IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Враќање на инквизицијата!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Враќање на инквизицијата!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 27>
Автор
Порака
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:25

NE, gledav na TV
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:26
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

NE, gledav na TV

Значи си ги гледал лепешките.

Изменето од makarios - 30.Март.2009 во 02:26
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:29

Po ona sto mozev da vidam na TV, imase tepacka(krstonosna vojna). Taka li e?

Nemoj da go opravduvas nasilstvoto brate makarios, sramota e toa sto se sluci.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:34

Немаше тепачка, туку кошкање. Не се тепаа архитекти и верници, туку геј и лезбо лобисти, абортус сапортери, сорос платеници и слични анархисти, со некои упаднати платеници, не сакам да спекулирам од кого платени.

Значи, имаше 4 групи на плоштадот. Ти си го гледал кошкањето меѓу двете групи.

На крај од литијата, на поклонение во Соборниот храм отидоа само верните, и со благодарствени песни, пееја псалми, тропари, химни, и се помолија за целиот народ во Македонија.

А требало да ги видиш и озарените лица на случајните минувачи. И тие ја осетија топлината од верниот народ, кој го славословеше Бога на плоштадот, во смирение и молитва.

Но, мувите (новинарите) гледаат само лепешки, не видоа неидно цвеќе. Нека ми простат...
Кон врв
evangelist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Bo&#382;e ne znam &#353;ta mi je, pale m

Регистриран: 16.Октомври.2008
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangelist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:38

Ве поздравувам - http://www.youtube.com/watch?v=zvk8nSxRb5o&feature=channel

интересно видео - една друга камера -
тука добро се кледа кој и кад се верниците и кој кого провоцира
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:39

Mozebi e taka kako sto velis, jas ne bev prisuten tamu.

Moze da e montirano od strana na TV da izgleda deka vernicite ja pocnaa tepackata.

Vo sekoj slucaj, bilo sto bilo, toa e sramota sto se sluci vakov nastan
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangelist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:40
ЛУЃЕ ЈАС ЛИЧНО ПРИСУСТВУВАВ НА ПРОТЕСТОТ ИМАШЕ ПРОВОКАЦИИ ОД СТРАНА НА АРХИТЕКТИТЕ.ВЕРНИЦИТЕ КОИ БЕА НА МЕСТОТО КАДЕ ШТО ЌЕ СЕ ВОЗОБНОВИ ЦРКВАТА НА СВЕТИОТ ЦАР КОНСТАНТИН И СВ.ЕЛЕНА ТИЕ СИ ОСТАНАА ТУКА ПЕЕЈКИ ЦРКОВНИ ПЕСНИ И МОЛИТВИ И НИКОЈ ОД НИВ НЕ НАПРАВИ ИНЦИДЕНТ.ТИЕ ШТО БАРАА ИНЦИДЕНТИ БЕА ЛУЃЕ НАВИСТИНА БЕЗБОЖНИЦИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ КАКО СКАНДИРАА И ВИКАА ХУЛНИ И НАВРЕДЛИВИ ЗБОРОВИ КОН ЦРКВАТА И БОГА ДОБРО СЕ ГЛЕДА НА СНИМКИТЕ НЕ ЗА ЏАБЕ ТИЕ ЛУЃЕ ТАКА РЕАГИРАА ЗНАЧИ НЕКОЈ ГИ ИСПРОВОЦИРАЛ.И ЖАЛОСНО Е ДА ГИ ОБВИНУВАМЕ ТИЕ КОИ НА МИРЕН И ДЕМОКРАТСКИ НАЧИН СИ ЈА ИСПОВЕДАА ВЕРАТА
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:45

Mozebi e taka kako sto velis, jas ne bev prisuten tamu.

Moze da e montirano od strana na TV da izgleda deka vernicite ja pocnaa tepackata.

Vo sekoj slucaj, bilo sto bilo, toa e sramota sto se sluci vakov nastan

п.с. Тепачите за малце ќе ги натепаа и верните. Меѓу христијанските знамиња, имаше и знаме на Свети цар Константин и беше знамето на Византија. Тепачите на верните им викаа, да ги мавнат тие грчки знамиња. Застанаа пред верните да се прикажат како дел од верните, ама не знаеја да испејат ниедна благодарствена песна - а оддадоа жртва кон својот идол етнофилетизмот, пеејќи песни од стилот народе македонски и едно име имаме.

Само смиреномудрието на верните спречи да се случи уште поголем инцидент.

Изменето од makarios - 30.Март.2009 во 02:45
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangelist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:46
Кога станува збор за агресија и за тоа како медиумите го прикажаа настанот - мислам дека е повеќе од смешно.

Ако тое е масовна тепачка без капка крв и тие се хулигани, тогаш нашите соседи за вакви слични собири треба доживотно да лежав в затвор... Ви се молам правилно да ме разберете - масовна тепачка е многу брутален термин за тој настан - тука немаше ниту една капка крв ...

мислам дека сите добро знаете што е масовна тепачка и инцитенти ...

тоа вчера беше смешно... и добро организирано од опозицијата - тоа се гледа
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangelist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:50
Originally posted by makarios makarios напиша:

п.с. Тепачите за малце ќе ги натепаа и верните. Меѓу христијанските знамиња, имаше и знаме на Свети цар Константин и беше знамето на Византија. Тепачите на верните им викаа, да ги мавнат тие грчки знамиња. Застанаа пред верните да се прикажат како дел од верните, ама не знаеја да испејат ниедна благодарствена песна - а оддадоа жртва кон својот идол етнофилетизмот, пеејќи песни од стилот народе македонски и едно име имаме.Само смиреномудрието на верните спречи да се случи уште поголем инцидент.

СО ОВА СЕ ПОТВРДУВА НАЈДОБРО - од кого беја испратени тепачите и како никој од повредените немаше ниту гребнатикна ...

Многу интересно - луѓето од клиповите - тие двајца тројца со капулјачите - никој не ги познава - никој од нев никогаш не бил в црква...

тоа се гледа дека беше наместена работа од самите организатори на протестот

Изменето од evangelist - 30.Март.2009 во 02:57
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:50
Originally posted by evangelist evangelist напиша:

Ве поздравувам - http://www.youtube.com/watch?v=zvk8nSxRb5o&feature=channel

интересно видео - една друга камера -
тука добро се кледа кој и кад се верниците и кој кого провоцира
Камерата е горе долу - истата.

Дел од православните верници коректно се огради од настаните, тоа треба да го стори и врвот на МПЦ.

Но како тоа да другите граѓани-насилници не се едуцирани за етичките начела на христијанската вера? Со право ќе речете дека не сите доаѓаат на литургија и веронаука во црквите, но тогаш треба да се најдат други популарни методи за едуцирање на народот. На пр. за време на големи собири(на пр. Водици) може да се дадат повеќе апели и поуки за широките народни маси, тие директно да го чујат дур се физички таму присутни, оти после кој не чита весници кој не гледа ТВ и тн...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangelist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:51
мене мпц не ме интересира - никој од нив немаше таму

верниците се ЦРКВАТА а не МПЦ
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:55

Каков наслов на темава.........колку силни зборови........Враќање на ИНКВИЗИЦИЈАТА......... ........

Не се секирај Златниче, никој нема да биде суден од црковниот суд, нема да има клади и слично......

И ич не се секирај ако дојдат религиозни времиња, ако порасне бројот на верниците.......дека тоа ќе донесе војни и недоразбирања.............

Подобро плаши се каде ќе не одведе световниот (не)морал.......Каде ќе не одведе партизацијата и политизацијата на најситните пори од животот........

Да беа сите верници (од што ти се плашиш дека ќе донесе проблеми)...........светот ќе беше поубаво место за живеење.........
Верата повикува на толеранција, разбирање........

Ако некој е насилен, раздразлив, се бори за нешто со агресивни средства.....тој не е верник........

Па сега види ти дали тој агресивецот може да предизвика скандали, конфликти, војни.....заради тоа што е верник или неверник......(ако е верник мирно ќе ја прифати неправдата)
МИР со сите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 02:59

Mnogu e loso koga ke se zamesat prsti politikata i religijata , bas sega gledav na YOUTUBE od evangelist snimkite od sluckata, ima tuka i politika i nacionalizam i religija....

Drugo, brate makarios eve Studentskata Unija na Makedonija rece neka izgradat dzamija muslimanite na plostadot, toa nema da im preci...

Toa sakav da go kazam, nie sme multietnicka drzava a Skopje e multietnicki i multireligiozen grad, ke pocnaat site vernici da baraat svoi verski objekti i plostadot ke ni zalici na nisto.....

Ona na Makedonija sto i treba se vistinski vernici a ne crkvi i dzamii. A sekako ni nedostasuva i elementarna kultura i demokratija , za zal.

P.S. Ne sakam da zazemam strana, ne branam nikogo no najodvratno nesto e verskiot fundamentalizam, pomesan so politika i nacionalizam, ete ti nova vojna. Dali ima Makedonija potreba za takvo nesto? Sekoe dobro, Hristos,
Knezot na Mirot pomegju nas, AMIN!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.