|
Жените се склони кон уништување на врските |
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Автор | |||
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da |
|||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E taka e dobro.
Izvini shto vaka ti upadnav vo privatnost...ama navistina sochuvstvuvav so toa shto go imashe napishano, pa si rekov deka e sheta ako toa ostane samo tuka napishano...a ne otide na pravoto mesto za koe beshe nameneto. Se nadevam deka namenetata strana imala i sluh za seto toa.
|
|||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
lele lele temava.
da da najverojatno e tocno: nesigurnosta na zenata ja unistuva vrskata. a zosto e toa taka? zasto zenata RAZMISLUVA mnogu e lesno da si spontan, da si gi teras rabotite kako ti dojdat. da tresnes so ti padne na pamet, da postapis kako ti dojde u moment i jas sakam taka prirodno, lesno, demek so samodoverba ( sijem ti ga gjuro) se kritikuvam sebesi sto MISLAM pokraj toa sto CUVSTVUVAM ama kako moze da ne mislis, ako sakas da GRADIS nesto? pominuvaat li mazite barem 5 minuti vo denot, da gi posvetat so edna misla na vrskata so ja imaat....da pomislat na zenata, na nejzinite potrebi, cuvstva, na toa sto go imaat zaedno? im pagja li na pamet idejata: kade ova vodi, kade sakam ova da vodi? zenata nikogas ne e nesigurna koga osekja deka mazot se vlozuva vo vrskata. i ako ja zaebuva vrskata, nikogas ne ja zaebuva bez pricina. |
|||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tochno e deka se uchi...a toj shto ne uchi, postojano greshi i postojano tone.
A za toa deka e mozhebi kasno, da, ama za taa vrska. Zatoa pak, taka prochisten od greshkite vleguvash vo nova, pozrela i ushte povozbudliva "avantura".
|
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako pochnesh da razgovash na taa tema so partnerot, bidi sigurna deka ke chuej ushte poveke zagrizhuvachki misli za vashata vrska/brak....pa duri ponekogash i poveke od kolku shto se nadevash.
Normalno seto toa ke se sluchi AKO i samo AKO mu dozvolish da se doiskazhe, pred ti da go presechesh so "tvoite grizhi".
|
|||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dobro e i po nekoj pozitiven komentar sto procitav za mazite....uste malku na exterminiranje cela maska populacija ke ja ispratevte.
|
|||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе ова текстов малку е тенденциозен ама јас би кажала дека има голема вистина во ова но не е „апсолутно точно„.
За да си олесниме сите подобро би било оние муабети што мажите не ги разбираат да ги правиме со пријателки и да ги оговараме мажите групно зашто така се создава колективно олеснување а оние муабети што мажите ги прават а ние не ги разбираме би било многу полесно да се правиме дека ги „капираме„ и дека не трзаме 2%. Мене мојот маж ми се има налутено зашто не го подржувам фудбалскиот клуб за кој он сече вене Мислам дај бе, ќе се замарам ја со нив, немам никаква намера да трошам време на фудбал кога можам да си правам ја нешто што ми одговара. Ама затоа го оставам максимално да ужива и да си го губи времето со тоа без да му замерувам притоа дека не ми обрнува доволно внимание. Имам пријателки кои ова многу трагично го сфаќаат и ствараат непотребни тензии и расправии само затоа што нивниот фраер наместо да се бацува цело попладне со неа, натнал патики и отрчал да игра на x-box со другарот. Факт е дека жените се многу посуптилни и посензибилни кога станува збор за времето поминато заедно, но знаете што? подобро да се врати среќен, издуван на работите на кои тој се радува и да ми посвети 15 квалитетни минути отколку да седи да дува надурлен, лут и незадоволен цел ден дома зашто јас само замарам, мрчам и му серам цело време како мене ми треба ова, она, тоа....... Јас се имам научено како да ја канализирам самотијата низ текот на животот и машкото однесување го сфаќам како само едно од многуте работи и не сакам да стварам проблеми од ништо. Не очекувам да ги разбере сите мои пориви, но да бидам искрена и ја неможам него да го разберам 100%. Битно дека доволно се разбираме за непречено да комуницираме а половите разлики секако дека не можат да бидат надминати зашто ако ја можев да му се пикнам во мозокот или да му ги читам мислите -јас ќе бев маж а не жена и ќе бев некој претскажувач. Доволно е да се сакаш и да си на слична фреквенција другото е се самопослуга за личните желби. |
|||
Beauty fades, dumb is forever
|
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
прочитав се' што е напишано....
и сега знам... мажите се ѓубриња... мамини синови... пијандури... педери... к*рваришта... нарцисодни егоцентрици... влакнести мајмуни што мирисаат (бљак) под мишка... недговорни сељачишта... нечувствителни манијачишта... депресивни дебили... идиотски кретеништа... ..... јеби га... затоа плачам... се заст(р)рамив.... |
|||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ma mazite se prekrasni, samo treba da znaesh kako so niv
|
|||
Wonderful_Life
Сениор Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Barem nekoj da si gi priznae losite strani ne deka i nie sme cveke za mirisanje no sepak sto e toa e |
|||
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
|||
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
najprvin Gospod go sozdade mazot
koga vide so napravil si rece:
- Go mozam jas toa i podobro!
i...ja sozdade zenata
|
|||
apce
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i na kraj si rece , sto mi trebase belja na glava
pa ne zadrza nitu edna za sebe tuku taa belja im ja prepusti na smrtnicite Изменето од miroslav_g8 - 05.Мај.2009 во 11:18 |
|||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |