|
ОДГОВОРОТ УПАТЕН КОН МАКЕДОНОМРЗЕЦОТ |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како тоа јас сум го измислил тоа - не си ми јасен - зар Роман не е брат на последниот за вас кнез или цар.
По убиството негово зар не се крунисал Роман во Скопје - и тоа со благослов од византискиот император - тој всушност и ги пушта браќата бугари за да делуваат како сојузници на византија против Македонскиот цар Самуил. Сепак 992год.стои секаде како официјална година за крунисување на Роман како последен Бугарски цар |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Биди малку сериозен - и не ми се обраќај ко на некој другар бидејки не сум ти.
Извор нема потреба да ти давам бидејки ти ко туркомонголин треба да си ја знаеш сопствената историја. Еве ке те прашам па да видиме дали измислувам? ДАли постои брат на Борис по име Роман,дали тој бил крунисан и каде и која година,па ако имаш барем 1 гр. мозок нема да ти треба никаква плоча ни од мене ни од Роман или Самуил |
||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Rule as Emperor
In 997, Emperor Roman died in captivity in Constantinople. This ended the line of rulers started by Krum, as Roman had no children. Due to the waging war with Byzantium, the throne could not be left vacant long. The choice fell on the person with closest relations to the deceased emperor and his long-standing military commander. Thus, in the same year Samuil was proclaimed Emperor of Bulgaria. Изменето од Boogie - 25.Април.2009 во 19:34 |
||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I sega sto sakas so ova da kazes?
Изменето од Boogie - 25.Април.2009 во 19:34 |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно така - не кажувам како умрел Роман иако се знае дека бил заробен и погубен од Македонскиот цар Самуил-но факт е дека прво Роман умрел па Самуил се прогласил за владетел над Бугарите - инаку самуил не е роден 997 год и неговата Царска круна не е Бугарска бидејки веке Бугарија имала владетел - тој само кога ги покорил Бугарите станал нивен владетел - истото се случило и со ДАлмација,Србија и др. кои ги покорил
|
||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е тоа завршек ми требаше...се чудев кое му се губи-владетел НАД бугарите...
Тука историски извори не се потребни. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа и јас на цинцаратерот му го објаснував ама эа него иэгледа нема потреба да пишува ништо,дури и Осман бег да е владетел тој е Бугарин ако е во Бугарија
|
||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |