreite - zashto se edni od najbogatite a vo kontekst na veruvanjeto deka se izbran narod od Boga, pa za nivniot egzodus od Egipet kade nema nieden artefakt iako ima edeno brdo zapisi od toa vreme vo koi duri se zapishani mnogu neznachajni pojavi..., potoa kolku religiite pridonesuvale ili ne za dolgiot period na robovladetelstvoto, marksizmot vs religijata i t.n.) se si izbrishal, demek jakata diskusija ja oterav vo drug pravec, ....Ako si videl deka se izleglo od temata ( i toa smeta), pre*aci gi na nova tema, vprochem tamu navedov interesantni razmisluvanja i posochiv fakti, najlesno e da se izbrishe i da se dozatupi forumov so temi koi neznaesh koja od koja e poinspiritivna so dlaboko smisleni komentari...abe messineger, mnogu slabo ! Изменето од Marko sk - 05.Јуни.2009 во 11:51 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sigurno ne se zbrisani nego samo sokrieni, kako moite tuka
aj opni im copy paste i otvori nova tema bea interesni navistina |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gi gledam deka se tuka, no sega Messenger e na poteg da se izvini i da se pokae za grevot shto go storil, a potoa kje razmislam dali kje mu prostam :)), ili koga kje gi prefrli moite postovi na nova tema, pa kako 'otkup na grevot' kje mora da napishe na sekoj od niv izdrzhan komentar, pa kje vidam :)))
Изменето од Marko sk - 05.Јуни.2009 во 09:59 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti si znaes
moj sovet zabavuvaj se tuka a ne teraj pravdini ( tuka gi nema ) sila neka e so tebe prifati ako sakas, ako ne neprifajaj , lepota vo covekot e deka ima izbor--ne treba da e lut na gospod nego na sebe ako napravi losh izbor HAIIIIIIIIIIIIIIIi Изменето од anakin - 05.Јуни.2009 во 10:01 |
|
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga veruvav vo negovoto postoenje - se lutev.. sega ne.. ne mozam na nisto da se lutam
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Негова е големината и моќта, и славата, и победата и величеството. Да не престануваме да го славиме и да го воздигнуваме бесконечниот Светец Израилев... Каков извор на помош и заштита можеме да најдеме во Него без никаков сомнеж и страв во секоја наша неволја и потреба! Човекот е полн со недостатоци, тврдоглав, бунтовен и пркосно непослушен на Бога, но сепак Бог е толку добар, стрплив и полн со сожалување и сомилост спрема него. Тој е Господар на небото и на земјата, но води грижа за секоја наша потреба и точно знае сè што нè тишти дури и пред да Му го изнесеме тоа во молитва. Ние можеме да дознаеме само по нешто од она што нè очекува, “но сè е голо и откриено пред очите на Оној за кого се трудиме”. Тој никогаш не се збунува. Седејќи на Својот возвишен престол, Тој е над секое пореметување во овоземските случувања, и пред Неговиот божествен поглед сè е откриено. Тој може да направи сето она што во своето провидение го дозволил да се случи да сепак излезе на добро. Кога би ни било допуштено да ги оствариме сите свои планови, сигурно би направиле сериозни грешки. Своите предрасуди, своите човечки слабости, самоизмамноста и незнаењето би ги изразиле многу пати. Но делото е Господово, во прашање е Неговиот интерес. Затоа Тој оние кои што работат за Него никогаш не ги остава без своите доверливи и сигурни божествени упатства.... Без оглед колку се тешки вашите одговорности и грижи, положете ги на Господа. Тој како чувар на Израилот никогаш не дреме и не спие. Потпрете се потполно на Господа. Оние што се надеваат во Него наоѓаат совршен мир во душата. Понекогаш ќе ви се пристори дека неможете ниту чекор понатаму. Тогаш застанете и спознајте дека “Јас сум Господ”. “ Биди силен и биди храбар. Не бој се и не плаши се, зашто каде и да тргнеш, со тебе е Господ, твојот Бог.” Верата е нашата најголема потреба. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Verata e nasata najgolema potreba - velis. Mojata najgolema potreba ne e verbata vo bog.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |