|
ЛУТ НА БОГ |
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se podrazbira deka se raboti za podolgo vremensko rastojanie t.e. so zacetokot na sizofrenata institucija narecena " inkvizicija " pod zakrila na crkvata sostavena od homoseksualci - mentalno poremeteni licnosti so mantii zloupotrebuvajki go imeto na gospod na sekoj cekor steknuvajki ja reputacijata na "Gestapo ". Onie koi vremenski bile mnogu poblisku do izvornata religija i so samoto toa bi trebalo da bidat povozviseni od segasnite bozji prestavnici. Istorijata na religijata e mnogu cesto zacineta so kolateralna steta za da ne predizvika somnez vo samite nejzini motivi prekriena so prozirna retorika i nepovrzani bladanja vo toa vreme koi po nekoj premolcan dogovor ne bi trebalo da gi spomnuvame. Kolku cesto religioznite prestavnici se obvineti za pedofilija ukazuva na nesposobnost za procenka na teoloskite institucii i nivnata neukost. Stalin ne e bozji prestavnik, bil ludak na vlast kako i mnogumina sto gi imame sega niz planetava, kako i mrsulavo sefce od planina koe se izivuva vrz vrabotenite vo edna samoposluga i koe ne bi bilo nisto podobro od Stalin dokolku bi ja imalo taa sansa. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми се случувале и тешки, и трагични и искушителни моменти во животот, и како кај секое нормално човечко суштество и кај мене се јавиле чувства на гнев, лутина, онеправданост, очај....
Во такви моменти секогаш се присеќавам дека Бог не дозволува да бидеме во искушение повеќе од нашата сила, секому му дава онолку товар колку што можат да поднесат неговите плеќи. Самите зборови ми помагаат да ја пронајдам силата и храброста во себе, да се почувствувам посилна од искушението, тагата, гневот... И полесно да го најдам излезот, за да можам да истрпам... |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bog e sosem nesto drugo od toa sto ni e prestaveno od onie sto mislat deka znaat i pisuvaat za nego...i tie sto zarabotuvaat od nego.
Изменето од zbunet - 03.Јуни.2009 во 17:51 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tochno, Bog nema nikogash da bide samo onoa sto pishuvaat smrtnicite za Nego. Toj sekogash kje bide i neshto drugo. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako e beskonecnodimenzionalen i prostoren entitet, kolkavi ni se sansite da ne zabelezi koga sme samo eden od beskonecniot niz na negovi kreacii ?
Изменето од zbunet - 03.Јуни.2009 во 18:05 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako nemozhe da zabelezhi negova kreacija? Pa ako toj ne si gi znae svoite kreacii togash koj kje gi znae? P.S. Patem onoa sto go velish - "Ako e beskonecnodimenzionalen i prostoren entitet", toa e samo edna pretpostavka (iako nikogash do sega ne sum ja sretnal vaka definirana). Nikoj navistina ne znae kakov e... Изменето од Messenger - 03.Јуни.2009 во 18:12 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zamisli deka e motordzija so kozna jakna so mnogu nitni i vozi coper i siba niz autoput. Kolku ke zabelezi deka mu ispadnala nekoja nitna dur nagazil jako na gas ?
Zamisli dobivas naednas direktna slika za site nastani vo vslelenata. Ke se zanimavas so sekoj poedinecno ? Dobivas sosem poinakva slika, sigurno nema da go zabelezis poedinecno sekoe dupce vo eden goblen tuku ja gledas celata slika na primer " Tajnata vecera " koja ide od 2000 evra pa nagore. Изменето од zbunet - 03.Јуни.2009 во 19:13 |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toj e se...znaci i toa e.
Mene mi e mnogu logicna taa varijanta. Baska objasnuva mnogu raboti. Изменето од zbunet - 03.Јуни.2009 во 19:42 |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мајкл, гледај ја суштината на постот. Зар не сме се запрашале сите, како Бог успева или не успева да ги здогледа сите свои созданија, како е можно да одговори или не одговори на сите потреби, на секој плач, на секое дупче од гобленот кое бара различен конец т.е. решение?
Каква слика добива Бог за збиднувањата во вселената која Самиот ја создал и потребите на созданијата поединечно? Дали воопшто човек тоа може да го разбере? Дали информациите му стигаат истовремено? Истовремено паднал авион, денес 100 000 умреле од АИДС, други од рак, трети се самоубиле или биле цел на бомбашки напад... Значи, Бог мора да го гледа цел гоблен, глобално, за да може да пронајде соодветна боја конец за секое дупче. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас инаку се согласувам токму со тоа што Марија Магдалена велиш. Тоа е можно бидејќи Бог е сеприсутен низ својата нелична природа(Светиот Дух) прострујувајќи ги сите духовни и материјални форми, но тоа незначи дека сите форми се Бог. Кога станува збор за човекот, Бог не се вмешува во неговата слободна волја и последиците кои евентуално од тоа настануваат(паднал авион, самубиство, болести и сл.) туку само опоменува благовремено. Изменето од Majkl - 03.Јуни.2009 во 19:52 |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A kaj se i drugite galaksii polni so zivot ? A kade...hm...mene mi se cini deka gospod e nesto sto bi mozelo da se narece organizam spored nasi svakanja, a site nie sme negovi delovi kako i se sto postoi...hm ...sega stvoriv dve verojatnosti
Изменето од zbunet - 03.Јуни.2009 во 19:55 |
|
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |