IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Опсесија или вистинска љубов??
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Опсесија или вистинска љубов??

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
Buli Buli Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 31.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 15
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buli Buli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Опсесија или вистинска љубов??
    Испратена: 31.Мај.2009 во 18:45
Mozebi ima vakva tema na forumot no jas sum nova pa ke mi prostite ako povtorno ja otvaram...sakam vase mislenje dali vistinskata ljubov sekogas uspeva da izdrzi do kraj pokraj site pritisoci sto samite si gi sozdavame..od moe iskustvo mislam deka taa preminuva vo opsesija se povreduvas i so najmalo nevnimanie od negvoa strana i obratno..zosto vaka mi rece zosto vaka ne mi rece bla blaa...jas ne usepav da se "oslobodam" od taa opsesija i eve vekje so meseci sme skarani..ne znam kako da go vratam prvo a potoa da napravam da bidime i dvata poopusteni vo vrskata..:(
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 18:50
Originally posted by Buli Buli Buli Buli напиша:

Mozebi ima vakva tema na forumot no jas sum nova pa ke mi prostite ako povtorno ja otvaram...sakam vase mislenje dali vistinskata ljubov sekogas uspeva da izdrzi do kraj pokraj site pritisoci sto samite si gi sozdavame..od moe iskustvo mislam deka taa preminuva vo opsesija se povreduvas i so najmalo nevnimanie od negvoa strana i obratno..zosto vaka mi rece zosto vaka ne mi rece bla blaa...jas ne usepav da se "oslobodam" od taa opsesija i eve vekje so meseci sme skarani..ne znam kako da go vratam prvo a potoa da napravam da bidime i dvata poopusteni vo vrskata..:(

подобно понашане нема врска со лjубовта...него со себичноста и егоцентризмот... мислам на опсесиjата.
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 20:02
E tenka e granicata megju ovie dva poima,zatoa chesto sme vo zabluda...
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 21:01
Па не треба да се забегува во перфекционизам, ништо не е совршено, ниту ние, ниту врските.
Треба да се остават или во голема мера да се намалат причините кои предизвикуваат раздор помеѓу двајца што се сакаат.
Просто речено-секој треба да си го зачува достоинството и интегритетот во врската(доколку станува збор за клучни расправии) но,не треба да се тупи без потреба, пр;ти ми рече така,не вака беше.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
sunshine_baby Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Јануари.2009
Поени: 256
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sunshine_baby Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2009 во 04:36
Љубовта не е опсесија,опсесијата повеќе е шизофренија,а поблаго кажано е хистерија!Тежок проблем со рациото мала...

Многу луѓе се губав тука помеѓу,тешка работа...
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2012 во 17:54
И опсесија ... И љубов ........ И уште мал милион нешта ...... ама не се за пред сите ........ голема насмевкаплазење 
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2012 во 01:15
Originally posted by Blue Scarlet Blue Scarlet напиша:

И опсесија ... И љубов ........ И уште мал милион нешта ...... ама не се за пред сите ........ голема насмевкаплазење 

Е многу сум била паметна бе ..... не можам да се изначудам уште ........ голема насмевка
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2012 во 08:22
ovaa tema ne ja razbrav не знам
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2012 во 08:24
Originally posted by ZeZnAtA ZeZnAtA напиша:

Значи не си посесивна... голема насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2012 во 08:26
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Значи не си посесивна... голема насмевка
pak nisto...не знам,,,obidi se povtronoсреќа
Кон врв
Модератор
Модератор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2012 во 08:34

Ај вака сега. среќа
Значи, љубовта преминува во опсесија (или како што викам јас во посесија, посесивност).
Партнерот повеќе не се гледа како личност, туку повеќе како некој вреден предмет за кој се плашиме дека ќе го изгубиме.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2012 во 08:39

Ај вака сега. среќа
Значи, љубовта преминува во опсесија (или како што викам јас во посесија, посесивност).
Партнерот повеќе не се гледа како личност, туку повеќе како некој вреден предмет за кој се плашиме дека ќе го изгубиме.
среќаtoa znaci slaba samodoverba?не знам

Изменето од ZeZnAtA - 16.Октомври.2012 во 08:41
Кон врв
Модератор
Модератор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2012 во 08:58

Ај вака сега. среќа

Одговорот се содржи во твоето прашање. голема насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2012 во 09:02

[

Одговорот се содржи во твоето прашање. голема насмевка
[/QUOTE]
среќа opsesija ili vistinska ljubov?не знам
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.